Trail­varvet

En riktig utmaning från start till mål! Trailvarvet är ett 11,5 km långt traillopp som sträcker sig genom skiftande natur och kuperad terräng i Änggårdsbergen. Det finns även en promenadklass på 8 km där du får mer tid att njuta av grönskan och utsikten. Missa inte att utmana Änggårdsbergen!

Anmälan för 2024 öppnar längre fram. Tack för i år!

Trailvarvet:Besegra Änggårdsbergen

Lämna asfalten och spring trail i Änggårdsbergen tillsammans med oss! Under loppet bjuds du på underbar skog och natur, trailen går uppför utmanande backar och nedför snabba utförslöp, över rötter och stenar. Änggårgsbergen bjuder på kuperad terräng, hög puls och kanske lite mjölksyra. Efter loppet väntar en välförtjänt medalj och häng med löparkompisarna.

En tuff och vacker bana - utmana Änggårdsbergen:Trailvarvet 11,5 km

Trailvarvet går i kuperad terräng och skiftande natur i vackra Änggårdsbergen på vägar, stigar och grusvägar förbi sjöar, berg och dalar. Trailvarvet har sitt start- och målområde inne på den anrika och nyrestaurerade Slottsskogsvallen. Banan innebär ca 300 höjdmeter, ca 80% av banan går på grus- eller trail- och skogsstigar och ca 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen efter ca 4,5 km och efter ca 9,3 km.

Promenera och upplev Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen:Trailvarvet Walk 8 km

Bansträckning är 8 km lång och ger dig en uppfriskande promenad i skiftande natur förbi sjöar, berg och dalar. När du passerar Japandalen i Botaniska Trädgården väljer du mellan att njuta av utsikten från Håberget eller ett blomstrande Smithska dalen. I Trailvarvet Walk är det ingen tidtagning, fokus ligger på den härliga upplevelsen som en riktigt bra powerwalk innebär i omväxlande terräng och ca 230 höjdmeter. På promenadklassens bana på 8 km serveras vätska vid ca 4,5 km och vid mål.

Nyhet 2023:Minivarvet Trail

Nytt för i år! Minivarvet utökas med Minivarvet Trail. Ett tidigt äventyr för de allra minsta, där de får ta sig an en bana med hinder i familjeområdet (13-14 maj). Båda loppen ingår i Minivarvets anmälan och våra minisprinters kan springa så många varv benen bär.

Läs mer om familjeområdetTill anmälan

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogsvallen. Starten sker kl 13:00. För att öka framkomligheten sker starten i flera startgrupper. Du avgör själv i vilken startgrupp du skall starta. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig i första startgruppen. Trailvarvet Walk startar direkt efter löparna.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Trailvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut 4-5 dagar innan loppet till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget, där kommer du även hitta information om nummerlappsutdelning. Nyheter och nyttig information inför Trailvarvet hittar du här på hemsidan.

 • Tidtagning

  Trailvarvet är ett terränglopp på 11,5 km som genomförs med tidtagning. Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. I Promenadklassen på 8km är det ingen tidtagning.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Din väska kan du lämna in i väskinlämning nära starten. Kom ombytt! Omklädningsmöjligheter och dusch tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Trailvarvet eller Trailvarvet Walk får medalj.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården, Marklandsgatan eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen (Swish- eller kontantbetalning)

Evenemangpartners

Medarrangörer

Partner
Frågor & Svar