Upplev skogen, de barriga stigarna och de fantastiska vyerna i Änggårdsbergen

Anmälan till 2025 öppnar snart!

 • Resultat

  Här hittar du ditt resultat från Trailvarvet 2024. Grymt bra jobbat!

  Resultat

Trailvarvet - 12 maj:Upplev Änggårdsbergen

Lämna asfalten och spring trail i Änggårdsbergen tillsammans med oss 12 maj 2024! Under loppet bjuds du på underbar skog och natur, trailen går uppför spännande backar och nedför snabba utförslöp, över rötter och stenar. Änggårgsbergen bjuder på kuperad terräng, hög puls och kanske lite mjölksyra. Efter loppet väntar en välförtjänt medalj och häng med löparkompisarna.

Det finns också en promenadklass på 6 km där du får mer tid att njuta av grönskan och utsikten. Missa inte att uppleva våren i Änggårdsbergen.

Trailvarvet 2025 öppnar snart!

En vacker och spännande bana:Trailvarvet 11,5 km

Trailvarvet är ett 11.5 km långt traillopp som sträcker sig genom skiftande naturen och kuperad terräng. Du springer på stigar i tallskogen, över berghällar med milsvidd utsikt samt nedför slingrande sköna utförslöpor. Vackra Änggårdsbergen bjuder på allt från sjöar, berg till djupa dalar. Loppet har sitt start- och målområde inne på den anrika och nyrestaurerade Slottsskogsvallen. Banan erbjuder ca 300 höjdmeter, ca 80% av banan går på grus- eller trail- och skogsstigar och ca 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen efter ca 4,5 km och efter ca 9,3 km.

Hämta Trailvarvets GPX-fil.

Promenera och upplev Änggårdsbergen:Trailvarvet Walk 6 km

Bansträckning är 6 km lång och ger dig en uppfriskande promenad i skiftande natur förbi sjöar, berg och dalar. I Trailvarvet Walk är det ingen tidtagning, fokus ligger på den härliga upplevelsen som en riktigt bra powerwalk innebär i omväxlande terräng och ca 230 höjdmeter. På promenadklassens bana på 6 km serveras vätska under banan och vid mål.

Hämta Trailvarvet Walk GPX fil

Start och målområde - Trailvarvet

Karta över start - och målområdet för Trailvarvet 2024.

Trail-tips från Språng träning & äventyr

Ett äventyr för de allra minsta:Minivarvet Trail

Minivarvet kommer även till 2024 utökas med Minivarvet Trail. Ett tidigt äventyr för de allra minsta, där de får ta sig an en bana med hinder i familjeområdet (18-19 maj). Båda loppen ingår i Minivarvets anmälan och våra minisprinters kan springa så många varv benen bär.

Läs mer om familjeområdetTill anmälan

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Anmälan

  Anmälan är öppen till 12:45 (OBS med reservation för att loppet kan bli slutsålt). Vi rekommenderar att göra sin anmälan i förväg. Vid efteranmälan på plats så görs det hos vår kundservice, men tänk då på att vara ute i god tid innan loppets start.

 • Tidtagning

  Trailvarvet är ett terränglopp på 11,5 km som genomförs med tidtagning. Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. I Promenadklassen på 6km är det ingen tidtagning.

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogsvallen. Starten sker kl 13:00. För att öka framkomligheten sker starten i flera startgrupper. Du avgör själv i vilken startgrupp du skall starta. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig i första startgruppen. Trailvarvet Walk startar direkt efter löparna. Målet stänger kl 15:30.

 • Startbevis & nummerlappsutdelning

  Du som anmält dig till Trailvarvet får ditt startbevis mailat till den e-post du uppgav vid anmälan ca 1 vecka före loppet. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Trailvarvet hittar du här på hemsidan. Nummerlappen hämtar du i entréparken utanför Slottskogsvallen mellan 10:45-12:45. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Omklädning, väskförvaring & toaletter

  Din väska kan du lämna in i väskförvaringen nära starten. Kom ombytt! Omklädningsmöjligheter och dusch tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Trailvarvet eller Trailvarvet Walk får medalj.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården, Marklandsgatan eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen (Swish- eller kontantbetalning)

 • Prisutdelning

  Pris till de tre snabbaste dam/herr löparna som deltar i Trailvarvet 11,5km. Prisutdelning sker inne på Slottsskogsvallen i direkt anslutning till att de tre främsta i respektive klass sprungit i mål.

 • Kundservice

  Kundservice finns på plats i Infocenter i Entréparken 10.15-15.00 på loppdagen.

Huvudpartners

Evenemangpartners

Medarrangörer

Partner
Frågor & Svar