Det bästa av Göteborgsvarvet

Cityvarvet 19 maj 2018

Starten går på Götaplatsen och följer sedan Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen. Nytt för 2018 är att Cityvarvet öppnar för alla löpare oavsett ålder samt att löpare kan anmälan sig till Yoga Run.

hero-divider

Nytt för 2018 – Cityvarvet med Yoga Run

Spring Varvetbanans härligaste del från Götaplatsen till målgång på Slottsskogsvallen i Cityvarvet med Yoga Run. I samband med Cityvarvet hålls en yogaklass och meditation. Vill du springa Yoga Run? I anmälan till Cityvarvet kan du välja tillägg Yoga Run för 200kr.

Läs mer om Yoga Run
Till anmälan

Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Banan

När är starten?

Starten sker klockan 13:00  på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik.

Kolla in banan

Banan i Cityvarvet går på asfalt genom stan. Deltagarna springer 4,3 kilometer av Göteborgsvarvets bana.

Banan

Vem får delta?

Cityvarvet är öppet för samtliga löpare, såväl nya löpare och de mer erfarna.

Info om anmälan

Nummerlapp

Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvet Expo den 17-19 maj. Hämta de gärna så tidigt som möjligt så att du slipper stressa! Glöm inte att ta med startbeviset.

Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Aktivitetsområde
 • Anmälningsavgift
 • Arrangör
 • Bana
 • Bankomat
 • Cityvarvet Post Zone
 • Efteranmälan
 • Göteborgsvarvet Expo
 • Hitta hit
 • Incheckning startfålla kl 12.40
 • Löparbild
 • Nummerlapp
 • Omklädning
 • Personuppgifter
 • Presentkort
 • Priser
 • Startbevis
 • Starttid
 • Tidtagningen
 • Uppvärmning
 • Väskor

 • Incheckning startfålla kl 12.40

  Som löpare i Cityvarvet är det viktigt att du passerar ingången till startfållan senast kl 12.40. På så sätt aktiveras ditt chip. Var ute i god tid, inpassering till startfållan senast kl 12.40.

 • Cityvarvet Post Zone

  På Slottsskogsvallen kommer det att finnas utrymme på läktaren där du kan ta det lugnt efter loppet och heja på när löparna går i mål i halvmaran.

 • Efteranmälan

  Kan göras i helpdesk på Göteborgsvarvet Expo (Svenska Mässan), kostnad 400kr vuxen,  300kr (född 199 eller senare). Vid anmälan till Yogarun tillkommen en avgift på 200kr. Öppettider: 17 maj kl 10–21, 18 maj kl 10–21 och 19 maj kl 08–12.

 • Väskor

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till klockan 12.30. Väskorna körs då till målet vid Slottsskogsvallen (Cityvarvet Post Zone), där du kan hämta dina tillhörigheter efter loppet.

 • Omklädning

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt.

 • Nummerlapp

  Nummerlappsutdelningen sker i mässan Göteborgsvarvet Expo från och med torsdag. Mässan på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg. Hämta gärna nummerlappen i god tid innan start så att du slipper att stressa.

  Öppettider nummerlappsutdelning:
  Torsdag 17 maj, kl 10-21
  Fredag 18 maj, kl 10-21
  Lördag 19 maj, från kl 09

 • Bankomat

  Bankomat finns i anslutning till Göteborgsvarvet Expo vid Svenska Mässan. I målområdet finns ingen bankomat, vissa av försäljarna på området tar endast kontanter.

 • Tidtagningen

  Tiden tas elektroniskt med ett tidtagningschip. Fäst ditt tidtagningschip med kardborrebandet på höger vrist. Chipet är en värdehandling och ska lämnas tillbaka vid målet efter genomfört lopp. Bruttotid, tidtagningen börjar ticka samtidigt som startskottet för Cityvarvet ljuder.

 • Aktivitetsområde

  I startområdet vid Götaplatsen finns musik och aktiviteter av olika slag. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde.

 • Hitta hit

  Vi rekommenderar att du och dina anhöriga åker kollektivt, cyklar eller går. Korsvägen är den närmsta hållplatsen till nummerlappsutdelningen på Göteborgsvarvet Expo, därifrån är det en kort promenad upp till starten på Götaplatsen. Funktionärer visar deltagarna vägen från nummerlappsutdelning till start. Har du redan hämtat din nummerlapp åk till någon av följande hållplatser: Götaplatsen, Valand eller Berzeliigatan.

  Om du måste ta bilen till nummerlappsutdelningen och starten rekommenderas du att parkera i Gårda eller någon av de övriga parkeringsanläggningarna i centrum. Följ digitala vägvisningsskyltar från E6:an till närmaste lediga parkeringsplats. Ladda hem appen Göteborgs Stads parkerings-app för information om antalet lediga parkeringsplatser i centrum. Kom ihåg att det är mycket folk i rörelse den 19 maj – var ute i god tid!

  Anhöriga som vill ta sig till målområdet rekommenderas att cykla, promenera eller åka kollektivt. Det finns cykelparkering på Dalens grusplaner i närheten av Slottsskogsvallen. Spårvagnar och bussar går till hållplatserna Marklandsgatan, Botaniska trädgården och Linnéplatsen. Observera att målområdet är avstängt för biltrafik. Om du måste ta bilen parkera i stan och åk kollektivt till målområdet. Det finns även ett begränsat antal parkeringar i Högsbo industriområde, för parkering betalar bilister en miljöavgift på 50 kr (Swish eller kontant betalning). Härifrån (Fältspatsgatan, Olof Asklunds gata, J A Wettergrens gata) går bussar kl 10–16 till Marklandsgatan. Efter målgång går bussar tillbaka till Högsbo industriområde t.o.m kl 20.

  Så tar du dig till Expot och start
  Cityvarvets bana

   

 • Personuppgifter

  Personnummer kommer enbart användas för uppdatering av vårt adressregister. När du anmäler, godkänner du också att anmälan och resultat  publiceras här på hemsidan – om du inte meddelar annat till Göteborgsvarvets kansli. för att läsa fullständiga villkor för anmälan.

 • Starttid

  Tävlingsdagen är lördagen den 19 maj 2018. Starten sker på Götaplatsen, längst upp på Avenyn, klockan 13:00 med ett gemensamt startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. Målet är i Varvetmålet inne på Slottsskogsvallen.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmningen innan start. I start- och målområdet, samt efter banan kommer det finnas aktiviteter, musikplatser och försäljning av mat och dryck.

 • Arrangör

  Göteborgsvarvet, Trailvarvet, Stafettvarvet, Specialvarvet, Cityvarvet, Minivarvet och Lilla Varvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

 • Startbevis

  Alla löpare som ska springa loppet kommer i slutet av april få ett startbevis med all nödvändig information inför tävlingen skickat via e-post. Startbeviset tar du med dig när du hämtar din nummerlapp. Du kan även ladda hem ditt startbevis från hemsidan, Mina sidor.

 • Priser

  Alla som springer får medalj. De främsta i varje klass får också hederspriser. Vi lottar dessutom ut extrapriser på nummerlapparna. De startnummer som är vinstnummer för extrapriser publiceras på löpsedlar i start- och målområdet och delas ut i informationstältet mellan start och mål under tävlingsdagen.

 • Bana

  Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här minns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, i Slottsskogen och i mål i Varvetmålet på klassiska Slottsskogsvallen. I samband med målgången kommer även starter för halvmaran Göteborgsvarvet ske utanför Slottsskogsvallen.

  Banan

 • Anmälningsavgift

  Anmälningsavgifter 2018, med reservation för ändringar.

  Göteborgsvarvet 21 km

  Anmälningsavgifter 2018
  Anmälan öppnar den 1 juni.
  625 kronor t.o.m. 30 juni 2017.
  695 kronor fr.o.m. 1 juli 2017 t.o.m. 31 oktober 2017.
  795 kronor fr.o.m. 1 november 2017 – 31 mars 2018.
  895 kronor fr.o.m. 1 april (i mån av plats)

  250 kronor för ungdomar födda 1998-2001.

  Göteborgsvarvet 21 km, Charity
  1200 kronor, varav 600 kronor går till den organisation du väljer att stödja vid anmälan
  (Stadsmissionen, Ung Cancer eller Ågrenska).

  Trailvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  Cityvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (300 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 400 kronor.)
  Cityvarvet ungdom (födda 1999 eller senare). 200 kronor t.o.m. 31 mars. Anmälan under tävlingshelgen 300 kronor.
  Vid anmälan till Yogarun tillkommer en avgift på 200 kr.

  Lilla Varvet
  120 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan under tävlingshelgen 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet på Göteborgsvarvet Expo torsdag-lördag, 17-19 maj, samt Frölundaborg söndag, 20 maj.

  Specialvarvet
  125 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april).

  Minivarvet
  80 kronor, anmälan under Göteborgsvarvetveckan.
  Anmälan den 17 och 18 maj på Göteborgsvarvet Expo. Anmälan vid starten, Björngårdsvillan, den 19 och 20 maj.

  Stafettvarvet
  995 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1295 kronor fr.o.m. 1 april).

  Varvetmilen
  250 kronor (avgift vid sen anmälan 350 kronor, se datum för respektive lopp).

  Göteborgsvarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 19 september 2017 i mån av plats).

 • Presentkort

  Ge bort en startplats, köp ett presentkort till något av våra lopp.
  För att köpa presentkort – så här gör du:

  1. Klicka på länken köp presentkort
   Fyll i dina uppgifter, namn, kön och e-postadress. Välj vilket lopp du vill köpa presentkort till i rullisten.
  2. Fullfölj köpet och genomför betalningen. Du får en bekräftelse via e-post. Där står det att du har köpt Presentkort 2018.
  3. Bekräftelsen innehåller en PDF-fil, som du kan ge till mottagaren av presentkortet. I filen finns en värdekod som mottagaren använder som betalning i sin anmälan. Samma kod återfinns även i mailet.

  Om du fått ett presentkort – så här går du tillväga för att anmäla dig:

  Instruktioner för dig som fått en startplats

  1. Logga in på Mina sidor. Har du inget konto sedan tidigare, skapa ett nytt och fyll i dina uppgifter.
  2. Välj Ny anmälan och vilket lopp du fått presentkort till.
  3. Fortsätt din anmälan genom att fylla eller ändra i dina personuppgifter. Ange värdekoden, som finns i ditt presentkort, där det efterfrågas. (Har du angett koden så kommer beloppet på betalsidan vara 0 kr.)
  4. När du har gjort en bindande anmälan får du en bekräftelse via e-post.

 • Göteborgsvarvet Expo

  Under Göteborgsvarvet-veckan (torsdag 17 maj – lördag 19 maj) anordnas mässan Göteborgsvarvet Expo. Mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.

  På mässan finns drygt 100 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/
  rehab.

  Som löpare i Cityvarvet går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i startbeviset för gratis inträde, du kan även bjuda med fyra vänner (mer information på ditt startbevis, startbeviset kan du ladda hem från Mina sidor från och med slutet av april).

  Göteborgsvarvet Expo

 • Löparbild

  Ett populärt minne från Göteborgsvarvet är löparbilden som illustrerar den fina prestationen från banan. Pic2go fotograferar under Göteborgsvarvet.Efter loppet kan du söka din bild genom att registreta ditt startnummer. Mer information kommer inom kort.

  Läs mer om löparbilder här

  Med reservation för ändring.