Spring din bästa mil i Växjö!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Växjö den 27 mars är dessutom seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2022.

27
mars

Bra att veta inför start:Tävlingsinformation

Tid: Klockan 11:00 den 27 mars är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Simhallen på Kampastigen 2 i Växjö.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post några dagar innan loppet. Nummerlappen hämtas vid Tävlingscentrum mellan kl. 09.00-10.45. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns begränsade möjligheter till omklädning.

Väskinlämning: Du kan lämna dina värdesaker vid nummerlappsutdelningen/efteranmälan vid Simhallen, öppet kl 08.00-10.45, på tävlingsdagen.

Tidtagning: I Varvetmilen sker tidtagningen med nettotid. Vi använder ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som är fäst på nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången, du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj. Här finns även vätska.

Result: Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

 • Banan

  Start och mål är vid Simhallen på Kampastigen 2 i Växjö. Banan går två varv runt Växjösjön som totalt mäter 10 kilometer.

  Bansträckning

 • Vilken startgrupp du hamnar i: Seedningsregler

  I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

  Läs mer

 • Regler

  Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

  Placering i startfält: I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma! Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Arrangör

Varvetmilen Växjö arrangeras av Växjö Löparklubb, i samarbete med Göteborgsvarvet.

Huvudpartner