Tre nya seedningslopp i Västergötland

Publicerad: 12 dec, 2013

Inför GöteborgsVarvet 2013 arrangerades GöteborgsVarvets Seedningslopp på fyra orter. Nu är det klart med totalt 16 orter där GöteborgsVarvets Seedningslopp (10 km) kommer att arrangeras under 2014.

De senaste tillskotten av lopp finner du i Västergötland: Borås, Skövde och Trollhättan. Där samarbetar GöteborgsVarvet med SOK Knallen, IF Hagen och TV 88 och erbjuder från och med 2014 både Seedningslopp och Löparkvällar på alla tre orterna.

Tävlingsdatum 2014:
17 augusti GöteborgsVarvets Seedningslopp Borås
12 oktober GöteborgsVarvets Seedningslopp Trollhättan
26 oktober GöteborgsVarvets Seedningslopp Skövde

– Vi vill sprida intresset löpning i Sverige och att erbjuda fler seedningslopp är ett sätt att göra löpningen tillgänglig för fler, säger Tommy Bäckström projektledare för GöteborgsVarvets Seedningslopp och Löparkvällar.

SOK Knallen bildades 1984 och huvudsakliga verksamheten grundar sig i löpning, men klubben har även sektioner för cykling, triathlon och simning. IF Hagen var tidigare en flersektionsförening med friidrott, orientering och skidor på programmet. 2009 delades föreningen i tre fristående föreningar. Friidrottsklubben bedriver långlöpning och arenafriidrott. Löparklubben Trollhättan Vänersborg (TV88) bildades 1988 och är medlem i Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Cykelförbundet. Klubbens inriktning är främst långdistanslöpning.

Till övriga Seedningslopp

Publicerad: 12 dec, 2013