Det bästa av Göteborgsvarvet

Cityvarvet 18 maj 2019

Starten går på Götaplatsen och följer sedan Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen. Cityvarvet är öppet för alla löpare oavsett ålder.

hero-divider

När är starten?

Starten sker klockan 13:00  på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik.

Kolla in banan

Banan i Cityvarvet startar vid Götaplatsen och går på asfalt genom stan. Du springer 4,3 kilometer av Göteborgsvarvets bana och går i mål på Slottskogsvallen.

Banan

Vem får delta?

Cityvarvet är öppet för samtliga löpare, oavsett om du är ny i löparvärlden eller mer erfaren är du varmt välkommen.

Info om anmälan

Nummerlapp

Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvet Expo den 16-18 maj. Hämta de gärna så tidigt som möjligt så att du slipper stressa! Glöm inte att ta med startbeviset.

Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Banan

Nyttig info

Allt du behöver veta och lite till

 • Aktivitetsområde
 • Anmälningsavgift
 • Arrangör
 • Bana
 • Bankomat
 • Efteranmälan
 • Göteborgsvarvet Expo
 • Hitta hit
 • Incheckning startfålla kl 12.40
 • Nummerlapp
 • Omklädning
 • Personuppgifter
 • Priser
 • Startbevis
 • Starttid
 • Tidtagningen
 • Uppvärmning
 • Väskor
 • Yoga Run

 • Yoga Run

  Lägg till Yoga Run i din anmälan till Cityvarvet och delta i ett yoga/meditationspass efter målgång. Alla som deltar i Yoga Run får en yogamatta efter målgång, därefter anordnas ett yoga/meditationspass kl 14.15 i Slottsskogen. Tilläggskostnad för Yoga Run är 200 kronor.

 • Incheckning startfålla kl 12.40

  Som löpare i Cityvarvet är det viktigt att du passerar ingången till startfållan senast kl 12.40. På så sätt aktiveras ditt chip. Var ute i god tid, inpassering till startfållan senast kl 12.40.

 • Efteranmälan

  Kan göras i helpdesk på Göteborgsvarvet Expo (Svenska Mässan), kostnad 400 kr vuxen, 300 kr (födda 2000 eller senare). Vid anmälan till Yoga Run tillkommen en avgift på 200 kr.

 • Väskor

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till klockan 12.30. Väskorna körs då till målet vid Slottsskogsvallen (Cityvarvet Post Zone), där du kan hämta dina tillhörigheter efter loppet.

 • Omklädning

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt.

 • Nummerlapp

  Nummerlappsutdelningen sker i mässan Göteborgsvarvet Expo från och med torsdag. Mässan på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg. Hämta gärna nummerlappen i god tid innan start så att du slipper att stressa.

  Öppettider nummerlappsutdelning:
  Torsdag 17 maj, kl 10-21
  Fredag 18 maj, kl 10-21
  Lördag 19 maj, från kl 09

 • Bankomat

  Bankomat finns i anslutning till Göteborgsvarvet Expo vid Svenska Mässan. I målområdet finns ingen bankomat, vissa av försäljarna på området tar endast kontanter.

 • Tidtagningen

  Tiden tas elektroniskt med ett tidtagningschip. Fäst ditt tidtagningschip med kardborrebandet på höger vrist. Chipet är en värdehandling och ska lämnas tillbaka vid målet efter genomfört lopp. Bruttotid, tidtagningen börjar ticka samtidigt som startskottet för Cityvarvet ljuder.

 • Aktivitetsområde

  I startområdet vid Götaplatsen finns musik och aktiviteter av olika slag. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde.

 • Hitta hit

  Vi rekommenderar att du och dina anhöriga åker kollektivt, cyklar eller går. Korsvägen är den närmsta hållplatsen till nummerlappsutdelningen på Göteborgsvarvet Expo, därifrån är det en kort promenad upp till starten på Götaplatsen. Har du redan hämtat din nummerlapp åk till någon av följande hållplatser: Götaplatsen, Valand eller Berzeliigatan.

  Om du måste ta bilen till nummerlappsutdelningen och starten rekommenderas du att parkera i Gårda eller någon av de övriga parkeringsanläggningarna i centrum. Följ digitala vägvisningsskyltar från E6:an till närmaste lediga parkeringsplats. Ladda hem appen Göteborgs Stads parkerings-app för information om antalet lediga parkeringsplatser i centrum. Kom ihåg att det är mycket folk i rörelse den 18 maj – var ute i god tid!

  Anhöriga som vill ta sig till målområdet rekommenderas att cykla, promenera eller åka kollektivt. Det finns cykelparkering på Dalens grusplaner i närheten av Slottsskogsvallen. Spårvagnar och bussar går till hållplatserna Marklandsgatan, Botaniska trädgården och Linnéplatsen. Observera att målområdet är avstängt för biltrafik. Om du måste ta bilen parkera i stan och åk kollektivt till målområdet. Det finns även ett begränsat antal parkeringar i Högsbo industriområde, för parkering betalar bilister en miljöavgift på 100 kr (Swish eller kontant betalning). Härifrån (Fältspatsgatan, Olof Asklunds gata, J A Wettergrens gata) går bussar kl 10–16 till Marklandsgatan. Efter målgång går bussar tillbaka till Högsbo industriområde t.o.m kl 20.

  Så tar du dig till Expot och start
  Cityvarvets bana

   

 • Personuppgifter

  Personnummer kommer enbart användas för uppdatering av vårt adressregister. När du anmäler, godkänner du också att anmälan och resultat  publiceras här på hemsidan – om du inte meddelar annat till Göteborgsvarvets kansli. för att läsa fullständiga villkor för anmälan.

 • Starttid

  Tävlingsdagen är lördagen den 19 maj 2018. Starten sker på Götaplatsen, längst upp på Avenyn, klockan 13:00 med ett gemensamt startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. Målet är i Varvetmålet inne på Slottsskogsvallen.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmningen innan start. I start- och målområdet, samt efter banan kommer det finnas aktiviteter, musikplatser och försäljning av mat och dryck.

 • Arrangör

  Göteborgsvarvet, Trailvarvet, Stafettvarvet, Specialvarvet, Cityvarvet, Minivarvet och Lilla Varvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund. Alla förbundets föreningar hjälper till och allt överskott från tävlingarna används till föreningarnas ungdomsverksamhet samt driften av Friidrottens Hus.

 • Startbevis

  Alla löpare som ska springa loppet kommer i slutet av april få ett startbevis med all nödvändig information inför tävlingen skickat via e-post. Startbeviset tar du med dig när du hämtar din nummerlapp. Du kan även ladda hem ditt startbevis från hemsidan, Mina sidor.

 • Priser

  Alla som springer får medalj. De främsta i varje klass får också hederspriser. Vi lottar dessutom ut extrapriser på nummerlapparna. De startnummer som är vinstnummer för extrapriser publiceras på löpsedlar i start- och målområdet och delas ut i informationstältet mellan start och mål under tävlingsdagen.

 • Bana

  Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här minns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, i Slottsskogen och i mål i Varvetmålet på klassiska Slottsskogsvallen. I samband med målgången kommer även starter för halvmaran Göteborgsvarvet ske utanför Slottsskogsvallen.

  Banan

 • Anmälningsavgift

  Anmälningsavgifter 2019, med reservation för ändringar.

  Göteborgsvarvet 21 km

  Anmälningsavgifter 2019
  595 kronor t.o.m. 31 maj 2018
  645 kronor t.o.m. 30 juni 2018
  695 kronor t.o.m. 31 oktober 2018
  795 kronor t.o.m. 31 mars 2019
  895 kronor fr.o.m. 1 april 2019 (i mån av plats)

  300 kronor för ungdomar födda 1999-2002.

  Trailvarvet – Run
  300 kronor t.o.m. 31 mars (350 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 400 kronor.

  Trailvarvet – Walk
  250 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan i mån av plats under tävlingsdagen 250 kronor.

  Cityvarvet
  250 kronor t.o.m. 31 mars (300 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 400 kronor.)
  Cityvarvet ungdom (födda 2000 eller senare) 200 kronor t.o.m. 31 mars (250 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 300 kronor.)

  Yoga Run
  450 kronor t.o.m. 31 mars (500 kronor fr.o.m. 1 april. Anmälan under tävlingshelgen 600 kronor.)

  Lilla Varvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor fr.o.m. 1 april). Anmälan under tävlingshelgen 250 kronor.
  Efteranmälan till Lilla Varvet på Göteborgsvarvet Expo torsdag-lördag, 16-18 maj, samt Frölundaborg söndag, 19 maj.

  Specialvarvet
  150 kronor t.o.m. 31 mars (200 kronor från 1 april).

  Minivarvet
  80 kronor, föranmälan
  100 kronor anmälan på plats vid starten eller Göteborgsvarvet Expo.

  Stafettvarvet
  1195 kronor per lag t.o.m. 31 mars (1495 kronor fr.o.m. 1 april).

  Varvetmilen
  275 kronor (avgift vid sen anmälan 375 kronor, se datum för respektive lopp).

  Göteborgsvarvet Marathon 2021
  1100 kronor (t.o.m. 31 december 2019 i mån av plats).

 • Göteborgsvarvet Expo

  Under Göteborgsvarvet-veckan (torsdag 17 maj – lördag 19 maj) anordnas mässan Göteborgsvarvet Expo. Mässan är belägen på Svenska Mässan vid Korsvägen, i centrala Göteborg.

  På mässan finns drygt 100 utställare från olika branscher med produkter relaterade till sportswear, träningsprodukter, outdoor, kost/energi, resor, teknik, fitness, massage/
  rehab.

  Som löpare i Cityvarvet går du in gratis på mässan, scanna QR-koden längst upp i startbeviset för gratis inträde, du kan även bjuda med fyra vänner (mer information på ditt startbevis, startbeviset kan du ladda hem från Mina sidor från och med slutet av april).

  Göteborgsvarvet Expo