Banan:21 km upplevelse

Som deltagare i Göteborgsvarvet passerar du många fina platser på din resa längs banan. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande-aktiviteter längs vägen! Distansen du skall klara är en halv maraton, dvs. 21.097,5 meter. Och även om din GPS-klocka skulle visa något annat, kan du vara lugn, banan är kontrollmätt av en IAAF-legitimerad banmätare.

På knappen nedan har vi lagt ut banan och alla de olika stationerna på en interaktiv Google Maps-karta.

Se kartan i google maps

Banprofilen presenteras av Garmin

Här presenterar vi banprofilen av Göteborgsvarvet för 2021 tillsammans med en nedladdningsbar Gpx-fil (kommer inom kort).

Hur planerar du ditt Göteborgsvarv för att prestera så bra som möjligt? Genom att känna till höjdstigningar och hålla det tempo som är rätt för dig så kommer du att ha krafter kvar till slutspurten. Garmin presenterar banprofilen som innehåller all information om höjdstigningar som du behöver inför din planering. Funktionen PacePro™, som finns i flera av Garmins löparklockor, hjälper dig att känna till när du kan springa snabbt och när det kan vara smart att hålla igen på tempot.

Banan:Många härliga upplevelser väntar längs den blå linjen

Häng med ett Varv längs banan!

Loppets första kilometer tar dig genom SLOTTSSKOGEN, ett 137 hektar grönt hjärta, som man också kan beskriva som göteborgarnas ”Central Park”. Här pågår även Minivarvet för barn upp till 6 år med tusentals deltagare när Varvetlöparna passerar. Efter ditt parkbesök väntar MAJORNA, en kreativ stadsdel med arbetarhistoria. Här präglas stadsbilden av gamla landshövdingehus. Detta är en favoritdel av banan för många löpare – gott om publik och samtidigt gott om löparenergi kvar hos de flesta.

När fem kilometer är avklarade väntar första bron, tittar du då till höger ser du Skandinaviens största hamn, och blickar du västerut ser du ett smakprov av västkustens vackra skärgård. Du har nu lämnat fastlandet och tar dig vidare på Sveriges femte största ö, Hisingen. Du tar dig längs kajkanten och passerar snart ERIKSBERG och SANNEGÅRDSHAMNEN - områden som tidigare varit skeppsvarv och som numer är moderna och charmiga bostadsområden med en populär kajpromenad. När du fixat halva Göteborgsvarvet passerar du LINDHOLMEN, en kreativ, internationell mötesplats med fler än 300 företag inom IT, teknik och media.

Banan fortsätter sedan med ett lättlöpt parti och innan det är dags för andra bron passerar du FRIHAMNEN, som inom tio år kommer hysa boende och arbetsplatser för många tusen göteborgare. Det har nyligen pågått en byggnationen av en ny bro över älven, HISINGSBRON, som är lägre än den tidigare bron vilket ger goda förutsättningar för nya personliga Varvet-rekord! Efter det väntar Göteborgs paradgata AVENYN som skall besegras i motlut. Till din hjälp har du här flerdubbla led av åskådarskaror som hejar fram dig till GÖTAPLATSEN där du rundar havsguden Poseidon. Du har nu fixat nära 17 km och har ännu en av banans bästa delar kvar.

Visst kan det vara kämpigt sista biten, men detta är också kilometer du skall passa på att njuta av! Efter en fantastisk insats är det nu dags för dig att springa i mål i det klassiska Göteborgsvarvet-målet på SLOTTSSKOGSVALLEN. Arenan invigdes för 100 år sedan och inför 2021 när staden Göteborg fyller 400 år upprustas och utsmyckas området ytterligare.

Efter målgång väntar din välförtjänta medalj och lot's of kudos!!

Musik & underhållning:I årets folkfestkompott blandar vi som vanligt om i ingredienserna

Bandlistan för varvet 2021 kommer inom kort, men vi garanterar att den kommer vara minst lika peppande som sist.