Till förmån för den lokala friidrotten

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade via friidrottsföreningarna i distriktet, men även idrottsföreningar från många andra idrotter är delaktiga i genomförandet. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

Barn och ungdommar:HEJA

HEJA i Göteborg bjuder in till gratis löparskola på några olika platser i Göteborg. Aktiviteterna är friidrottsinspirerade med mycket löpning, samarbetsövningar och lekar. Hållbarhet berörs utifrån hälso- och miljötänk och socialt tänk för att få en god miljö för nästkommande generation står i fokus.

Lär mer

Hållbart evenemang

Göteborgsvarvet har valt att satsa på att vara framstående inom miljöfrågan och bli ett mer hållbart evenemang. 2016 blev Göteborgsvarvet certifierat enligt ISO 20121. Samma år fick organisationen även ta emot priset AIMS Green Award.

Läs mer

Välgörenhet

Under 2011-2019 har Göteborgsvarvet genom sina löpare samlat in över 10 miljoner kronor till välgörenhet. Inför Göteborgsvarvet 2020 kan du välja mellan att springa för flera olika organisationer.

Läs mer

Folkhälsa

Göteborgsvarvet och det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med syfte att skapa ett ökat intresse för hälsa i stadsdelen Gårdsten i Göteborg. Aktiviteter som redan är planerade är att årligen arrangera TräningsTräffar för vuxna och Lilla Varvets Löparskolor för barn.

Läs mer

Statistik:Världens största halvmaraton

Göteborgsvarvets historia

Året var 1980 och 1 800 anmälda löpare startade på Heden och gick i mål på Ullevi. Det var soligt och 30 grader varmt. I dag är Göteborgsvarvet ett av världens största lopp och har haft över miljonen anmälda.

Göteborgsvarvet år för år

Alla segrare i Göteborgsvarvet

68 löpare har sprungit in som första man och första kvinna sedan starten 1980.

Du hittar alla segrare i Göteborgsvarvet här

Resultatarkiv

Här hittar du äldre resultat från Göteborgsvarvet.

Resultatarkiv

4 000 funktionärer

Under Göteborgsvarvet-veckan är 4 000 personer engagerade i olika funktioner. Föreningar, frivilligorganisationer och företag finns med och hjälper till för att få allt att fungera på bästa sätt för löparna. Om du vill vara med och hjälpa till som funktionär, sök dig i första hand till någon av föreningarna inom Göteborgs Friidrottsförbund. Om du representerar en idrottsförening som vill ställa upp med funktionärer, välkommen att skicka intresseanmälan till info@goteborgsvarvet.se.

Funktionärsföreningar Göteborgsvarvet

Tips på långlopp – AIMS löparkalender

Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) är ett nätverk av långlopp över hela världen, i AIMS löparkalender finns många motionslopp att upptäcka!

AIMS Löparkalender