Virtuella Varvetmilen

Persa på milen i Virtuella Varvetmilen! Vi vill motivera dig att fortsätta springa och hålla igång din träning nu i höst trots att vi inte kan träffas fysiskt och springa tillsammans på grund av rådande situation kring Covid-19. Se till att ha vinden i ryggen och spring din snabbaste mil på en bana som du bestämmer själv var du än befinner dig. Samma distans, men med social distans.

Anmälan kostar 225 kr. Anmälda löpare till Varvetmilen Göteborg/Mölndal är redan anmälda till Virtuella Varvetmilen då den tävlingen genomförs virtuellt. Läs mer nedan hur du genomför tävlingen.

09
nov.
30
nov.

Virtuellt seedningslopp för Göteborgsvarvet 2021:Virtuella Varvetmilen

Redan hösten 2019, långt innan pandemin slog till i Sverige gjorde vi vårt första virtuella lopp. Efterfrågan från er löpare att kunna seeda sig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet är stor och i samband med att tekniken utvecklats känns det bra och hållbart att kunna erbjuda er möjligheten att seeda sig till en bättre startgrupp genom att du springer på hemmaplan.

Virtuella Varvetmilen genomförs under perioden 9-30 november genom appen RaceONE.

När de stora loppen inte kan genomföras på grund av pandemin och förbudet mot stora folksamlingar är virtuella lopp det perfekta sättet att tävla och försöka nå ny mål, utmana sig själv och andra på. Fortsätt spring och testa formen nu i höst.

Gå med i vår Facebookgrupp "Göteborgsvarvet Virtual Racing" och snacka av dig inför ditt virtuella lopp, peppa andra, dela bilder och erfarenheter och kanske ett och annat tips om fina löprundor. Lägg gärna också ut digital pepp på Instagram. Använd hashtaggen #göteborgsvarvet

Virtuella Varvetmilen genomförs i RaceONE-appen
 • STEG #1: ANMÄLAN

  ANMÄL dig till Virtuella Varvetmilen.

  Anmälda löpare till Varvetmilen Göteborg/Mölndal är automatiskt anmälda till Virtuella Varvetmilen och kan direkt gå till STEG #2.

 • STEG #2: Skapa konto hos RaceONE och logga in

  Ladda ner RaceONE-appen från Appstore eller Google.

  Registrera dig genom att ange en mejladress, namn och lösenord - eller använd något av de andra inloggningsalternativen som finns tillgängliga: Facebook, Apple eller Google.

 • STEG #3: Hitta på hemskärmen i RaceONE-appen

  På hemskärmen kan du söka efter lopp, gå till "startlinjen", ta en sväng förbi RaceONEs FAQ och supporten eller kika in på din profil där du bland annat når inställningarna.

 • STEG #4: Registrera ditt deltagande i Virtuella Varvetmilen i RaceONE-appen

  Sök på "Virtuella Varvetmilen" och klicka på "Jag är deltagare". Du blir nu ombedd att ange följande:

  Startnummer - Ange det startnummer som du fått i ditt startbevismejl av oss.

  Loppkod
  - Detta är ett slags lösenord som du blir tilldelad via ditt startbevismejl och den bekräftar att du anmält dig och är behörig att delta i loppet.

  Klubb
  - Frivillig uppgift. Ger dig möjlighet att kunna springa för en särskild klubb eller ett lag.

 • STEG #5: Tävlingsdags

  När du är redo att köra så tar du dig till start via hemskärmen, alternativt via TILL START från loppets sida i RaceONE-appen.

  Invänta bra GPS-signal (alla fyra GPS-staplar bör vara fyllda). Observera att du måste springa utomhus. Det går ej att deltaga i Virtuella Varvetmilen på löpband.

  Inställningar för start: Denna inställning når du genom att att klicka på START - MANUELL.

  Inställningar för mål: Denna inställning når du genom att klicka på MÅL - DISTANSEN. Här väljer du hur du vill att målgången ska gå till. Stoppa manuellt eller stoppa vid distansen 10 km. Vi rekommenderar att du väljer automatisk målgång på 10 km för att göra målgången extra smidig och minimera risken för handhavandefel.

  Klicka på STARTA OMGÅENDE. Startskottet går och du kan nu köra ditt lopp. Dina första 10 km räknas i tävlingen. Efter slutförd distans, klicka på STOPPKNAPPEN och klicka sedan på MÅLGÅNG i RaceONE-appen. Om du valt att målgången ska ske automatiskt behöver du inte klicka på stoppknappen, så fort du fullföljt ditt lopp stoppas loppet i RaceONE-appen.

  Vi rekommenderar att du genomför Virtuella Varvetmilen direkt i RaceONE-appen.

  RaceONE har en integration med Garmin Connect. Använder du en annan GPS-klocka måste du ladda upp en GPX-fil. RaceONE-appen laddar in den informationen som Garmin Connect/GPX-filen förser RaceONE med. Hela filen, tiden och sträckan läses in så vi rekommenderar att du springer exakt 10 km för att det ska bli rätt sträcka och tid i tävlingen.

  Detaljerad information om att registrera resultat med Garmin Connect/GPX-fil.

 • NYTTIGA LÄNKAR & KONTAKT: Har du någon fråga?

  Du hittar svar på vanliga frågor HÄR.
  Mer information om Telefoninställningar.

  Vem ska jag kontakta?

  Kontakta Göteborgsvarvet om: Loppkod, medalj, startnummer, anmälan, anmälningsavgift och seedningsresultat för Göteborgsvarvet. Mejla din fråga till info@goteborgsvarvet.se.

  Kontakta RaceONE om
  : Tekniska frågor, feedback om appen, inloggning och övrigt. Klicka på frågetecknet i RaceONE-appen eller mejla din fråga till support@raceone.com.

virtuella varvetmilen

Vi postar medaljen till dig:Du är värd en fin medalj!

När du genomfört Virtuella Varvetmilen är du värd en fin medalj för din prestation. På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att skicka ut medaljen till alla som genomför Virtuella Varvetmilen. Vi hade hoppas att få träffa er, men ingen medaljutdelning sker på plats utanför Friidrottens Hus, som vi informerat om tidigare. Se till att din postadress är rätt på din anmälan för Virtuella Varvetmilen.

Lycka till med ditt lopp!

Seedningsregler:Seedningsregler i Göteborgsvarvet

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

Läs mer

Huvudpartner

Partner