Yogavarvet

Spring från Götaplatsen längs Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer och gå i mål i det hägrande målområdet på Slottsskogsvallen (samma bana som i Cityvarvet). Därefter får du en egen yogamatta och gör dig redo för en härlig meditations- och yogaklass i Slottsskogen. Yogavarvet är öppet för alla åldrar.

22
maj

Yogavarvet:Hitta rytmen med Yogavarvet

I Yogavarvet har vi kombinerat det bästa från två världar. Först utmanar du kondition och ben i löpningen för att sedan landa mjukt och välförtjänt på mattan för att sträcka ut, stanna upp, njuta av atmosfären och hitta ett inre lugn i en helt unik miljö. Helhetsupplevelsen under dagen är WOW med så många olika intryck och förnimmelser. Gillar du både löpning och yoga är det här eventet för dig! Namasté.

Information om anmälan

Banan:Spring först. Yoga och meditera sen

Banan i Yogavarvet är 4,3 kilometer lång (samma bansträckning och starttid som för löparna i Cityvarvet). Starten sker på Götaplatsen, på Göteborgs paradgata Avenyn, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. Det spelas musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck. När du gått i mål får du din yogamatta och tar dig till ett härligt yoga- och meditationspass i Slottsskogen! Yogapasset startar kl 14:15.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start- & evenemangsområde

  Starten sker klockan 13:00 på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik. Starten sker gemensamt med ett startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde. Yogaområdet är i Slottsskogen.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Yogavarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Yogavarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvets sportmässa den 20-22 maj. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Toaletter finns både i start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Yogavarvet får medalj.

 • Så tar du dig till yogapasset

  Funktionärer följer alla löpare från målgången på Slottsskogsvallen till väskutlämningen och sedan till yogan i Slottsskogen. Funktionärerna har flaggor och står efter målgång. Se även kartan i startbeviset. Yogapasset startar kl 14.15.

 • Yogamatta

  Alla deltagare i Yogavarvet får en yogamatta eftermålgång mot uppvisande av nummerlapp.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start. Bästa hållplatsen för både Göteborgsvarvet Expo och start är Korsvägen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Det finns parkeringar i området. Vi hänvisar till Parkering Göteborg.

Evenemangspartner