Spring din bästa mil i Uppsala!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Uppsala den 3 oktober är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2020.

Obs: Varvetmilen Uppsala är flyttad till den 3 oktober 2020.

Banan:Bansträckning för Varvetmilen Uppsala

Banan sträcker sig igenom området Ultuna med start i Ultuna Arrheniusplan. Banan är flack, snabb och löps två varv, totalt mäter banan 10 km.

Bansträckning

Tävlingsinformation:Anmälan

Datum för loppet: 3 oktober 2020.

Till och med 19 september kostar anmälan 275 kr, därefter höjs priset till 375 kr. Anmälan på webben stänger 30 min före start.

Anmäl dig här

OBS! Om loppet skulle bli fulltecknat stänger anmälan tidigare.

Tävlingsinformation:Om loppet

Tid: Klockan 13:00 den 3 oktober april är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Ultuna Arrheniusplan, 756 51 Uppsala.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post och hämtar ut din nummerlapp i tävlingscentrum på tävlingsdagen. Öppet kl 10.00-12.45. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Du bör komma ombytt. Det finns inga möjligheter till omklädning och dusch pga ombyggnation.

Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig om att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Tidtagning: I Varvetmilen Uppsala sker tidtagningen med nettotid. Vi använder ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som är fäst på nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången, du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj. Här finns även vätska.

Tävlingsinformation:Regler/Resultat

Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Placering i startfält: I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma! Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Resultat: Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

Seedningsregler:Seedningsregler Göteborgsvarvet

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

Läs mer

Arrangör

Varvetmilen Uppsala arrangeras av Upsala IF, i samarbete med Göteborgsvarvet.

Huvudpartner

Partner