2500 löpare springer för välgörenhet

Publicerad: 20 maj, 2016

För sjätte året kan löpare i GöteborgsVarvet bidra till välgörenhet. I år kommer Varvetlöparna att springa ihop över 1,5 miljoner kronor till fyra organisationer.

Det bästa med detta är att det gör det möjligt att göra gott på ett annorlunda sätt. Man kan också med stolthet visa upp det. I år ska vi använda pengarna till vår barn- och ungdomsverksamhet och se till att de unga får ett oförglömligt sommarminne, säger Anette Tingets, eventansvarig på Stadsmissionen som är en av organisationerna.

De andra tre, som på torsdagskvällen fick ta emot en check från GöteborgsVarvet, är Clowner utan Gränser, Ågrenska och Ung Cancer.

Pengarna möjliggör att vi kan vara där vi behövs allra mest. Dels kan vi snabbt vara på plats vid den akuta flyktingsituationen i Europa. Men också vid bortglömda konflikter som det inte pratas om så mycket som i Sydsudan, Kongo och Burma, berättar Jennifer Vidmo, generalsekreterare för Clowner utan Gränser.

Ågrenska kommer att använda årets pengar till att anordna en lägervecka för syskon till barn med olika funktionsnedsättningar.

Det är en ofta bortglömd och åsidosatt grupp som kan hamna i svåra situationer. Dessutom är det många som inte har möjlighet att prata om det annars. I höst kan de träffa kompisar och ha kul en vecka tillsammans, berättar Charlotte Tellermark, verksamhetschef.

Ung Cancer deltar i satsningen på välgörenhet för första gången.

Målet för all vår verksamhet är att skapa fler mötesplatser för sjuka och närstående för att förbättra levnadsvillkoren. Detta betyder enormt mycket för oss, både för vad vi kan göra och för att nå ut till nya grupper, menar Camilla Tuneberg, generalsekreterare.

Sedan GöteborgsVarvet startade med ”Spring för välgörenhet” 2011 har Varvetlöparna sprungit in mer än 7,5 miljoner kronor. De löpare som springer för välgörenhet kommer att göra det i speciella, lättidentifierade tröjor och brukar få stor uppskattning av publiken runt banan.

Spring för välgörenhet
Clowner utan Gränser
Stadsmissionen
Ung Cancer
Ågrenska

Publicerad: 20 maj, 2016