Samarbete med Gårdstensbostäder för bättre folkhälsa

Publicerad: 31 okt, 2013

GöteborgsVarvet och det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med syfte att skapa ett ökat intresse för hälsa i stadsdelen Gårdsten i Göteborg. Aktiviteter som redan är planerade är att årligen arrangera regelbundna träningsträffar för vuxna och löparkvällar för barn och ungdomar.

– Träningsträffarna genomförs utifrån ett folkhälsoperspektiv och innehåller en bredd av utbildning, fysiska aktiviteter och är även en mötesplats för social samvaro. Alla aktiviteter utgår från deltagarnas närområde, berättar Sofia Orrelid, folkhälsovetare och projektledare för GöteborgsVarvets verksamhet i Gårdsten.

I samarbete med Gårdstensbostäder, har GöteborgsVarvet sedan 2012 bedrivit verksamhet i Gårdsten med syfte att öka intresset för fysisk aktivitet och hälsa.

– Att arbeta på detta sätt med ett idrottsevenemang är tämligen unikt. Jag är mycket stolt att vi nu säkrat ett långsiktigt samarbete med GöteborgsVarvet och ser fram emot att arbeta för att utveckla den positiva verksamheten som vi tillsammans har startat i Gårdsten, säger Michael Pirosanto, t.f. vd för Gårdstensbostäder.

– Att arbeta för en bättre folkhälsa är ett ansvar vi alla har i samhället. Sättet GöteborgsVarvet arbetar tillsammans med Gårdstensbostäder är mycket starkt och vi tror att detta samarbete kan bli en modell för likande verksamhet på andra platser i landet i framtiden, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

GöteborgsVarvet arrangeras till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. GöteborgsVarvet har även en målsättning att skapa intresse för hälsa i samhället. Gårdstensbostäder är ett kommunalt bostadsföretag som är helägt av Göteborgs stad. Bolaget förvaltar hyreslägenheter i Gårdsten och har 2 734 lägenheter totalt. Bolaget har i uppdrag att arbeta för ett hållbart Gårdsten. Detta innebär både social, ekologisk och ekonomisk utveckling.

Avtalet mellan GöteborgsVarvet och Gårdstensbostäder sträcker sig till och med 2018.

Relaterat “GöteborgsVarvet större än en tävling” – se inslag på svt.se från träningsträff i våras.

Publicerad: 31 okt, 2013