Göte­borgsvarvet Vir­tu­al Racing

Göte­borgsvarvet Vir­tu­al Race 21k körs genom trän­ingsap­pen Stra­va.

 • Skapa konto och koppla anmälan: Hur anmäler jag mig till Göteborgsvarvet Virtual Race 21k?

  1. Skaffa ett gratiskonto på Strava och koppla det till Göteborgsvarvet via din anmälan.

  2. Anmäl dig till Göteborgsvarvet Virtual Race 21 via Göteborgsvarvets hemsida.

  3. Koppla ditt Göteborgsvarvet-konto till ditt Strava-konto när du gör din anmälan. Notera att du måste lämna "edit certain data on your profile" ikryssad för att kunna delta i Göteborgsvarvet Virtual Race 21k.

  4. Spring minst 21,1 km någon gång mellan 15-17 maj 2020 och registrera löpturen i Strava. Det är viktigt att passet är inställt rätt under Edit > Privacy controls - Everyone, Sport - Run och Run Type - Race. Registreringen måste göras senast tre dagar efter att tävlingen avslutats.

Jag kopplade inte ihop "mina sidor" med Strava direkt vid anmälan, kan jag göra det efteråt?

Ja, det kan du göra. Logga in på "mina sidor", klicka på "mina sidor", klicka på "inställningar" och klicka sedan på knappen "Koppla till Strava"

 • Kan jag springa flera gånger under perioden 15–17 maj 2020? Och är det möjligt att tagga fler pass som "Race" i Strava?

  Det är okej att springa fler gånger under perioden 15–17 maj 2020. Strava kommer välja den snabbaste rundan av de som är taggade som "RACE" i Strava.

 • Måste jag springa med telefonen där Strava är installerat eller går det lika bra att använda min GPS-löparklocka och ladda upp till Strava som jag normalt gör?

  Nej, du behöver inte springa med telefonen. Om du har en GPS-löparklocka så kopplar du ihop denna med ditt Stava-konto innan du springer ditt halvmaraton. Tracka din sträcka och se till att passet synkroniserats till ditt Stravakonto. Vårt tips är att du springer några hundra meter extra då det kan skilja hur din GPS-klocka och Strava avrundar sträckan baserat på de GPS-koordinater som registrerats. Strava tar din snabbaste halvmaratontid på sträckan.

 • Räcker det med att jag gör mitt lopp "offentligt" och väljer "Race" i Strava-appen, så tittar ni på det efter den 17 maj 2020 eller ska jag skicka in det någonstans?

  Du behöver inte skicka in ditt resultat till oss. Vi får det från Strava. Se till att ditt lopp är inställt rätt under inställningarna för passet i Strava. Privacy controls - Everyone, Sport - Run och Run Type - Race.

Desktop:Registrera ditt resultat - klicka på passet - klicka på pennan - "edit activity"

Privacy controls - Everyone
Sport - Run
Run Type - Race

Mobil:Registrera ditt resultat - klicka på passet - klicka på de tre punkterna - "edit activity"

Privacy controls - Everyone
Sport - Run
Type - Race

 • Min profil är inte "offentlig". Räcker det att loppet som jag vill använda som "Virtual Race" är "offentlig"?

  Din profil måste inte vara offentlig utan det räcker med att loppet är det.

 • Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet Virtual Race 21k den 15–17 maj 2020. Det står att jag bara ska springa och ha loppet tillgängligt på Strava. Men hur vet ni mitt Stravakonto?

  När du genomförde anmälan så fanns det en ruta som var ikryssad och som ger oss tillgång till ditt "Race" på ditt Stravakonto för att kunna synkronisera dessa.

 • Testa din utrustning

  Kör några testpass med den utrusning som du tänkt använda under ditt lopp före loppet. Du som planerar att låta Strava-appen tracka din sträcka, testa att springa med appen. Du som springer med GPS-klocka, koppla ihop klockan med ditt Stravakonto och dubbelkolla att synkroniseringen fungerar. OBS: Strava och din klocka ska vara ihopkopplade innan du kör loppet.

 • För tekniska frågor om Strava: Kontakta Strava support center

 • Får jag en medalj om jag springer Göteborgsvarvet Virtual Race 21k?

  Efter avslutat lopp får du en digital finisher badge, ett digitalt diplom, samt en hemskickad fysisk finisher pin. Dessutom får alla deltagare som genomför Göteborgsvarvet Virtual Race 21k en värdekod som ger 30% rabatt på Göteborgsvarvet den 22 maj 2021 och Göteborgsvarvet Marathon den 19 september 2021. Värdekoden skickas ut efter avslutat lopp. För att erhålla rabatten måste värdekoden användas i betalningsprocessen.

Spring dig till en bättre startplats i Göteborgsvarvet 2021:Göteborgsvarvet Virtual Race 21k är seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2021

Läs mer om Göteborgsvarvets Seedningsregler

Göteborgsvarvet Virtual Race 21k körs genom träningsappen Strava.

Strive (verb). Att göra stora ansträngningar för att uppnå eller få. Stravas uppdrag är att bygga det mest engagerade communityt av idrottare i världen. Miljontals idrottare är redan på Strava. Om du letar nya utmaningar och ett team som kommer att stödja dig på vägen, gå med i Strava!