En sekvens i Yoga Run

Hitta rytmen med Yoga Run

YOGA RUN 18 MAJ 2019

Yoga Run är öppet för alla åldrar. Spring från Götaplatsen längs Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer och gå i mål i det hägrande målområdet på Slottsskogsvallen (samma bana som i Cityvarvet). Därefter får du en egen yogamatta och gör dig redo för en härlig meditations- och yogaklass i Slottsskogen med två av Sveriges största hälsoprofiler.

hero-divider

Yoga med en av Sveriges största yogaprofiler, Monika Björn!

Efter att du sprungit dina 4,3 km väntar ett härligt yogapass i Slottsskogen på 45 min och 30 min meditation. Yoga-passet leds av en av Sveriges största yogaprofiler, instruktören Monika Björn. Passet är lika mycket för dig som aldrig provat yoga innan som för dig som har Yoga som en daglig rutin.


Nummerlapp

Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvet Expo den 16-18 maj. Hämta de gärna så tidigt som möjligt så att du slipper stressa! Glöm inte att ta med startbeviset.

Alla får delta

Yoga Run är öppet för alla åldrar, oavsett om du är nybörjare på Yoga eller en av de mer erfarna.

Info om anmälan

Kolla in banan

Deltagarna springer 4,3 kilometer av Göteborgsvarvets bana genom stan och Slottsskogen.

Banan

När är starten?

Starten sker klockan 13:00 på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik.

Yoga – pricken över i:et, efter festliga kilometer

Banan i Yoga Run är 4,3 kilometer lång (samma bansträckning och starttid som för löparna i Cityvarvet). Starten sker på Götaplatsen, på Göteborgs paradgata Avenyn, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. Det spelas musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck. När du gått i mål får du din yogamatta och tar dig till ett härligt yoga- och meditationspass i Slottsskogen!

Banan

Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Bankomat
 • Göteborgsvarvet Expo
 • Hitta hit
 • Meditationspass med Pål Dobrin
 • Nummerlapp
 • Omklädning
 • Så tar du dig till yogapasset
 • Tidtagningen
 • Väskor
 • Yogamatta

 • Meditationspass med Pål Dobrin

  Meditera med Pål Dobrin! Efter att du sprungit dina 4,3 km väntar ett yogapass i Slottsskogen på 45 min och 30 min meditation. Meditationspasset leds av Pål Dobrin.

  Pål är en erfaren meditationslärare och ansvarig för Meditationslärarprogrammet CARE.

  Hans kärlek till tystnaden väcktes när han var på tyst retreat i Kathmandu för nästan 25-år sedan. Sedan dess har han studerat olika visdomstraditioner, psykologi och internationell kris- och konflikthantering. Pål har ett tydligt mål i de arbete han gör; en strävan efter att hitta sätt att utveckla sin egen och andra människors medkänsla.

 • Yogamatta

  Löpare i Yoga Run får en yogamatta efter målgång mot uppvisande av nummerlapp.

 • Göteborgsvarvet Expo

  Under Göteborgsvarvet-veckan (torsdag 17 maj – lördag 19 maj) anordnas mässan Göteborgsvarvet Expo. Mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.

  På mässan finns drygt 100 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/
  rehab.

  Som löpare i Cityvarvet och Yoga Run går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i startbeviset för gratis inträde, du kan även bjuda med dina vänner (mer information på ditt startbevis, startbeviset kan du ladda hem från Mina sidor en vecka före loppet).

  Göteborgsvarvet Expo

 • Hitta hit

  Vi rekommenderar att du och dina anhöriga åker kollektivt, cyklar eller går. Korsvägen är den närmsta hållplatsen till nummerlappsutdelningen på Göteborgsvarvet Expo, därifrån är det en kort promenad upp till starten på Götaplatsen. Har du redan hämtat din nummerlapp åk till någon av följande hållplatser: Götaplatsen, Valand eller Berzeliigatan.

  Om du måste ta bilen till nummerlappsutdelningen och starten rekommenderas du att parkera i Gårda eller någon av de övriga parkeringsanläggningarna i centrum. Följ digitala vägvisningsskyltar från E6:an till närmaste lediga parkeringsplats. Ladda hem appen Göteborgs Stads parkerings-app för information om antalet lediga parkeringsplatser i centrum. Kom ihåg att det är mycket folk i rörelse den 18 maj – var ute i god tid!

  Anhöriga som vill ta sig till målområdet rekommenderas att cykla, promenera eller åka kollektivt. Det finns cykelparkering på Dalens grusplaner i närheten av Slottsskogsvallen. Spårvagnar och bussar går till hållplatserna Marklandsgatan och Linnéplatsen. Observera att målområdet är avstängt för biltrafik. Om du måste ta bilen parkera i stan och åk kollektivt till målområdet. Det finns även ett begränsat antal parkeringar i Högsbo industriområde, för parkering betalar bilister en miljöavgift på 100 kr (Swish eller kontant betalning). Härifrån (Fältspatsgatan, Olof Asklunds gata, J A Wettergrens gata) går bussar kl 10–16 till Marklandsgatan. Efter målgång går bussar tillbaka till Högsbo industriområde t.o.m kl 20.

  Så tar du dig till Expot och start
  Cityvarvets bana
  Yoga Runs bana
   

 • Omklädning

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt.

 • Tidtagningen

  Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

  Du får ditt chip när du hämtar ut din nummerlapp, fäst ditt tidtagningschip med kardborrebandet på höger vrist. Tidtagningschipet är en värdehandling som måste lämnas tillbaka efter målgång. Om du av någon anledning glömmer att återlämna det – sänd det med post till Göteborgsvarvets kansli.

 • Bankomat

  Bankomat finns i anslutning till Göteborgsvarvet Expo vid Svenska Mässan. I målområdet finns ingen bankomat, vissa av försäljarna på området tar endast kontanter.

 • Nummerlapp

  Nummerlappsutdelningen sker i mässan Göteborgsvarvet Expo från och med torsdag. Mässan på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg. Hämta gärna nummerlappen i god tid innan start så att du slipper att stressa.

  Öppettider nummerlappsutdelning:
  Torsdag 17 maj, kl 10-21
  Fredag 18 maj, kl 10-21
  Lördag 19 maj, från kl 09

 • Så tar du dig till yogapasset

  Funktionärer följer alla löpare från målgången på Slottsskogsvallen till väskutlämningen och sedan till yogan i Slottsskogen.
  Funktionärerna har flaggor och står efter målgång.

 • Väskor

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet.