Yogavarvet

Spring från Götaplatsen längs Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer och gå i mål i det hägrande målområdet på Slottsskogsvallen (samma bana som i Cityvarvet). Därefter får du en egen yogamatta och gör dig redo för en härlig meditations- och yogaklass i Slottsskogen. Yogavarvet är öppet för alla åldrar.

16
maj

Yogavarvet:Hitta rytmen med Yogavarvet

I Yogavarvet har vi kombinerat det bästa från två världar. Först utmanar du kondition och ben i löpningen för att sedan landa mjukt och välförtjänt på mattan för att sträcka ut, stanna upp, njuta av atmosfären och hitta ett inre lugn i en helt unik miljö. Helhetsupplevelsen under dagen är WOW med så många olika intryck och förnimmelser. Gillar du både löpning och yoga är det här eventet för dig! Namasté.

Information om anmälan

Banan:Spring först. Yoga och meditera sen

Banan i Yogavarvet är 4,3 kilometer lång (samma bansträckning och starttid som för löparna i Cityvarvet). Starten sker på Götaplatsen, på Göteborgs paradgata Avenyn, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. Det spelas musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck. När du gått i mål får du din yogamatta och tar dig till ett härligt yoga- och meditationspass i Slottsskogen! Yogapasset startar kl 14:15.

Yoga 45 minuter:Sam Aziz

Sam upptäckte yogan 2004 och praktiserade främst Ashtanga Yoga fram till 2016, Sam har även praktiserat andra yogaformer och blivit inspirerad av dem. Dessa olika yogaformer väver han samman på yogamattan. Yogan som Sam lär ut och som du möter på hans klasser är mjuk och dynamisk, hjärtkännande och stark, insiktsgivande och frigörande. Och alltid med glimten i ögat som får dig att le när du möter motstånd!

Sam har under flera år undervisat yoga på olika anläggningar i Göteborg, i Sverige och även internationellt. Han medverkar årligen på retreat i egen regi och håller i workshops tillsammans med andra erfarna yogalärare. I dagsläget håller Sam klasser i Vinyasa Yoga, Yin Yoga och Restorative Yoga.

Sam kommer från en aktiv idrottslig bakgrund, främst från brottning som han utövade i 20 år. Han har alltid haft ett stort intresse för kroppens förmåga att läka sig själv. Med denna bakgrund har han en bred kunskapsbank om kroppen, vilket han applicerar under sina klasser. Han guidar dig på den nivå där din yoga är; oavsett om du är ny till yoga, för stel eller avancerad!

Instagram @samaziz71

Meditation 30 minuter:Pål Dobrin

När Pål Dobrin satt sin första 10-dagars tysta retreat i Kathmandu för nästan 25-år sedan väcktes en livslång kärlek till tystnaden och introspektionen. Idag efter omfattande studier av olika visdomstraditioner, psykologi och internationell kris- och konflikthantering är han en erfaren meditationslärare och ansvarig för Meditationslärarprogrammet CARE.

Oavsett hur man försöker förstå eller etikettera Påls personliga resa och yrkeskarriär så finns det en tydlig röd tråd som löper genom de olika faserna: strävan att finna sätt att utveckla både sin egen och andra människors medkänsla.

Pål arbetar med att utveckla individer och organisationer utifrån ett perspektiv av ökad medvetenhet där personalens välmående och inre färdigheter kopplas till organisationens övergripande vision och strategi. Nytänkande sätt att hantera stress, öka kreativitet, engagemang och innovationsförmåga – kort sagt, personlig utveckling kopplat till professionell utveckling.

Pål har bl.a utvecklat The CARE-course – Finding Joy at work through CARE (Compassion, Attention, Resilience and Emotion) för Chalmers och programmet FOKUS! för PwC.

Pål även ansvarig och huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för verksamma inom skola och ideella föreningar.

Instagram @mediteramera

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start- & evenemangsområde

  Starten sker klockan 13:00 på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik. Starten sker gemensamt med ett startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde. Yogaområdet är i Slottsskogen.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Yogavarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Yogavarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvet Expo den 14-16 maj. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer från SATS.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Toaletter finns både i start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Yogavarvet får medalj.

 • Så tar du dig till yogapasset

  Funktionärer följer alla löpare från målgången på Slottsskogsvallen till väskutlämningen och sedan till yogan i Slottsskogen. Funktionärerna har flaggor och står efter målgång. Se även kartan i startbeviset. Yogapasset startar kl 14.15.

 • Yogamatta

  Alla deltagare i Yogavarvet får en yogamatta eftermålgång mot uppvisande av nummerlapp.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start. Bästa hållplatsen för både Göteborgsvarvet Expo och start är Korsvägen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Det finns parkeringar i området. Vi hänvisar till Parkering Göteborg.

Evenemangspartner