Spring din bästa mil i Mantorp!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Mantorp/Linköping den 28:e mars är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2020.

Banan:Bansträckning för Varvetmilen Mantorp/Linköping

Banan är flack, snabb och löps 3 varv, som mäter totalt 10 kilometer.

Tävlingsinformation:Anmälan

Datum för loppet: 28:e mars 2020.

Till och med 13 mars kostar anmälan 275 kr, därefter höjs priset till 375 kr. Anmälan på webben stänger 30 min före start. Efteranmälan på plats är möjlig med swish.

Anmäl dig här

OBS! Om loppet skulle bli fulltecknat stänger anmälan tidigare.

Tävlingsinformation:Om loppet

Tid: Klockan 11:00 lördagen den 28 mars är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Mantorp Parks motorbana i Mjölby.

Så tar du dig till start- och målområdet: Mantorp Park ligger intill E4 i Mjölby kommun. Fria parkeringsplatser finns inne på området. Du kan åka pendeltåg till Mantorp station. Vi bjuder på fri transferbuss därifrån kl 10.05 och 10.35. Återresa från Mantorp Park kl 12.15 och 12.45. Restid ca 5-10 minuter.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post och hämtar ut din nummerlapp i tävlingscentrum på tävlingsdagen. Öppet från kl 10.00. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns omklädningsrum och duschar för damer och herrar, men det är begränsade utrymmen. Effektförvaring finns i start/målområdet. Vi förvarar kostnadsfritt din väska under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Tidtagning: I Varvetmilen sker tidtagningen med nettotid. Vi använder ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som är fäst på nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången, du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj. Här finns även vätska. De tre snabbaste männen och kvinnorna vinner entrébiljetter till STCCs Grande Finale på Mantorp Park den 3 oktober.

Tävlingsinformation:Regler/Resultat

Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Placering i startfält: I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma! Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Resultat: Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

Seedningsregler:Seedningsregler för Göteborgsvarvet

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

Läs mer

Arrangör

Varvetmilen Mantorp/Linköping arrangeras av IK Akele, i samarbete med Göteborgsvarvet.

Huvudpartner

Partner