Trail­varvet

En riktig utmaning från start till mål! Trailvarvet är ett 11,5 km långt traillopp som sträcker sig genom skiftande natur och kuperad terräng i Änggårdsbergen. Det finns även en promenadklass på 8 km där du får mer tid att njuta av grönskan och utsikten. Missa inte att utmana Ängårdsbegen den 12 maj!

12
maj

Trailvarvet:Besegra Änggårdsbergen

Lämna asfalten och spring trail i Änggårdsbergen tillsammans med oss! Under loppet bjuds du på underbar skog och natur, trailen går uppför utmanande backar och nedför snabba utförslöp, över rötter och stenar. Änggårgsbergen bjuder på kuperad terräng, hög puls och kanske lite mjölksyra. Efter loppet väntar en välförtjänt medalj och häng med löparkompisarna.

Information om anmälan

En tuff och vacker bana - utmana Änggårdsbergen:Trailvarvet 11,5 km

Trailvarvet går i kuperad terräng och skiftande natur på vägar, stigar och grusvägar förbi sjöar, berg och dalar. Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan och banan går genom Änggårdsbergen och ca 300 höjdmeter. Ca 80% av banan går på grus- eller trail- och skogsstigar och ca 20% på asfalt (den del av banan som är närmast start och mål). Vätska serveras vid två ställen i Änggårdsbergen efter ca 4,5 km och efter ca 9,3 km.

Promenera och upplev Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen:Trailvarvet Walk 8 km

Bansträckning är 8 km lång och ger dig en uppfriskande promenad i skiftande natur förbi sjöar, berg och dalar. När du passerar Japandalen i Botaniska Trädgården väljer du mellan att njuta av utsikten från Hålberget eller ett blomstrande Smithska dalen. I Trailvarvet Walk är det ingen tidtagning, fokus ligger på den härliga upplevelsen som en riktigt bra powerwalk innebär i omväxlande terräng och ca 230 höjdmeter. På promenadklassens bana på 8 km serveras vätska vid ca 4,5 km och ca 6,5 km.

Huvudpartner:Tripnet Backsprint

I Trailvarvet 2020 kommer det att finnas ett spurtpris sponsrat av vår huvudpartner Tripnet. Det gäller att vara snabbast i sista backen till högsta toppen på banan, backen är 180 m lång med en stigning på cirka 10 höjdmeter. Vågar du trycka på? Antar du utmaningen att bli snabbast upp på toppen? Snabbaste dam och man koras till Trailvarvets Backspecialist.

Pris: Startplats till nästa års Trailvarvet, en hemlig present från Tripnet och ett presentkort från Team Nordic Trail

Info om tider och vinnare kommer finnas i resultatlistan.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starten sker kl 18:00. För att öka framkomligheten sker starten i flera startgrupper. Du avgör själv i vilken startgrupp du skall starta. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig i första startgruppen. Trailvarvet Walk startar direkt efter löparna.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Trailvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Trailvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du vid start mellan kl 16.00-17.45. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Tidtagning

  Trailvarvet är ett terränglopp på 11,5 km som genomförs med tidtagning. Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. I Promenadklassen på 8km är det ingen tidtagning.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer från SATS.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Din väska kan du lämna in i väskinlämning nära starten. Kom ombytt! Omklädningsmöjligheter och dusch tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Trailvarvet eller Trailvarvet Walk får medalj.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården, Marklandsgatan eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen (Swish- eller kontantbetalning)

Huvudpartner

Evenemangspartners

Leverantör