Göteborgs­varvets Evenemangs- & medie­partners

Evenemangspartner:Volvo Group

För Volvokoncernen är det en självklarhet att vara en del av folkfesten under Varvetveckan och erbjuda anställda möjlighet att delta i Cityvarvet, ta sig an Stafettvarvet med kollegerna och att delta i Volvos egna startgrupp under Göteborgsvarvet. Volvokoncernens rötter sträcker sig tillbaka till tjugotalet, 1928 rullade vår första lastbil ut från fabriken i Göteborg. Då som nu drivs vi av att skapa framtidens transportlösningar. På samma sätt som ett blodomlopp, är våra lastbilar, bussar, motorer, anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla i många av de samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av och möter varje dag.

Evenemangspartner:SJ

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer.

Evenemangspartner:STC

STC är en av Sveriges största gymkedjor med över 210 gym från norr till söder. Tillsammans med Göteborgsvarvet sätter STC Sverige i rörelse för en bättre folkhälsa. STC finns med dig från start till mål i Göteborgsvarvet med inspirerande träningstips och pepp inför loppet, härlig uppvärmning innan startskottet och glada hejarop efter banan. Om din kropp ska hålla i det långa loppet rekommenderar STC kompletterande styrke-, kondition- och rörlighetsträning på gym mellan loppen. Bli en bättre, starkare, snabbare och smidigare löpare på STC.

STC är evenemangspartner och håller i uppvärmningen inför samtliga lopp under Varvetveckan.

Evenemangspartner:Göteborg Energi

Göteborg Energi levererar klimatsmarta och effektiva lösningar för el, värme, kyla och uppkoppling. Varje dag, året runt.

I vårt långsiktiga samarbete med Göteborgsvarvet bidrar vi till att evenemanget blir mer hållbart genom att leverera 100 % förnybar el och förse publik och löpare med fritt wifi.

Göteborg Energi är evenemangs- och hållbarhetspartner till Göteborgsvarvet.

Evenemangspartner:Garmin

Garmin är världsledande inom satellitnavigation och har tillverkat produkter för navigation och kommunikation sedan 1989. 2006 lanserade de sin första träningsklocka och har sedan dess utvecklat mängder med produkter inom många olika sportsegment. Garmin erbjuder klockor till alla typer av löpare. Allt från aktivitetsarmband och enklare pulsklockor till avancerade multisportsklockor. Som Timing partner till Göteborgsvarvet vill Garmin hjälpa deltagarna att nå sina mål genom att presentera tider och resultat.

Evenemangspartner:Vitamin Well

Vitamin Well är en svensk vitamin- och mineralberikad dryck – framtagen som ett smart och mer hälsosamt alternativ till läsk, juice och andra drycker. För mer information om produkterna, besök vitaminwell.se. Vi rekommenderar en balanserad kost och en hälsosam livsstil.  

Evenemangspartner:Rscued

40 % av all frukt som odlas slängs. Det är sjukt! Rscued har sedan 2015 arbetat och brunnit för att minska matsvinnet. Av räddad frukt och grönsaker tillverkar de juice, smoothies, lemonader och shots. De tillåter smakerna att variera utefter säsong och vad som kommer in. När de räddat vad de kan fyller de på med frukt från sina frukträddar-kompisar. Rsuced går att hitta i butiker och på caféer och restauranger runt om i Sverige, Danmark och Finland.


Rescued är evenemangspartner till Göteborgsvarvet,

Evenemangspartner:Almondy

Almondy – Happiness is a piece of cake.

A piece of cake betyder en kak- eller tårtbit på engelska, men också att något är enkelt. Det sammanfattar oss på Almondy. Våra goda tårtor och kakor gör det enkelt att skapa glädjefyllda stunder där du kan umgås och njuta tillsammans med din familj och vänner.

Trots att våra godsaker inte förändrar världen så är vi övertygade om att de bidrar till att skapa minnesvärda, glada stunder varje dag. Det gör oss stolta, och tillsammans med Göteborgsvarvet är vi övertygade att vi tillsammans kan sprida extra mycket glädje till alla löpare, funktionärer och publik under varvet veckan. För visst är det så. Att allt blir bättre med tårta.

Evenemangspartner:Parkster

Parkster älskar äventyr. Och Göteborgsvarvet! Med Parksters app kan du alltid se på vilka adresser du kan parkera när du besöker Göteborg. Och i över 300 andra orter i Sverige. Du väljer själv när du vill starta, stoppa eller förlänga din parkering - direkt i mobilen. Tillsammans med Göteborgsvarvet vill Parkster göra din helhetsupplevelse av denna folkfest ännu bättre. Njut av äventyret, vi tar hand om din parkering.

Evenemangspartner:Dannebacken

Dannebackens partnerskap med Göteborgsvarvet ligger helt i linje med vår ambition att främja, friskvård, idrott, och ett aktivt föreningsliv. Dannebacken erbjuder hållbara servicetjänster för Företag, Fastighetsbolag och privatpersoner. Dannebacken är verksamma i hela Västra Götaland samt Halland och Dalsland vi är över 200 medarbetare som med kunskap och stort engagemang levererar välvårdade, trivsamma och säkra miljöer till våra kunder. Att engagera sig i Göteborgsvarvet, som är ett av världens största halvmaraton på vår hemmaplan är en självklarhet.

Evenemangspartner:Saab

Tillsammans med andra samhällsaktörer stärker vi Sveriges civila och militära försvar så att kvällsträningen, sophämtningen och mobiltelefonin fortsätter att fungera.

Idag producerar Saab en lång rad produkter som bidrar till det militära försvaret av Sverige. Allt från stridsflygplanet Gripen och granatgeväret Carl-Gustaf, till ubåtar och ytfartyg men även radarsystemet Giraffe och spanings- och ledningsflygplanet GlobalEye som utvecklas här i Göteborg.

Vi förser Försvarsmakten med förmågor som hjälper till att skydda våra gränser och genom samarbete med myndigheter, regioner, kommuner, företag och andra samhällsviktiga verksamheter är vi en del av totalförsvaret.

Saab – En del av Göteborg

Evenemangspartner:Cramo

Cramo levererar 2400 kravallstaket som används under Göteborgsvarvets Varvetvecka. Cramo är specialiserade på att hyra ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn. Dessutom bedriver företaget försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.

Evenemangspartner:Älvstranden Utveckling AB

Älvstranden Utveckling AB är ett kommunalt fastighetsbolag och en del av Göteborgs Stad. Med utgångspunkt i vårt fastighetsinnehav, bidrar vi till en hållbar, långsiktig stadsutveckling i Göteborg genom att utveckla kvartersmark och fastigheter. Vår arena är vårt fastighetsbestånd i området mellan broarna på båda sidor om Göta älv. Här äger, förvaltar och utvecklar vi fastigheter, både byggnader, kvartersmark och historiska landmärken.

Älvstranden Utveckling AB garanterar bansträckningen för halvmaratonloppet Göteborgsvarvet från och med ingången till Färjenäsparken till Frihamnen, korsningen vid Preem.

Evenemangspartner:Eucerin

Huden är så mycket mer än kroppens skydd mot omvärlden. Huden är vårt största organ och är starkt kopplad till vårt mående. Vi på Eucerin har i över 130 år ägnat all vår passion och expertis åt att forska på hur huden fungerar, förändras och reagerar. Resultatet är ett brett utbud av produkter med högsta kvalitet för alla hudtyper och åldrar. Våra produkter är framtagna i nära samarbete med hudläkare och har kliniskt bevisad effekt. För vi vill kunna säkerställa att din hud, på ett effektivt och skonsamt sätt, skyddas och mår bra – genom hela livet.

Under Göteborgsvarvet kommer vi finnas på plats för att se till att du kan ta hand om din hud innan, under och efter loppet, så att du kan njuta av ditt lopp på bästa sätt. Vill du säkra upp med Eucerin till ditt lopp redan nu finns vi både online och i Apotek.

Evenemangspartner:Fastighetsbyrån

Mäklarföretaget Fastighetsbyrån ingår i Swedbank-koncernen och har cirka 1 600 medarbetare på 265 franchiseägda kontor runt om i Sverige.

Under Göteborgsvarvet 2024 springer Fastighetsbyrån för Bris – initiativet kommer från mäklarkontoren i Göteborg och medarbetare från hela Sverige är med och springer. ”Fastighetsbyrån springer för Bris” stöttar Bris viktiga arbete för att fler barn ska få ett tryggt hem och en bättre tillvaro. Deltagare skänker 100 kr per sprungen mil till Bris.

Fastighetsbyrån kommer ha en station med DJ längs loppet och i företagsbyn präglas närvaron av aktiviteter för barn med bland annat popcornmaskin, såpbubblor och möjligheter för barnen att rita sina drömhus.

Mediapartner:Mix Megapol

Mix Megapol är officiell mediapartner till Göteborgsvarvet. Mix Megapol är en del av Bauer Media som är Sveriges största kommersiella radioföretag med närmare 5 miljoner lyssnare varje vecka.

Mix Megapol bidrar till folkfesten kring evenemanget.

Mediapartner:Göteborgs-Posten

Göteborgsvarvet är världens största halvmaraton, har satt drygt 1,4 miljoner människor i rörelse sedan 1980 och engagerar och aktiverar såväl Göteborg som dess invånare.

Göteborgs-Posten är stadens största tidning och den självklara nyhetsförmedlaren. Vi ger våra läsare nyheter inom ekonomi, politik, sport och kultur, samt guider, recensioner, livesändningar och unika event – däribland allt du behöver för att få koll på Göteborgsvarvet.

Från eliten till folkfesten - följ allt från gp.se

Mediapartner:Runner’s World ­– Sveriges största löpartidning

Runner’s World startade som tidningen Springtime redan 1982, och har sedan dess varit Sveriges ledande löpartidning. Sex nummer per år guidas, motiveras och inspireras läsarna av chefredaktör Anders Szalkai och Sveriges främsta experter på löpning.

Här hittar du Sveriges största skoguider, de bästa träningstipsen och smarta råd om allt från kost för löpare till skadeförebyggande träning. Du får också möta de bästa löparna och läsa om inspirerande lopp och intressanta människor med ett passionerat förhållande till löpning.

I Runner’s World sociala medier och på runnersworld.se pågår det löprelaterade nyhetsflödet dygnet runt – följ oss gärna för att få koll på det senaste inom löparvärlden!