Så undviker du skavsår när du springer

Låt inte skavsåren stoppa din träning inför Göteborgsvarvet!

Publicerad: 10 apr, 2019

Här kommer tips från vår nya sponsor Compeed:

Oavsett hur bra löparskor du har är det oundvikligt att du ibland får skavsår på dina fötter. Här kommer några tips på hur man undviker skavsår på bästa sätt:

• Ett dubbelt lager av strumpor kan minska friktionen mellan dina skor och fötter. Använd en tunn socka inuti och en tjockare socka utanpå, och se till att strumporna inte får veck eller dina skor blir för trånga.

• Håll fötterna torra genom att alltid ha med dig ett par extra strumpor i träningsväskan.

• Minimera friktionen med en förebyggande produkt ex Compeed skavsårsstift som reducerar friktion på huden och förebygger att blåsor och skavsår bildas. Kan även användas på andra delar av kroppen där du brukar få skav.

Två produkter som också är bra att använda när du springer:
Compeed Skavsårsplåster Sport. För extrem belastning, skyddar när du sportar. Plåstret ger snabb smärtlindring, fungerar som ett andra hudlager, skyddar mot bakterier, är diskret och vattentätt.

Compeed Fotsula, är framtagen för att passa under fötterna och skydda mot skavsår på fotsulan. Har en zon med extra stötdämpning som avlastar trycket och lindrar smärtan. Skönt när man springer längre sträckor.

Visste du att Compeed både fungerar som förebyggande plåster och som skydd om du väl fått en blåsa eller skoskav. Compeed ger omedelbar smärtlindring och 20% snabbare läkning jämfört med vanliga plåster. Låt inte skavsår förstöra din löprunda – fokusera på ditt mål och inte på ditt skavsår!

Mer info på Compeed.se 
Följ Compeed på Facebook 

Publicerad: 10 apr, 2019