Göte­borgsvarvets Familjeområde

Plan­era för en gläd­je­fylld dag full av fart och fläkt i vårt famil­jeom­råde! Här springer bar­nen Lil­la Varvet och min­is­print­ar­na Mini­varvet och Mini­varvet Trail. Föru­tom löpar­gläd­je för alla små, erb­jud­er vi aktiviteter och under­håll­ning och det finns såk­lart smar­rig mat och gofi­ka i området. Du hit­tar famil­jeom­rådet mel­lan Björngårdsvil­lan och Vil­la Belparc.

Och du! Väl där kom­mer ni att möta någon som läng­tat efter att få träf­fa alla barn och vux­na: vårt allde­les eget löpartroll Var­va! Var­va kom­mer att upp­trä­da på sce­nen och såk­lart heja på bar­nen som ska springa våra lopp. Och kanske springer Var­va ock­så ett varv eller så, för ett löpartroll gillar inte att stå still!

Famil­jeom­rådet har öppet:
18 – 19 maj 2024

Varmt välkom­na!

Familjeområdet:Aktiviteter

Inte nog med flera lopp, i vårt område för hela familjen hittar ni massor av aktiviteter. Här kan ni klättra, leka, äta smarrig mat eller varför inte dansa loss med Varva. Men framförallt ha en riktigt kul dag!

 • Scenprogram
 • Pyssel
 • Dans
 • Mat & Fika
 • Färdiguppställda grillar
 • Lilla Varvet
 • Minivarvet
 • Minivarvet Trail

Showtime!:Underhållning

Du kanske känner henne som Supersnällasilversara eller féerna Prutta och Ros-Louise? Nu kommer favoriten från barn-tv, Sara Edwardsson till Göteborgsvarvets familjeområde i egenskap av sig själv och vår nya maskots bästa vän. Sara kommer att hjälpa till med uppvärmning och uppsjungning för Minivarvets deltagare. Hela familjen, ja hela Göteborg är såklart välkomna att dansa med!

Scentider för lördag och söndag 18-19 maj 2024:

 • 11:00-11:30
 • 13:00-13:30
 • 15:00-15:30

Löpartrollet Varva

Hej alla troll, sniglar, träd, älgar och människor! Det är jag som är Varva, Göteborgsvarvets eget löpartroll. Jag älskar att hoppa och dansa. Och mest av allt springa förstås! Det gör mig stark, både i benen och i huvudet. Och vet du vad, man får springa precis hur man vill! Baklänges, framlänges eller som en snigel. Kramar tycker jag väldigt mycket om också. Jag hoppas att vi ses i familjeområdet så kan vi ha en härlig dag tillsammans.

Varvas låt
Ni har väl inte missat att jag har min alldeles egna låt? Min popdänga som kommer att få dig att dansa och sjunga loss och du inte kommer att kunna stå still en enda sekund

Lyssna nu

Varvas musikvideo
Kolla in min musikvideo och dansa loss tillsammans med mig! Det är den perfekta träningen för de små som har spring i benen!

Titta nu

”Jag gillar att spinga, för det är som att alla tankar skakas in på rätt plats i min trollhjärna”:Lär känna Varva

 • Vad tycker Varva om att göra förutom att springa?

  Spela trumma, klättra i träd, gå på utflykt, varva ner i mjuk i mossa.

 • Vad gillar Varva att äta?

  Kottar i alla former! Stekta, mosade, kokta och grillade. En annan favoritmat är alla sorters matsäck, Varva tycker picknickmat är den godaste maten vad det än är man har med sig.

 • Varför är Varva blå?

  Det finns en maskin som åker runt i Göteborg inför Göteborgsvarvet och målar en blå linje på gatorna. Det sägs att Varva hamnade mitt framför den när Varva var bara en trollbäbis. Och sen den dagen är Varva helt blå.

 • Var bor Varva?

  Varva bor i en mossig grotta djupt inne i Slottsskogen i Göteborg och rör sig så snabbt genom skogen att ingen hinner se. Men trollet kommer alltid fram när det är dags för Göteborgsvarvet. För då är det feststämning och där sprakar det av energi. Varva vill möta alla glada, pigga barn som springer på lyckoben mot mål!

Spring, spring, spring:Våra lopp runt familjeområdet

 • 18-19 maj 2024: Minivarvet

  Loppet för våra allra minsta, barn 0–6 år. Minivarvet sprudlar av glädje, skratt och busig energi. Här får våra knattar själv välja hur många varv de vill ge sig an. Vissa nöjer sig med ett medan andra minisprinters vill springa varv, på varv, på varv. Vem vet, de kanske tränar inför Göteborgsvarvet 2040. En upplevelse fyllt med skojigheter som barnen sent kommer glömma.

  Minivarvet har även utökat med Minivarvet Trail. Självklart ingår båda loppen i anmälan. Spring så många gånger benen bär.

  Läs mer om Minivarvet

  Ladda ned ditt diplom för Minivarvet här

 • 19 maj: Lilla Varvet

  Familjeområdet är en perfekt publikplats för att se Lilla Varvet, runt området är det full fart. Lilla Varvet är för barn mellan 7 – 13 år som har massor med spring i benen och vill vara med om en dag som handlar om gemenskap. Spring ihop med kamraterna, ha en minnesfull dag med familjen och upplev löparglädjen.

  Läs mer om Lilla Varvet

  Ladda ner ditt diplom för Lilla Varvet här