Så tar du dig till evenemangsområdet

Publicerad: 19 maj, 2017

Imorgon är det äntligen dags för den stora dagen och det kommer vara mycket folk i rörelse runt om i staden. Åk kollektivt, cykla eller promenera om möjligt och kom ihåg att vara ute i god tid!

ÅF och Varvet bjuder på fri kollektivtrafik 18, 19 och 20 maj i Göteborgs Kommun samt på pendeltågen till och från Alingsås, Ale och Kungsbacka (nummerlapp eller startbevis gäller som färdbevis). Spårvagnar och bussar går till Göteborgsvarvet Expo, Korsvägen samt till Marklandsgatan, Botaniska Trädgården och Linnéplatsen (nära start/mål).

Området vid start och mål är avstängt för biltrafik under tävlingsdagen den 20 maj, det finns ej parkeringsplats i nära anslutning till startområdet. Kommer du med bil rekommenderas du därför att parkera i city och åka kollektivt till start. Ett begränsat antal parkeringar finns även i Högsbo industriområde mot en miljöavgift på 50 kr. Härifrån (Fältspatsgatan, Olof Asklunds gata, J A Wettergrens gata) går bussar kl 10-16 till Marklandsgatan. På lördagen erbjuder Göteborgsvarvet parkering för bilar som kommer långväga vid Åby Travbana (1500 p-platser) mot en miljöavgift på 50 kr. Observera att parkeringen vid Åby Travbana endast är avsedd för löpare som skall hämta sin nummerlapp på Göteborgsvarvet Expo vid Svenska Mässan. Löpare åker sedan vidare kollektivt till starten.
Flödesschema över busstrafiken till och från parkeringarna i Göteborgsområdet

Kollektivtrafiken är förstärkt den 20 maj. Tidtabeller hittar du på www.vasttrafik.se. Du kan även söka efter din resväg i Västtrafiks app Reseplaneraren. För information om antalet lediga p-platser i centrum ladda hem appen Parkering Göteborg. På www.evenemangstrafiken.nu hittar du aktuell information om eventuella trafikstörningar besök sverigesradio.se/sida/trafik eller ratta in 101,9 FM i Göteborg.
Håll koll på aktuella och kommande störningar i trafiken i just din kommun
Linjenätskarta över hur trafiken körs under Göteborgsvarvet

 

Publicerad: 19 maj, 2017