Årets viktigaste lopp! Spring, jogga eller gå den 5 km långa banan genom Slottsskogen. Tillsammans bekämpar vi bröstcancer.

50 kr per startplats går till loppets välgörenhetspartner Bröstcancerförbundet.

02
sep.

Tillsammans mot bröstcancer:Årets viktigaste lopp

Var med när första upplagan av Rosa Varvet går av stapeln den 2 september. Loppet bjuder på en 5 km lång utmaning längs en både rolig och härlig bana genom sensommarens Slottsskogen.

Längs med banan bjuds du både på peppande aktiviteter och musik innan du når den härliga målgången mitt i Slottsskogens hjärta mellan Björngårdsvillan och Villa Belparc.

Loppet är självklart både för män, kvinnor, killar och tjejer från 13 år. Från 11 år är man välkommen i vuxet sällskap.

Välj den klassen du gillar bäst, antingen gång eller löpning, tidtagning i båda klasserna.

Tillsammans bekämpar vi bröstcancer!

50 kr per startplats till förmån för:Bröstcancerförbundet

Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer. För att nå visionen om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansieras bröstcancerforskning, erbjuds stöd och rehabilitering och drivs opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Bröstcancerförbundet har nära 11 000 medlemmar och 32 lokala bröstcancerföreningar över hela Sverige.

Värm upp inför loppet

Inför Rosa Varvet erbjuder vi två träningstillfällen i grupp tillsammans med Emma och Lisa från INeF vars motto är att träning ska vara kul och att all rörelse räknas.

Onsdagen den 21 juni samt onsdagen den 9 augusti erbjuder Emma och Lisa från INeF gratis träningspass vid Plikta lekplats i Slottsskogen kl. 18.00-19.00. Passen är varierande och vi använder oss av både kroppsvikt och redskap. Det krävs ingen förkunskap vilket innebär att alla kan vara med, gamla som unga. Vi anpassar alla övningar utefter din förmåga och ser till att alla som deltar -på ett eller annat sätt- får övningar anpassade utefter sin dagsform. Vi sätter ingen press på prestation och fokuserar alltid på att hitta tillvägagångssätt som funkar trots eventuella skador eller begränsningar. Ta med vänner och familj och svettas tillsammans med oss och Rosa Varvet! Ingen anmälan krävs.

Team Rosa Varvet:Spring med kollegorna

Är ni en större grupp som vill springa för en god sak? Här kan ni smidigt boka en gruppbokning för dig och dina kollegor mot faktura. Varje år anmäler sig drygt 400 företag till att delta i i något av loppen under Varvetveckan och nu går det också att bilda ett Team i Rosa Varvet. Ta chansen att göra skillnad tillsammans!

Anmäl ditt företag Allmänna villkor TEAM

 • Bröstfakta: Visste du att...

  • Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnan.
  • Cirka 8 000 kvinnor och 60 män drabbas årligen i Sverige.
  • 86 procent lever tio år efter diagnos.
  • Sedan mammografiprogrammet infördes har prognosen för bröstcancer förbättrats avsevärt.
  • Överlevnaden i bröstcancer har fördubblats.
 • Bidra: Vill du skänka mer?

  Bara genom att anmäla sig till Rosa Varvet är du med och bidrar eftersom 50 kr per startplats går oavkortat till Bröstcancerförbundet. Vill man skänka mer än så går det såklart bra, övriga bidrag till Rosa Varvet-bössan kan swishas till 123 391 24 09.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Rosa varvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget, där kommer du även hitta information om nummerlappsutdelning.

 • Ta dig hit

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Botaniska trädgården. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se.

 • Start- och målområde

  Start och mål är i Slottsskogen nära Björngårdsvillan.

 • Väskinlämning

  I startområdet finns möjlighet att lämna in väskor och kläder uthämtning på samma plats efter loppet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt.

 • Toaletter

  Toaletter finns i start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Rosa Varvet får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

Huvudpartners

Partner

Välgörenhetspartners

Partner