Upplev Göteborg

Välkommen till Göteborg

Västkustens vänliga storstad med en levande kulturscen, restauranger i världsklass, hållbara upplevelser och magiska skärgårdsöar.

  • Utforska Göteborg under en helg och upplev stans bästa shopping, boenden och restauranger. Låt dig inspireras av stans olika kvarter, slappna av i ett trevligt spa eller njut av nya, kulinariska upplevelser. I denna guide har vi samlat allt du behöver veta för en härlig weekend i Göteborg.

    Din guide till en weekend i Göteborg

Lär känna staden:Fler guider för ditt Göteborgsbesök

En guide till 10 måsten i Göteborg

Göteborg har mycket att erbjuda och ibland är det svårt att välja. Därför har vi handplockat tio måsten som du helt enkelt inte får missa – även om du bara är här på blixtvisit.

En guide till Skärgårdens södra öar

Nyfiken på vad skärgårdens södra öar har att erbjuda? Letar du efter god mat, storslagna naturupplevelser och avkoppling så är det hit du ska åka. Här får du tips på några av de guldkorn du inte bör missa.

En guide till Avenyn – Göteborgs paradgata

Kungsportsavenyen, eller kort och gott Avenyn, sträcker sig från bron vid Vallgraven och ända upp till Götaplatsen med konstmuseet, stadsteatern och konserthuset. Nöjesstråket blomstrar dag som natt.

En guide till Fantastiska fotoplatser i Göteborg

Brukar du ha din kamera öppen och redo att fotografera? Om du letar efter de bästa platserna att ta bilder på när du besöker Göteborg har vi några förslag för att få de bästa fotografierna.

En guide till Barer och nattklubbar i Göteborg

Efter en dag bland landshövdingehusen i Haga, shopping i innerstaden eller attraktionerna på Liseberg är det dags att ge sig ut i nattlivet.

En guide till Göteborgs gallerier

Oavsett om du brinner för traditionellt måleri, avantgardistiska installationer eller bara tycker om att gå på vernissage och skåla i rödvin finns det gott om spännande gallerier att upptäcka i Göteborg.

En guide till Uteserveringar med havsutsikt

Njut av havsbrisen och svallande vågskvalp vid Göteborgs härliga uteserveringar med havsutsikt.

  • Res hållbart: Löpartåget till Göteborg

    Tillsammans med vår fina samarbetspartner SJ ger vi er möjlighet att boka en hållbar tågresa till och från Göteborgsvarvet på loppdagen. Ombord får du nummerlapp och sällskap av enbart löpare och familj/vänner som följer med och supportrar.

    Löpartåget