Till förmån för den lokala friidrotten

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade via friidrottsföreningarna i distriktet, men även idrottsföreningar från många andra idrotter är delaktiga i genomförandet. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

Kundforum
Ställ frågor och hitta svar i Göteborgsvarvets kundforum

Kontakt
E-post: info@goteborgsvarvet.se
Telefon: + 46 (0)31-772 78 80  (tala in ett meddelande och vi återkommer)

Företagsfrågor
Telefon: +46 (0)72-856 41 57
E-post: team@goteborgsvarvet.se

Besöksadress
Friidrottens Hus
Friidrottens Väg 5

hero-divider

Våra engagemang

Hållbart evenemang

Göteborgsvarvet har valt att satsa på att vara framstående inom miljöfrågan och bli ett mer hållbart evenemang. 2016 blev Göteborgsvarvet certifierat enligt ISO 20121. Samma år fick organisationen även ta emot priset AIMS Green Award.

Läs mer

Välgörenhet

Under 2011-2018 har Göteborgsvarvet genom sina löpare samlat in över 10 miljoner kronor till välgörenhet. Inför Göteborgsvarvet 2019 kan du välja mellan att springa för åtta organisationer; Stadsmissionen, Ung Cancer, Wateraid, Ågrenska, Ronald McDonald Hus Göteborg, CancerRehabFonden, Bräcke diakoni och A Non Smoking Generation.

Läs mer

Folkhälsa

Göteborgsvarvet och det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med syfte att skapa ett ökat intresse för hälsa i stadsdelen Gårdsten i Göteborg. Aktiviteter som redan är planerade är att årligen arrangera TräningsTräffar för vuxna och Lilla Varvets Löparskolor för barn.

Läs mer

Statistik

Varvet i siffror

Äldsta löparen, andel kvinnor respektive män och antal liter vatten det går åt under ett Göteborgsvarv. Här hittar du alla siffror.

Läs mer

Antal deltagare

Över en miljon anmälningar har kommit in till Göteborgsvarvet sedan starten 1980. Här hittar du hur många som sprungit respektive år.

Läs mer

Demografi

Göteborgsvarvet lockar löpare över hela landet och i hela världen. Lär dig mer om den demografiska fördelningen på Göteborgsvarvets löpare.

Läs mer

Resultatarkiv

Här hittar du äldre resultat från Göteborgsvarvet.

Resultatarkiv

4 000 funktionärer

Under Göteborgsvarvet-veckan är 4 000 personer engagerade i olika funktioner. Föreningar, frivilligorganisationer och företag finns med och hjälper till för att få allt att fungera på bästa sätt för löparna. Om du vill vara med och hjälpa till som funktionär, sök dig i första hand till någon av föreningarna inom Göteborgs Friidrottsförbund. Om du representerar en idrottsförening som vill ställa upp med funktionärer, välkommen att skicka intresseanmälan till info@goteborgsvarvet.se.

Funktionärsföreningar Göteborgsvarvet

Fotografer

Tack till alla fotografer som levererat bilder till hemsidan!

Fotografer

Tips på långlopp – AIMS löparkalender

Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) är ett nätverk av långlopp över hela världen, i AIMS löparkalender finns många motionslopp att upptäcka!

AIMS Löparkalender