Våra partners

Stort tack till alla Göteborgsvarvets samarbetspartners och leverantörer som förhöjer upplevelsen för löpare och publik.

Vill ditt företag bli partner till Göteborgsvarvet?
Kontakta Henrik Svensson via e-post henrik.svensson@goteborgsvarvet.se så berättar han vad ett partnerskap innebär.


HUVUDPARTNERS

ÅF ligger i framkant när det gäller teknik, digitalisering och hållbarhet. Med detta samarbete vill ÅF bidra till att höja upplevelsen för löparna och öka kännedomen om ÅF i regionen. Som Digitalisation Advisor har ÅF som ambition att på sikt bidra till att Göteborgsvarvet blir den mest digitala löparfesten i världen.

ÅF, ett ingenjörs- och designföretaget med 10 000 medarbetare, är huvudpartner och Digitalisation Advisor åt Göteborgsvarvet. Tillsammans med Göteborgsvarvet bjuder även ÅF alla löpare i Göteborgsvarvet på fri kollektivtrafik den 16-18 maj 2019.Göteborg Energi har ett långsiktigt samarbete med Göteborgsvarvet och bidrar till att evenemanget blir mer hållbart genom att leverera 100 % förnybar el. Som göteborgarnas energibolag vill vi också bidra till den lokala folkfesten och det gör vi framförallt genom att arrangera Minivarvet på Milleniumplatsen. Publik och löpare kan också ladda sina mobiler på någon av våra mobilladdare i start- och målområdet. Vi möjliggör också datakommunikation för tv-sändningar, wifi och har fyra energistationer till löparna längs banan.New Balance vill tillsammans med Varvet skapa ett riktigt bra sammanhang för alla löpälskare genom att kombinera bra innehåll och aktiviteter med intressanta profiler. Oavsett om man är en dedikerad löpare, entusiast eller springer för välgörenhet vill New Balance hjälpa varje löpare att uppnå sitt mål.Boozt.com är för första gången stolt partner till alla lopp under Varvet-veckan. Boozt är nordens snabbast växande fashion och beauty online shop med allt inom kläder, skor, accessoarer, sport och skönhetsprodukter till hela familjen. Hos oss hittar du allt du behöver inför ditt lopp.

Oavsett om det gäller löparskor, tights eller annan utrustning har Boozt produkterna som passar dig. Välj dina favoriter bland över 600 skandinaviska och internationella märken som adidas, ASICS, New Balance (även stolt partner till Göteborgsvarvet), Skins, Under Armour, Craft och många fler!


EVENEMANGSPARTNERS


GP Batteries är världens största producent av laddningsbara batterier och arbetar ständigt med att göra laddning enklare. Med fokus på bärbara lösningar och energieffektiva batteritekniker ger GP Batteries dig möjligheten att välja batterier med lång livslängd som du kan ta med dig ut i naturen, på resan eller löprundan. Under Göteborgsvarvet anordnar GP Batteries laddade aktiviteter i start- och målområdet samt hejar på löparna längs bansträckningen.Garmin är världsledande inom satellitnavigation och har tillverkat produkter för navigation och kommunikation sedan 1989. 2006 lanserade de sin första träningsklocka och har sedan dess utvecklat mängder med produkter inom många olika sportsegment. Garmin erbjuder klockor till alla typer av löpare. Allt från aktivitetsarmband och enklare pulsklockor till avancerade multisportsklockor. Som Timing partner till Göteborgsvarvet vill Garmin hjälpa deltagarna att nå sina mål genom att presentera tider och resultat.En rutig favorit sedan 1938. Cloetta Kexchoklad bidrar med energi på Göteborgsvarvet. Både löpare och publik är varmt välkomna till Cloettas mellanmålstation i start- och målområdet för att hänga i loungen eller spela på chokladhjulet. Och misströsta inte om det känns tungt på vägen till mål, väl framme får alla en Kexchoklad!


NJIE fortsätter främja en aktiv livsstil, nu även som stolt evenemangspartner till Göteborgsvarvet. NJIE kommer att finnas på Göteborgsvarvet Expo, vid start och målområdet samt längs bansträckningen. Tillsammans med Göteborgsvarvet bidrar NJIE till en hälsosammare, mer aktiv livsstil.
Njie är även evenemangspartner till Specialvarvet, Cityvarvet och Lilla VarvetSATS
är Nordens ledande träningsföretag med över 100 helägda center, 270 000 medlemmar i Norden och dryga 220 000 gruppträningstillfällen varje år. SATS hjälper dig gärna med dina förberedelser inför loppet och under evenemanget så värmer SATS upp alla deltagare i Göteborgsvarvet.
SATS är evenemangspartner till samtliga lopp under Varvetveckan.


För Volvokoncernen är det en självklarhet att vara en del av folkfesten under Varvetveckan och erbjuda anställda möjlighet att delta i Cityvarvet, ta sig an Stafettvarvet med kollegerna och att delta i Volvos egna startgrupp under Göteborgsvarvet. Volvokoncernens rötter sträcker sig tillbaka till tjugotalet, 1928 rullade vår första lastbil ut från fabriken i Göteborg. Då som nu drivs vi av att skapa framtidens transportlösningar. På samma sätt som ett blodomlopp, är våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla i många av de samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av och möter varje dag.


MEDIEPARTNERS


Göteborgs-Posten är stolt mediepartner till Göteborgsvarvet. Tillgängligheten, vårt engagemang och en nära kontakt med göteborgarna gör att vi kan ge våra läsare lokal kvalitetsjournalistik. Vi arbetar för att få folk i rörelse och bidra till att förbättra folkhälsan hos unga och vuxna på ett lustfyllt sätt. Vi bevakar, förklarar och guidar läsaren kring det som händer före, under och efter folkfesten. Följ oss på #goteborgsposten


Mix Megapol är officiell mediapartner till Göteborgsvarvet. Mix Megapol är en del av Bauer Media som är Sveriges största kommersiella radioföretag med närmare 5 miljoner lyssnare varje vecka.

Mix Megapol bidrar till folkfesten kring evenemanget.


ÖVRIGA SAMARBETSSPARTNERS OCH OFFICIELLA LEVERANTÖRER

Bräcke diakoni är en av Sveriges största vård- och omsorgsaktörer utan vinstsyfte. De vill göra hela samhället medmänskligare – och precis som Specialvarvet fokuserar de på allas förmågor och möjligheter. Därför är de med som evenemangspartner i Specialvarvet. Ni hittar Bräcke diakoni med deras terapihundar i startområdet.


Coegi – Vi älskar IT. Så du kan älska annat! Coegi (f.d. Floorit AB) etablerades 2004 i Göteborg. Coegi är och vill vara en naturlig del av stora som små evenemang och Göteborgsvarvet är ett av de evenemang som vi självklart ska vara delaktiga i. Året runt, alla timmar på dygnet, hjälper vi verksamheter med att leverera IT som fungerar och när det är löparfest i staden vill vi vara på plats.


Cramo levererar 2400 kravallstaket som används under Göteborgsvarvetveckan. Cramo är specieliserade på att hyra ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn. Dessutom bedriver företaget försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.


logoenervitsport

Enervit är sportdrycksleverantör till Göteborgsvarvet.


Flexmassage – Flexmassage är Göteborgs största massagekedja och erbjuder sedan 2006 förstklassiga massagebehandlingar till privatpersoner och företag i Göteborg. De har fyra stycken mottagningar och utför årligen ca 25 000 behandlingar som verkligen gör skillnad för stela muskler. Flexmassage vill bidra till bättre hälsa genom massage. Som löpare i Göteborgsvarvet möter du Flexmassage strax efter målgång där de kommer vara redo att ge dig en stunds välförtjänt återhämtning på massagebänken.Gothia Towers är Göteborgsvarvets officiella hotell och ligger i direkt anslutning till Göteborgsvarvets Expo. Boka boende på Gothia TowersGLC har sedan 1935 utfört transporttjänster inom bygg och anläggning. Idag arbetar företaget inom alla de mer kvalificerade delarna av transportsektorn och levererar varje år transporttjänster till Göteborgsvarvet.


hiQ
HiQ är företaget som specialiserar sig på kommunikation, mjukvaruutveckling och affärskritisk IT. År 2017 kommer HiQ lansera en app för löparna som deltar i Stafettvarvet.
HiQ är huvudpartner till Stafettvarvet.Hyrtoaletten levererar toaletter till utomhuskonserter och lyxtoaletter till bröllop.Till Göteborgsvarvet levererar de toaletter för att serva både löpare och publik både i start- och målområdet och längs med bansträckningen.Humana är Sveriges ledande privata idédrivna omsorgsföretag. Vi är 14 000 medarbetare i Sverige och Norge som arbetar efter samma vision, Alla har rätt till ett bra liv. Vi är övertygade om att passionerad omsorg och privat ägande kan gå hand i hand. Humana är huvudpartner till Specialvarvet.Layher AB säljer och marknadsför ställningssystem, väderskydd samt scener och läktare i Sverige. Produkterna används främst inom bygg och anläggning, inom processindustrin samt vid evenemang. Layher levererar alla broar/övergångar under Göteborgsvarvet.MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. MAQS är en affärsmässig partner som levererar juridiska byråtjänster till Göteborgsvarvet.
MAQS är huvudpartner till StafettvarvetMat.se är en oberoende matbutik på nätet med fokus på att leverera mat av hög kvalitet till ett rätt pris. Mat.se är partner till Stafettvarvet och levererar matlådan till Stafettvarvets samtliga deltagarlag.Nordstan är Sveriges mest innehållsrika affärscentrum mitt i Göteborg City. Vid Etappmål Nordstan efter cirka 15 kilometer på Göteborgsvarvet lottas presentkort ut bland Varvetlöparna.
RaceONE är det moderna sättet att dela och följa lopp live via GPS och officiella resultat. Under Göteborgsvarvet kan publik följa löpare via appen RaceONE.Renova Miljö AB är Västsveriges ledande företag inom avfall och återvinning. Renova Miljö AB samarbetar med Göteborgsvarvet för att höja kvalitén inom avfallshantering och återvinning under evenemanget.


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer.


Upplev världen i löparskor. En löparresa med Springtime ger alltid en garanterad startplats. Alla är välkomna på deras resor. De flesta är helt vanliga motionärer, många tar med sig familjen. De får också trevligt eftersom Springtimes resor även rymmer upplevelser utanför löparbanan. Sightseeing, shopping, kultur, nöjen och inte minst festmåltider för att fira löparbragden. Löparresor ger möjlighet att uppleva det mesta och bästa av resmålet.Taxi Göteborg erbjuder persontransport i Västsverige. Under Göteborgsvarvet finns Taxi Göteborgs bilar på flera platser längs med banan och kör löpare som bryter loppet – gratis – i mål.Racefox är en tjänst som analyserar dina rörelser, hittar din potential och hjälper dig att utvecklas. Genom individualiserade träningsprogram baserade på din förmåga och mål får du en träningsplan, motiverande feedback medan du springer samt en hjälp att undvika träningsrelaterade skador. Racefox är världsledande på rörelseanalys inom löpning och är sprunget från svensk spjutspetsforskning.Tripnet levererar helhetslösningar för drift av e-handel, webbapplikationer, affärssystem, interna IT-lösningar och andra system med krav på hög tillgänglighet.
Som huvudpartner till Trailvarvet höjer Tripnet stämningen för dig som springer.


I över 50 år har vi samlat människor från hela världen för att utveckla och bygga våra bilar. Mångfald skapar kreativitet och driver innovation, vilket hjälper oss att bygga säkrare och smartare bilar med fokus kring människans vardag. Det är vad vi kallar Omtanke. Men människor bygger inte bara de bästa bilarna i världen, de springer även Göteborgsvarvet.

VOLVO – Made by PeopleVästra Götalandsregionen övergripande uppdrag är att bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland och sker inom tre ansvarsområden: Hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling och kollektivtrafik. Västra Götalandsregionen servar sina anställda med en egen startgrupp på Göteborgsvarvet.COMPEED® skavsårsplåster förebygger och lindrar skavsår under varvet! COMPEED® skavsårsplåster lindrar smärtan från skavsåret omedelbart, det underlättar läkning och ger dig optimal komfort genom att fungera som ett extra hudlager som skyddar mot friktion och tryck. Under Göteborgsvarvet bidrar vi med Compeed i samtliga sjukvårdstationer längs banan så att du skall kunna springa vidare utan att ditt lopp ska påverkas av dina skavsår!Älvstranden Utveckling AB är Göteborgs Stads utvecklingsbolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med stadens planerande förvaltningar och näringsliv skapar de en inkluderande, grön och dynamisk innerstad runt älven.

Älvstranden Utvecklingen hjälper Göteborgsvarvet att utveckla banan vid Västra Eriksberg.


Vilken framtid vill du leva i?
Tillsammans med kunder och partners möjliggör Nordea övergången till en hållbar framtid. Nordea är den största finanskoncernen i Norden och vi är en av Europas största banker. Vi integrerar hållbarhet i allt vi gör för att du som kund, investerare eller annan partner ska kunna göra medvetna val för framtiden. Nordea är evenemangspartner till Lilla Varvet.


Med Thule är det enkelt att komma iväg! Vi kallar det Bring your life – smarta produkter som gör att du kan ta med packning, utrustning och dina barn på ett säkert, enkelt och snyggt sätt. Besök oss i Slottsskogen vid Minivarvet och testa våra barnvagnar, joggingvagnar, barncykelsadlar och cykelvagnar! Thule är huvudsponsor till Minivarvet och arrangerar ett eget lopp under söndagen – Thule Barnvagnsjogg.


Med Alberts hjälp kan Göteborgsvarvet erbjuda tusentals barn, 0-18 år, möjligheten att få delta i Minivarvet, Lilla Varvet och Cityvarvet 2019 helt gratis. Barnens digitala mattelärare Albert är en reklamfri tjänst som hjälper barn och ungdomar att bättre förstå matematik. Smarta funktioner varvas med tusentals övningar och hundratals animerade lektioner där eleverna lär sig matematik på ett roligare och mer underhållande sätt. Läs mer om Albert på www.hejalbert.se och om samarbetet på mynewsdesk.