En riktig utmaning från start till mål!

Trailvarvet 14 maj 2019

Trailvarvet är 11,5 km långt och sträcker sig genom skiftande natur och kuperad terräng. En tuff utmaning från start till mål! Det finns även en promenadklass utan tidtagning. Missa inte Trailvarvet den 14 maj.

hero-divider

När är start?

Starten sker kl. 18:00 i Slottsskogen, vid Björngårdsvilla. För att öka framkomligheten sker starten i flera startgrupper. Du avgör själv i vilken startgrupp du skall starta. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig i första startgruppen.

Ny bansträckning!

Det blir en ännu tuffare och äventyrlig bana 2019, med mer stig och utförslöpning. Start och mål är i Slottsskogen, banan går genom Änggårdsbergen. Det finns även en promenadklass (8 km) utan tidtagning.

Banan
Bana promenadklass

 

Nummerlapp

Din nummerlapp hämtar du vid start mellan kl 16.00-17.45.

I månadsskiftet april/maj kan anmälda löpare ladda hem sitt startbevis på Mina sidor.

Hitta starten

Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Smidigast sättet att ta sig dit är att ta spårvagn eller buss till någon av hållplatserna Botaniska trädgården eller Linnéplatsen.

Bansträckning Trailvarvet Run

En tuff och vacker bana – 11,5 km

Trailvarvet går i kuperad terräng och skiftande natur på vägar, stigar och grusvägar förbi sjöar, berg och dalar. Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan, banan går genom Änggårdsbergen. 80% av banan går på grus- eller skogsstigar och 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Löpklassen mäter 11,5 km och Promenadklassen 8 km.

Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen efter 4,5 km och efter 9,3 km. På promenadklassens bana på 8 km serveras vätska vid 4,5 km.

Banan
Banan, Google Maps

Bana promenadklass
Bana promenadklass, Google Maps

Träna med oss inför Trailvarvet!

Ladda inför Trailvarvet 2019 tillsammans med Göteborgsvarvet och Team Nordic Trail.

Provlöp nya banan 30 mars och 27 april
Vid två tillfällen springer vi Trailvarvets nya bansträckning på 11,5 km. I år bjuder vi nämligen på en ännu tuffare och mer äventyrlig bana, med mer stig och utförslöpning.

Se nya banan

Tekniktips 15 april och 29 april
Under två tillfällen kommer vi även köra träningspass med fokus på löpteknik inom trail samt testa på att springa intervaller på stig. Vid första tillfället fokuserar vi på backträning och vid andra tillfället på teknisk terräng samt delar med oss av tips på hur du bäst springer på stig.

Mer om träningen inför Trailvarvet

Träna inför Trailvarvet
Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Anmälningsavgift
 • Arrangör
 • Bana
 • Hitta hit
 • Medalj
 • Mässa
 • Nummerlapp
 • Omklädning och väskinlämning
 • Promenadklass
 • Startbevis
 • Starttid
 • Tidtagning
 • Vätskestationer

 • Vätskestationer

  Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen, efter 4,5 km och efter 9,0 km. För de som väljer att promenera 8 km serveras vätska efter 4,5 km.

 • Medalj

  Alla som fullföljer får Trailvarvets medalj.

 • Omklädning och väskinlämning

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Din väska kan du lämna i väskinlämningen nära starten.

 • Hitta hit

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Smidigast sättet att ta sig dit är att ta spårvagn eller buss till någon av hållplatserna Botaniska trädgården eller Linnéplatsen. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 50 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen. Parkera enligt funktionärernas anvisningar. Nummerlappen hämtas vid startområdet.

 • Mässa

  Under Göteborgsvarvetveckan (torsdag 16 maj–lördag 18 maj) anordnas mässan Göteborgsvarvet Expo. Mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.
  På mässan finns drygt 100 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/rehab.

  Som löpare i Trailvarvet går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i ditt startbevis för gratis inträde, du kan även bjuda med fyra vänner (mer information på ditt startbevis, laddas upp på Mina sidor i slutet av april).
  Göteborgsvarvet Expo

 • Startbevis

  Samtliga som anmält sig till Trailvarvet kan i månadsskiftet april/maj ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Trailvarvet hittar du här på hemsidan.

 • Tidtagning

  Trailvarvet är ett terränglopp på 11,5 km som genomförs med tidtagning. Tiden tas med ett elektroniskt chip. I Promenadklassen på 8km är det ingen tidtagning. Ange vid anmälan viken klass du vill delta i.

 • Bana

  Trailvarvet är 11,5 km och banan går i skiftande natur på vägar, stigar och grusvägar förbi sjöar, berg och dalar. Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan, banan går genom Änggårdsbergen. 80% av banan går på grus- eller skogsstigar och 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Det finns även en promenadklass utan tidtagning där du promenerar 8 km.

  Banan
  Banan, Google Maps

  Bana promenadklass
  Bana promenadklass, Google Maps

 • Starttid

  Tävlingsdagen är tisdagen den 14 maj 2019, start och mål är vid Björngårdsvillan i Slottsskogen. Första start kl. 18.

 • Nummerlapp

  Din nummerlapp hämtar du vid start mellan kl 16.00-17.45. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! I månadsskiftet april/maj kan anmälda löpare ladda hem sitt startbevis på Mina sidor.

 • Promenadklass

  I Trailvarvet finns en promenadklass på 8 km utan tidtagning. Det är tillåtet att använda stavar i promenadklassen. Vi är tacksamma för att ni inte tar med hunden runt banan.

 • Arrangör

  Göteborgsvarvet, Trailvarvet, Stafettvarvet, Specialvarvet, Cityvarvet, Minivarvet och Lilla Varvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

 • Anmälningsavgift

  Anmälningsavgifter 2019, med reservation för ändringar.

  Göteborgsvarvet 21 km

  Anmälningsavgifter 2019
  595 kronor t.o.m. 31 maj 2018
  645 kronor t.o.m. 30 juni 2018
  695 kronor t.o.m. 31 oktober 2018
  795 kronor t.o.m. 31 mars 2019
  895 kronor fr.o.m. 1 april 2019 (i mån av plats)

  300 kronor för ungdomar födda 1999-2002.

  Trailvarvet – Run
  300 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  Trailvarvet – Walk
  250 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 250 kronor.

  Cityvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (300 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 400 kronor.)
  Cityvarvet ungdom (födda 2000 eller senare) 200 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 300 kronor.)

  Yoga Run
  450 kronor t.o.m. 31 mars (500 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 600 kronor.)

  Lilla Varvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan under tävlingshelgen 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet på Göteborgsvarvet Expo torsdag-lördag, 16-18 maj, samt Frölundaborg söndag, 19 maj.

  Specialvarvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april).

  Minivarvet
  80 kronor, föranmälan
  100 kronor anmälan på plats vid starten eller Göteborgsvarvet Expo.

  Stafettvarvet
  1195 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1495 kronor fr.o.m. 1 april).

  Varvetmilen
  275 kronor (avgift vid sen anmälan 375 kronor, se datum för respektive lopp).

  Göteborgsvarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 31 december 2019 i mån av plats).