Förbered dig inför Göteborgs­varvet

Det bästa upplägget

Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder dig för ditt stundande Göteborgsvarv. Bläddra bland träningsprogram, tips och trix eller hur du bäst förbereder dig inför Göteborgsvarvet.

Träningslära och nutrition

I den här artikelse­rien i tre delar från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt inför Göteborgsvarvet. Umara levererar även den officiella sportdrycken som kommer serveras längs banan på både Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon.

Del 1

Del 2

Del 3

Kom igång med Thule

Tillsammans med Thule vill vi på Göteborgsvarvet inspirera till det aktiva familjelivet. Thules filmserie i 4 avsnitt handlar om att komma igång med träningen och löpningen efter en graviditet. Ni hittar alla avsnitten på länken nedan.

Kom igång med träningen efter graviditeten

Träna som proffsen

Här hittar du träningsprogram inför världens största halvmaraton

Programmen är skrivna och coachade av Anders, Musse och Hanna, som alla är meriterade löpare och har bred erfarenhet av att coacha olika typer av löpare. I träningsprogrammen ingår ett komplett upplägg, med inspirerande träningstexter för varje träningsdag och träningsvecka.

Programmen är och ska vara enkla att följa genom tre huvudträningspass i veckan. Träningsupplägget anpassas efter just ditt tidsmål eller nivå. Träningen är varierad och du som hänger på kommer få testa på många inspirerande upplägg. Det finns både 18-veckors program och 12-veckors program.

Till flera av momenten såsom styrka, löpskolning och rörlighet finns det även instruktionsfilmer. Du följer programmen i appen Twiik, där kan du även chatta med coacherna, logga din träning, peppa dina vänner och utmana och möta andra deltagare!

Läs mer om träningsprogrammen

Rätt löparskor inför varvet

New Balance tipsar om vilka löparskor som är bäst inför Göteborgsvarvet.

Läs mer här

Inga mer skavsår

Låt inte skavsåren stop­pa din trän­ing inför Göteborgsvarvet.

Compeed® ger dig tips på hur du kan undvika skavsår och vad du ska göra om du blir utsatt för skavsår på dina fötter.

Läs mer här

Träning och hälsa

Tillsammans med STC vill vi tipsa Göteborgsvarvets löpare om bra och säker träning. Nedan har ni flera löpar- och träningsrelaterade artiklar från STC med bra tips inför uppladdningen för höstens lopp.

Så laddar du upp inför ett halvmaraton

Förbered dig inför ett maraton

Backträning

Bra att veta när du väljer löparskor

Därför är det bra med varierad träning

Balansera dig bort från skadorna

Bibehåll styrkan under semestern

Endorfiner - vad är det egentligen?

Löparknä


Sex saker du kanske inte visste om löpning