Drick rätt under Varvet

Viktigt att dricka rätt under Varvet!

Publicerad: 17 maj, 2019

Det ser ut att bli 19-20 grader och risk för lite regn imorgon under Varvet.

– Det innebär att det inte behöver bli några problem för löparna, säger Göteborgsvarvets tävlingsläkare Claes Mangelus, som dock vill skicka med en liten varning till de som ska springa 21 kilometer:

– Även om det inte är varmt måste man dricka. Inte så mycket som de åren när det varit väldigt varmt, men man kan inte avstå från att dricka.

Det låter som om en självklarhet. Men så är det inte.

– Åh nej, jag har varit med om detta förut när det varit lite kallare, vissa struntar i att dricka och tror att de klarar loppet ändå. Om det blir kallt så ska man se till att hålla dig varm innan starten, det är viktigt. Och om det regnar gäller det att se till att man inte blir för blöt innan start.

Vatten serveras vid tio vätskestationer längs banan (alla placerade på höger sida). Vid fyra av stationerna serveras även sportdryck. Vätskestationer är placerade vid 1.6 km, 4.3 km, 6.7 km (energistation), 8.5 km, 10.5 km (energistation), 12.2 km, 15.1 km (energistation), 16.7 km, 18.1 km (energistation), 20.3 km, samt efter målgång. Det finns även vattenposter i start- och målområdet för de som vill fylla på sin egen flaska.

Läs tävlingsläkarens råd

Varvetbanan

Publicerad: 17 maj, 2019