Göteborgs­varvet Marathon

Ta chansen att bli historisk. När Göteborg fyller 400 år firar vi genom att genomföra ett unikt maraton. Göteborgsvarvet Marathon 2021 löper delar av Göteborgsvarvets ordinarie bana, men också nya vägar genom Göteborg. Välkommen till startlinjen den 19 september 2021!

19
sep.

Banan:Ta dig an en hel Maraton

Banan är 42 195 meter lång – en rejäl utmaning att se fram emot!

Maratonbanan passerar många av Göteborgs finaste platser och start, varvning och mål är i Slottsskogen. Banan går två varv runt stan och första varvet tar dig till största del runt samma väg som den klassiska Göteborgsvarvetbanan. Andra varvet tar dig till Hisingen och på hemvägen längs Södra Älvstranden.

Bansträckning för Göteborgsvarvet Marathon 2021

Information:Anmäl dig till Göteborgsvarvet Marathon

Vill du ha en unik och kittlande utmaning att träna inför - passa på att knip en av de åtråvärda platserna till maran!

Anmäl dig Information om anmälan

 • När är loppet?

  Starten går klockan 10:00 söndagen den 19 september år 2021. Det finns alltså gott om tid att förbereda sig.

 • 15 000 löpare den 19 september

  Anmälan är öppen – så länge det är platser kvar! Totalt finns plats för 15 000 deltagare, varav en del av startplatserna är öronmärkta för internationella löpare. Är du en av de lyckligt lottade som har en startplats?

 • Åldersgräns/maxtid

  Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler ska man vara 17 år för att delta i ett maraton. Vi tar alltså emot anmälningar från löpare födda 2004 och tidigare till Göteborgvarvet Marathon. Om du vid anmälan är under 18 år måste du ha målsmans godkännande.

  Maxtiden för att genomföra Göteborgsvarvet Marathon är 6,5 h.
  Andra varvet måste påbörjas senast kl 13:15 och kl 15.00 är sista klockslag att passera vid vätskestationen vid SVT-huset på Hisingen.

Samla ihop kollegorna som älskar löpning och bli historik tillsammans:Team Guld Marathon

Ta chansen att bli historisk tillsammans med dina mest löparintresserade kollegor! Göteborgsvarvet är en perfekt plattform för företag som vill satsa på träning och hälsa. Varje år anmäler sig drygt 400 företag till att delta i i något av loppen under Göteborgsvarvetveckan och nu går det också att bilda ett Team i Göteborgsvarvet Marathon som kanske passar den mest löparintresserade delen av personalen.

Detta ingår:

 • Tillgång till företagsområdet inne på Slottsskogsvallen före och efter loppet
 • Väsk- och värdesaksinlämning
 • Omklädning och dusch
 • Fika och dryck
 • Massage

Pris: 1400 kr per startplats.

Anmäl ditt företag Allmänna villkor Team

För att bilda ett team måste du boka minst 4 startplatser.

Göteborgsvarvet Marathon 2021:Ett lopp En unik chans

Starten går klockan 10:00 söndagen den 19 september år 2021. Det kommer att bli en historisk och festlig dag i Göteborg!

Och kom ihåg, Göteborgsvarvet Marathon anordnas en gång men filmen får du gärna spela om och om igen.

Film och musik: Blue Rhino

Från nyhetsarkivet:Vi firar Göteborg 400 år

– Vi kommer att fira Göteborg på många olika sätt hela vägen fram till 2021, och detta blir en av kronjuvelerna i jubileumsfirande, som verkligen kan bidra till att göra ett internationellt avtryck. Det är väldigt roligt och mycket inspirerande att Göteborgsvarvet kommer att arrangera ett maraton under jubileumsåret, säger Camilla Nyman, tidigare VD på Gbg & Co.

Information:Arrangör

År 2021 fyller staden Göteborg 400 år och det vill vi fira med detta unika maratonlopp! Göteborgsvarvet Marathon arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrotten i regionen.

Huvudpartner

Partner