Cityvarvet - det bästa av Göteborgsvarvet
Slider

Det bästa av Göteborgsvarvet

Cityvarvet 18 maj 2019

Starten går på Götaplatsen och följer sedan Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen. Cityvarvet är öppet för alla löpare oavsett ålder. Perfekt för alla med spring i benen. Nytt för 2019 – ungdomar upp till 18 år springer gratis och får fri prova-på-månad med Albert, den digitala matteläraren!

hero-divider

När är starten?

Starten sker klockan 13:00  på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik.

Kolla in banan

Banan i Cityvarvet startar vid Götaplatsen och går på asfalt genom stan. Du springer 4,3 kilometer av Göteborgsvarvets bana och går i mål på Slottskogsvallen.

Banan

Vem får delta?

Cityvarvet är öppet för samtliga löpare, oavsett om du är ny i löparvärlden eller mer erfaren är du varmt välkommen.

Info om anmälan

Nummerlapp

Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvet Expo den 16-18 maj. Hämta de gärna så tidigt som möjligt så att du slipper stressa! Glöm inte att ta med startbeviset.

Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Banan

Cityvarvet bansträckning 2019.
Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Aktivitetsområde
 • Anmälningsavgift
 • Arrangör
 • Bana
 • Bankomat
 • Göteborgsvarvet Expo
 • Hitta hit
 • Nummerlapp
 • Omklädning
 • Personuppgifter
 • Priser
 • Spring gratis med Albert!
 • Startbevis
 • Starttid
 • Tidtagningen
 • Uppvärmning
 • Väskor

 • Spring gratis med Albert!

  Information om möjligheten att springa gratis med Albert!

  Vad är Albert?
  “Jag är Albert, barnens digitala mattelärare!
  Jag skapades för att göra matematik lättförståeligt och roligt. Förutom en massa kluriga uppgifter har jag över 200 korta och roliga lektioner, helt skräddarsydda efter åldrarna 3–17 år. Visst låter det bra? Starta ditt konto och testa själv!”

  Om Albert

  Villkor registrering Albert
  För att få en gratis startplats till Lilla Varvet behöver du som målsman registrera ett konto hos Albert. Du får då en 30 dagars fri provperiod av tjänsten. Tjänsten är en prenumerationstjänst men har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Tjänsten kostar 99 kr i månaden och aktiveras automatiskt när provperioden löpt ut.

  Villkor Albert
  Alberts integritetspolicy

  Åldersgräns erbjudande
  Målsman kan nyttja erbjudandet för barn som är under 18 år och få en gratis startplats i Minivarvet, Lilla Varvet och Cityvarvet genom att registrera ett konto hos Albert. Anmälan kräver målsman. Tjänsten är utvecklad för barn mellan 3-17 år.

  Redan anmäld och vill ha pengarna tillbaka
  Om ditt barn redan är anmäld till Lilla Varvet, Minivarvet eller Cityvarvet (under 18 år) så kan du få pengarna tillbaka*. Då behöver du anmäla barnet på nytt genom att välja ”Spring gratis med Albert”. Därefter mailar du till varvet@hejalbert.se och uppger vilken mailadress som användes vid första registreringen. Alberts kundtjänst tar vid och betalar tillbaka din anmälningsavgift. Det kommer ta mellan 5 och 10 arbetsdagar att få pengarna till ditt konto, beroende på arbetsbelastning.

  *gäller ej om anmälan är en gruppanmälan gjord av en skola, förening eller ett företag.

  Minivarvet – Spring gratis med Albert!
  Lilla Varvet – Spring gratis med Albert!
  Cityvarvet (under 18 år) – Spring gratis med Albert!

 • Väskor

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet.

 • Omklädning

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt.

 • Nummerlapp

  Nummerlappsutdelningen sker i mässan Göteborgsvarvet Expo från och med torsdag. Mässan på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg. Hämta gärna nummerlappen i god tid innan start så att du slipper att stressa.

  Öppettider nummerlappsutdelning:
  Torsdag 17 maj, kl 10-21
  Fredag 18 maj, kl 10-21
  Lördag 19 maj, från kl 09

 • Bankomat

  Bankomat finns i anslutning till Göteborgsvarvet Expo vid Svenska Mässan. I målområdet finns ingen bankomat, vissa av försäljarna på området tar endast kontanter.

 • Tidtagningen

  Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

  Du får ditt chip när du hämtar ut din nummerlapp, fäst ditt tidtagningschip med kardborrebandet på höger vrist. Tidtagningschipet är en värdehandling som måste lämnas tillbaka efter målgång. Om du av någon anledning glömmer att återlämna det – sänd det med post till Göteborgsvarvets kansli.

 • Aktivitetsområde

  I startområdet vid Götaplatsen finns musik och aktiviteter av olika slag. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde.

 • Hitta hit

  Vi rekommenderar att du och dina anhöriga åker kollektivt, cyklar eller går. Korsvägen är den närmsta hållplatsen till nummerlappsutdelningen på Göteborgsvarvet Expo, därifrån är det en kort promenad upp till starten på Götaplatsen. Har du redan hämtat din nummerlapp åk till någon av följande hållplatser: Götaplatsen, Valand eller Berzeliigatan.

  Om du måste ta bilen till nummerlappsutdelningen och starten rekommenderas du att parkera i Gårda eller någon av de övriga parkeringsanläggningarna i centrum. Följ digitala vägvisningsskyltar från E6:an till närmaste lediga parkeringsplats. Ladda hem appen Göteborgs Stads parkerings-app för information om antalet lediga parkeringsplatser i centrum. Kom ihåg att det är mycket folk i rörelse den 18 maj – var ute i god tid!

  Anhöriga som vill ta sig till målområdet rekommenderas att cykla, promenera eller åka kollektivt. Det finns cykelparkering på Dalens grusplaner i närheten av Slottsskogsvallen. Spårvagnar och bussar går till hållplatserna Marklandsgatan och Linnéplatsen. Observera att målområdet är avstängt för biltrafik. Om du måste ta bilen parkera i stan och åk kollektivt till målområdet. Det finns även ett begränsat antal parkeringar i Högsbo industriområde, för parkering betalar bilister en miljöavgift på 100 kr (Swish eller kontant betalning). Härifrån (Fältspatsgatan, Olof Asklunds gata, J A Wettergrens gata) går bussar kl 10–16 till Marklandsgatan. Efter målgång går bussar tillbaka till Högsbo industriområde t.o.m kl 20.

  Så tar du dig till Expot och start
  Cityvarvets bana
  Yoga Runs bana
   

 • Personuppgifter

  Personnummer kommer enbart användas för uppdatering av vårt adressregister. När du anmäler, godkänner du också att anmälan och resultat  publiceras här på hemsidan – om du inte meddelar annat till Göteborgsvarvets kansli. för att läsa fullständiga villkor för anmälan.

 • Starttid

  Tävlingsdagen är lördagen den 18 maj 2019. Starten sker på Götaplatsen, längst upp på Avenyn, klockan 13:00 med ett gemensamt startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. Målet är i Varvetmålet inne på Slottsskogsvallen.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmningen innan start. I start- och målområdet, samt efter banan kommer det finnas aktiviteter, musikplatser och försäljning av mat och dryck.

 • Arrangör

  Göteborgsvarvet, Trailvarvet, Stafettvarvet, Specialvarvet, Cityvarvet, Minivarvet och Lilla Varvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

 • Startbevis

  Alla löpare som ska springa loppet kommer veckan före loppet få ett startbevis med all nödvändig information inför tävlingen skickat via e-post. Startbeviset tar du med dig när du hämtar din nummerlapp. Du kan även ladda hem ditt startbevis från hemsidan, Mina sidor.

 • Priser

  Alla som springer får medalj. De främsta i varje klass får också hederspriser.

 • Bana

  Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här minns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, i Slottsskogen och i mål i Varvetmålet på klassiska Slottsskogsvallen. I samband med målgången kommer även starter för halvmaran Göteborgsvarvet ske utanför Slottsskogsvallen.

  Banan

 • Anmälningsavgift

  Anmälningsavgifter 2019, med reservation för ändringar. Mer om anmälan här. 

  Göteborgsvarvet 21 km

  Anmälningsavgifter 2019
  595 kronor t.o.m. 31 maj 2018
  645 kronor t.o.m. 30 juni 2018
  695 kronor t.o.m. 31 oktober 2018
  795 kronor t.o.m. 31 mars 2019
  895 kronor fr.o.m. 1 april 2019 (i mån av plats)

  300 kronor för ungdomar födda 1999-2002.

  Trailvarvet – Run
  300 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  Trailvarvet – Walk
  250 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 250 kronor.

  Cityvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (300 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan 16-18 maj 400 kronor.
  Cityvarvet ungdom (födda 2000 eller senare) 200 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan 16-18 maj 300 kronor.)

  Yoga Run
  450 kronor t.o.m. 31 mars (500 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan 16-18 maj 600 kronor.)

  Lilla Varvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan 16-19 maj 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet på Göteborgsvarvet Expo torsdag-lördag, 16-18 maj, samt Frölundaborg söndag, 19 maj.

  Specialvarvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april).

  Minivarvet
  80 kronor, föranmälan t.o.m. 15 maj. Anmälan 16-19 maj 100 kr.
  100 kronor anmälan på plats vid starten 18 och 19 maj eller förköp på Göteborgsvarvet Göteborgsvarvet Expo 16-18 maj.

  Stafettvarvet
  1195 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1495 kronor fr.o.m. 1 april).

  Varvetmilen
  275 kronor (avgift vid sen anmälan 375 kronor, se datum för respektive lopp).

  Göteborgsvarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 31 december 2019 i mån av plats).

 • Göteborgsvarvet Expo

  Under Göteborgsvarvet-veckan (torsdag 17 maj – lördag 19 maj) anordnas mässan Göteborgsvarvet Expo. Mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.

  På mässan finns drygt 100 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/
  rehab.

  Som löpare i Cityvarvet och Yoga Run går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i startbeviset för gratis inträde, du kan även bjuda med dina vänner (mer information på ditt startbevis, startbeviset kan du ladda hem från Mina sidor en vecka före loppet).

  Göteborgsvarvet Expo