Svenska Löpares pris tilldelades Göteborgsvarvet Löparkvällar

Publicerad: 23 nov, 2017

Under onsdagskvällen samlades den svenska friidrottseliten på Friidrottsgalan i Stockholm. Göteborgsvarvet var på plats och tog emot Svenska Löpares pris för Löparkvällarna som nu arrangeras på 40 platser runt om i Sverige. Löparkvällarna arrangeras tillsammans med idrottsföreningar runt om i Sverige. Vi är oerhört stolta och glada för priset!

Svenska Löpares pris tilldelades Göteborgsvarvet Löparkvällar, mottagare Tommy Bäckström, projektledare för löparkvällarna:
Göteborgsvarvet Löparkvällar startades med en ort 2002, med syftet att stötta motionärernas träning inför Göteborgsvarvet. Formatet stavas ”Enkelhet” och ”Alla ska kunna träna på sina villkor”. Syftet och formatet består men idag finns löparkvällarna på 40 orter, med 16 träningstillfällen på varje ort. Det blir 650 träningstillfällen per år och 25 000 motionärer uppskattas delta. Könsfördelningen är jämn, åldrarna och ambitionsnivåerna mixade. Lokalföreningarnas omkring 300 ledare har utbildats och klubbarna har blivit kända på orten. Många av deltagarna ansluter sig till föreningarna, som i sin tur växer sig starkare och friskare. 

Första veckan i december drar vinterns Löparkvällar igång. Du behöver inte vara anmäld till Göteborgsvarvet för att delta, alla är välkomna! Vi bjuder på sportdryck och banan efter passet.

Se alla datum för löparkvällarna i Göteborg
Hitta din närmsta löparkväll och läs mer

Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar Göteborgsvarvet och står bakom dess verksamheter.

 

Publicerad: 23 nov, 2017