Spring din bästa mil i Linköping!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Linköping (tidigare Mantorp) den 26:e mars är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2022.

26
mars

Bra att veta inför start:Tävlingsinformation

Tid: Klockan 11:00 lördagen den 26 mars är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Nobeltorget, Linköping

Så tar du dig till start- och målområdet: Nobeltorget ligger i Vallastaden intill Campushallen i Linköping. Fria parkeringsplatser finns vid Friidrottsarenan, det finns även många avgiftsbelagda parkeringsplatser i området. Östgötatrafikens linje 4 trafikerar hållplats Nobeltorget.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post och hämtar ut din nummerlapp i Campushallen(ingång direkt till friidrottshallen) på tävlingsdagen. Öppet senast från kl 10.30. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns toaletter och omklädningsrum i Campushallen. I omklädningsrummen finns skåp du kan låsa med eget hänglås. Intill nummerlappsutdelningen i friidrottshallen kan du lämna din väska utan övervakning.

Tidtagning: I Varvetmilen sker tidtagningen med nettotid. Vi använder ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som är fäst på nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången, du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj. Här finns även vätska. De tre snabbaste männen och kvinnorna vinner entrébiljetter till Grande Finale på Mantorp Park 1 oktober 2022.

 • Banan

  2 km i södra delen av universitetsområdet i Valla. Banan springs 5 varv för att få ihop 10 km. Få kurvor och mycket flackt, total höjdskillnad ca 3 m per varv. Detaljerad banskiss hittar du

  Detaljerad banskis Video över banan

 • Vilken startgrupp hamnar du i?: Seedningsregler

  I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna. Ett resultat i Varvetmilen seedar dig automatiskt, du behöver inte registrera resultatet manuellt.

  Läs mer

 • Regler

  Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Arrangör

Varvetmilen Linköping (tidigare Mantorp) arrangeras av IK Akele, i samarbete med Göteborgsvarvet.

Huvudpartner