Stafettvarvet fortsätter att växla upp

Publicerad: 16 maj, 2017

Över 800 lag beräknas komma till start i onsdagens Stafettvarvet, Göteborgsvarvets lagtävling.
Med fem sträckor i varje lag innebär det en bit över 4 000 löpare. Och det har blivit fler anmälda lag alla fem åren loppet har anordnats. Jämfört med premiärloppet är antalet anmälda lag mer än dubbelt så många.

– Det här är ett trevligt lopp med en social dimension, något man kan göra tillsammans med kompisar eller arbetskamrater. Det är både en tävling och samtidigt en utflykt där man efter loppet kan umgås och äta tillsammans, förklarar Nicholas Stålfors, projektledare för Stafettvarvet.

Tävlingshetsen är inte så påtaglig i Stafettvarvet och dessutom krävs det inte några topptränade atleter för att delta.

– Löparna springer 3,7 kilometer och det klarar de flesta som motionerar lite, säger Nicholas Stålfors.

Två tekniska nyheter lanseras under årets lopp.

– Dels bär alla löpare med sig ett chip i stafettpinnen, så att man kan kolla sin egen sträcktid efteråt och inte som tidigare bara se lagets resultat. Dessutom kan man genom en app följa löparna under de olika sträckorna. Det innebär att man kan se exakt när det är dags för växling, berättar Nicholas Stålfors som tror att antalet anmälda lag kommer att öka även i fortsättningen:

– Det finns utvecklingspotential, vi kan bygga ut servicen runt omkring så att det blir en ännu större folkfest, göra det möjligt för skolklasser att delta under dagen med mera. Men det gäller att göra det steg för steg så att inte kvaliteten äventyras, menar Nicholas Stålfors.

I Stafettvarvet startar hundra lag åt gången med två minuters mellanrum. Första start är den 17 maj, kl. 18.00. Start, målgång och växlingar sker nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen
Mer om Stafettvarvet

Publicerad: 16 maj, 2017