Upplev skogen, de barriga stigarna och de fantastiska vyerna i Änggårdsbergen

Trailvarvet:Upplev Änggårdsbergen

Lämna asfalten och spring trail i Änggårdsbergen tillsammans med oss 12 maj 2024! Under loppet bjuds du på underbar skog och natur, trailen går uppför spännande backar och nedför snabba utförslöp, över rötter och stenar. Änggårgsbergen bjuder på kuperad terräng, hög puls och kanske lite mjölksyra. Efter loppet väntar en välförtjänt medalj och häng med löparkompisarna.

Det finns också en promenadklass på 6 km där du får mer tid att njuta av grönskan och utsikten. Missa inte att uppleva våren i Änggårdsbergen.

Anmälan TrailvarvetAnmälan Trailvarvet Walk

En vacker och spännande bana:Trailvarvet 11,5 km

Trailvarvet är ett 11.5 km långt traillopp som sträcker sig genom skiftande naturen och kuperad terräng. Du springer på stigar i tallskogen, över berghällar med milsvidd utsikt samt nedför slingrande sköna utförslöpor. Vackra Änggårdsbergen bjuder på allt från sjöar, berg till djupa dalar. Loppet har sitt start- och målområde inne på den anrika och nyrestaurerade Slottsskogsvallen. Banan erbjuder ca 300 höjdmeter, ca 80% av banan går på grus- eller trail- och skogsstigar och ca 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen efter ca 4,5 km och efter ca 9,3 km.

Bansträckningen kan komma att uppdateras inför 2024.

Promenera och upplev Änggårdsbergen:Trailvarvet Walk 6 km

Bansträckning är 6 km lång och ger dig en uppfriskande promenad i skiftande natur förbi sjöar, berg och dalar. I Trailvarvet Walk är det ingen tidtagning, fokus ligger på den härliga upplevelsen som en riktigt bra powerwalk innebär i omväxlande terräng och ca 230 höjdmeter. På promenadklassens bana på 6 km serveras vätska under banan och vid mål.

Bankartan kommer att uppdateras inför 2024.

Trail-tips från Språng träning & äventyr

Ett äventyr för de allra minsta:Minivarvet Trail

Minivarvet kommer även till 2024 utökas med Minivarvet Trail. Ett tidigt äventyr för de allra minsta, där de får ta sig an en bana med hinder i familjeområdet (13-14 maj). Båda loppen ingår i Minivarvets anmälan och våra minisprinters kan springa så många varv benen bär.

Läs mer om familjeområdetTill anmälan

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogsvallen. Starten sker kl 13:00. För att öka framkomligheten sker starten i flera startgrupper. Du avgör själv i vilken startgrupp du skall starta. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig i första startgruppen. Trailvarvet Walk startar direkt efter löparna.

 • Startbevis & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Trailvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Trailvarvet hittar du här på hemsidan. Nummerlappen hämtar du inne på Slottskogsvallen mellan 10:45-12:45. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Tidtagning

  Trailvarvet är ett terränglopp på 11,5 km som genomförs med tidtagning. Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. I Promenadklassen på 6km är det ingen tidtagning.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Din väska kan du lämna in i väskinlämning nära starten. Kom ombytt! Omklädningsmöjligheter och dusch tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Trailvarvet eller Trailvarvet Walk får medalj.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården, Marklandsgatan eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen (Swish- eller kontantbetalning)

 • Prisutdelning

  Pris till de tre snabbaste dam/herr löparna som deltar i Trailvarvet 11,5km. Prisutdelning sker inne på Slottsskogsvallen i direkt anslutning till att de tre främsta i respektive klass sprungit i mål.

Huvudpartners

Evenemangpartners

Medarrangörer

Partner
Frågor & Svar