Start

Här börjar din 21 km långa folkfest! I Göteborgsvarvet Arena hittar du Göteborgsvarvet Expo, Slottskogsvallen med mål och Runners Zone och det du nu står inför, starten.

Starten har sedan 1982 varit placerad vid Margretebergsgatan. 1981 var start vid Södra vägen och mål vid Ullevi, premiäråret 1980 startade man vid Heden med mål på Ullevi. 1800 anmälda löpare deltog under premiären, som var soligt och 30 grader varmt. Göteborgsvarvets allra första segrare blev Göran Högberg (måltid: 1.06.17) och Midde Hamrin (måltid: 1:15.50).

“Tänk om vi en gång i framtiden kunde få 5000 á 6000 deltagare. Det vore en dröm”, så uttryckte sig Friidrottsförbundets dåvarande ordförande John Adolfsson i samband med historiens första målgång.

Idag är det ofta mellan 50 000 - 70 000 löpare anmälda varje år.

Startgrupperna är utplacerade enl kartan, detaljerad information om starttider och platser för respektive startgrupp kommer i ditt startbevis ca två veckor innan start.

Göteborgsvarvet Expo är sportmässan som erbjuder allt du behöver för löpning, branschens ledande varumärken, inspirerande föreläsningar och nummerlappsutdelning. Mer information om öppettider, program och utställare finner du här: Göteborgsvarvet Expo. Har du möjlighet att hämta ut din nummerlapp dagarna före loppet är det att föredra för att undvika.

Bästa sätt att ta dig till startområdet är via kollektivtrafiken, cykel eller till fots. Mer information om alternativa resvägar finner du under "Hitta hit" på hemsidan ca en månad innan loppet.

Banprofilen presenteras av Garmin

Årets banprofil av Göteborgsvarvet presenteras av Garmin.
GPX-fil för Göteborgsvarvet 2024 är nu uppdaterad och finns tillgänglig för nedladdning.

GPX- Fil

Hur planerar du ditt Göteborgsvarv för att prestera så bra som möjligt? Genom att känna till höjdstigningar och hålla det tempo som är rätt för dig så kommer du att ha krafter kvar till slutspurten. Garmin presenterar banprofilen som innehåller all information om höjdstigningar som du behöver inför din planering. Funktionen PacePro™, som finns i flera av Garmins löparklockor, hjälper dig att känna till när du kan springa snabbt och när det kan vara smart att hålla igen på tempot.

Från start till mål:21 km upplevelse

Välkommen på en löparfest med en publik på över 200.000 personer, överflöd av musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen! Distansen du skall klara är en halv maraton, dvs. 21.097,5 meter, banan är kontrollmätt av en World Athletics-legitimerad banmätare.

För ännu mer detaljerad information har vi lagt ut banan och alla de olika stationerna i en interaktiv Google Maps-karta.

Se kartan i google maps