• 2023-05-26 Vi är Varvet!

  Lär kän­na vår fan­tastiska Ida Marklinder. Ida gör sin LIA på Varvet och är projektledare för logistik, packning och beställningar.

 • 2023-05-15 Folkspel ny partner till Rosa Varvet

  Med såväl föreningslivet som arbetet med Bröstcancerförbundet i fokus har Rosa Varvet och Folkspel självklara gemensamma nämnare. Nu inleder de två organisationerna ett samarbete inför höstens lopp i Slottsskogen.

 • 2023-05-13 Dubbla kenyanska segrar i Göteborgsvarvet

  Edmond Kipngetich och Susan Chembai – så heter segrarna i den 42:a upplagan av Göteborgsvarvet.

  – Det hade jag inte förväntat mig, men jag är väldigt glad att jag kunde vinna, säger Chembai som vad 20 sekunder före tvåan över mållinjen på Slottsskogsvallen.

 • 2023-05-12 Hela familjens löparhelg blir bättre med tårta från Almondy

  Almondy är tårtbageriet från Göteborg som är kända för sina goda tårtor och kladdkakor. En av Almondys allra mest populära tårtor är Daimtårtan, som förra året delades ut till ca 30 000 glada löpare och besökare på Göteborgsvarvet. Succén var ett faktum och även i år kommer Almondy att sprida glädje med sina tårtor på flera platser under Varvetveckan.

 • 2023-05-12 Det ser ut att bli ett soligt och varmt lopp imorgon!

  Att springa Göteborgsvarvet är redan en bedrift i sig, men att göra det i väldigt varma och soliga förhållanden kan vara särskilt utmanande. Därför vill vi dela med oss med ett par viktiga tips så att du håller hela vägen in i mål.

 • 2023-05-12 Gratis mensskydd under Göteborgsvarvet

  Toaletter enbart för damer och gratis mensskydd – tillsammans med RedLocker satsar Göteborgsvarvet på att göra löparupplevelsen bättre.

  – Det är någonting som efterfrågats och som vi tror kommer att vara väldigt uppskattat, säger Göteborgsvarvets projektledare Theo Söderberg.

 • 2023-05-11 Trafikinformation - använd muskelkraft, inte motorkraft

  Nu är det äntligen dags igen, Göteborgsvarvet kommer återigen fylla Göteborgs gator med löpare och publik. I år kommer det bli större trafikpåverkan än vanligt då det pågår flera omfattande arbeten i vår växande stad. Därför ber vi er att ställa bilen under Göteborgsvarvet och istället använd alternativa resesätt den 13 maj. Tillsammans kan vi underlätta för varandra och för blåljuspersonal som kan behöva ta sig fram.

 • 2023-05-10 Göteborgsvarvet i siffror

  Närmare 40 000 löpare från över 50 nationer är anmälda till årets upplaga av Göteborgsvarvet där startskottet för de första går 13.00. Här är fler siffror inför löparfesten.

 • 2023-05-10 Så följer du Göteborgsvarvet

  Det finns många sätt att följa såväl enskilda löpare som folkfesten i stort under lördagen. Här listar vi några av dem

 • 2023-05-09 Världsnian redo för Varvetdebuten


  Han har ett personbästa långt under gällande banrekord och är nia i världen i år – årets förhandsfavorit i herrklassen är kenyanen Alex Kibet.

  – Min träningskamrat Amos Kipruto vann här förra året och jag ska göra mitt bästa för att vårt lag ska ta en ny seger, säger 32-åringen.

 • 2023-05-09 Jan-Åke, allåringen som sprang baklänges

  2022 var han den resultatmässigt snabbaste all-åringen i startfältet och när historien öppnar upp sig vittnar den 41-åriga Göteborgsvarvssviten om flera svar på uttrycket “Jag ska försöka ta mig runt”. Även om sjukvårdspersonal helst velat plocka av honom, även om publiken skrattade när han sprang baklänges uppför backarna och även om husmorsknep för att lindra kramp i vaden inte föll väl ut, så har hans livskraft och att anamma nya ideér, fungerat för att ta sig i mål. Och som bäst på 1 timme 14 min från 1989. “Klarade jag förra året då ska jag klara det i år också”, säger Jan-Åke.

 • 2023-05-08 Polestar visar uppgraderade Polestar 2 i samband med Göteborgsvarvet

  Elektriska prestandabilsmärket Polestar (Nasdaq: PSNY) samarbetar för fjärde året i rad med Göteborgsvarvet, som är världens största halvmaraton. Polestar vill inspirera till mer hållbara upplevelser med mindre klimatavtryck. I samband med loppet kommer uppgraderade Polestar 2, som har ett lägre klimatavtryck jämfört med föregående årsmodell, att finnas utställd i anslutning till målområdet. Polestar 2 kommer även att fungera som både ledarbil och klockbil.

 • 2023-05-08 Här är alla tidigare vinnare

  61 olika löpare har lagt beslag på de 82 guldmedaljerna i Göteborgsvarvets historia. Här är alla tidigare vinnare.

 • 2023-05-07 Lovisa siktar på drömgränsen med hjälp av personlig hare

  Hon har aldrig misslyckats med ett tidsmål sedan hon började springa för fem år sedan. Lovisa Tysklind ska med hjälp av löparstjärnan Suldan Hassan som personlig hare inte göra det under Göteborgsvarvet heller.

  – Jag siktar på under 90 minuter och tror att jag kan klara det med hjälp av Suldan, säger 25-åringen.

 • 2023-05-06 Nyheter under Varvetveckan 2023

  I morgon drar Varvetveckan igång och under åtta dagar kommer tiotusentals deltagare att vara med i något eller några av loppen. Här är några nyheter inför årets arrangemang.

 • 2023-05-05 Nu inleds årets löparfest

  Äntligen är det dags! 13.00 på söndag går startskottet för Trailvarvet, det första av nio lopp på åtta dagar under Varvetveckan 2023. I dagsläget är över 53 000 deltagare anmälda till något av loppen.

 • 2023-05-04 Köp Göteborgsvarvets officiella t-shirt!

  Nu går det äntligen köpa Göteborgsvarvets officiella t-shirt, "Xperience Göteborgsvarvet" som är designad av Marcus Waltilla. Passa på att göra dig stilig inför Varvet.

 • 2023-05-04 Förra världsstjärnan tillbaka till Göteborgsvarvet

  Under 80-talet var hon en av friidrottsvärldens främsta med flera VM-guld och världsrekord. Nästa lördag kommer Ingrid Kristiansen tillbaka till Göteborgsvarvet för första gången sedan segern 1991.

  – Göteborgsvarvet är väldigt stort och det ska bli kul att komma tillbaka och se hur det har utvecklats, säger norskan.

 • 2023-05-01 Låt oss presentera picknick-kassen för Stafettvarvet 2023!

  Årets smar­ri­ga pick­nick-kasse lev­er­eras av ICA Focus. Vi vill även tac­ka vår spon­sor Almondy som spon­srar med en tår­ta till var­je lag.

 • 2023-04-28 Nytt och spännande pilotprojekt 2023!

  Det brittiska förpackningsföretaget Notpla kommer att göra avtryck under Göteborgsvarvet med sin innovativa produkt Ooho - som ersätter över 20 000 engångsmuggar under loppet.

 • 2023-04-28 Låt inte skavsåren stoppa din träning inför Göteborgsvarvet

  Oavsett hur bra löparskor du har är det ound­vikligt att du som löpare ibland blir utsatt för skavsår på dina föt­ter. Blå­sor som i bör­jan kan ver­ka obe­ty­dli­ga kan snabbt förän­dras från irriterande till obe­hagli­ga och kan i sista hand påver­ka resul­tatet av ett lopp.

 • 2023-04-26 Team BRA springer för cancerforskningen

  Team BRA är ett nätverk av 42 företag i Göteborgsregionen som tillsammans bidrar till cancerforskningen. Genom att delta i evenemang som Stafettvarvet strävar Team BRA efter att göra skillnad och påverka statistiken för att färre ska drabbas och fler överlever.

 • 2023-04-25 Ramudden skapar säkra trafikflöden för Göteborgsvarvet

  Under Varvetveckan fylls Göteborgs gator av såväl löpare som publik. Ramudden, som är helhetsleverantör inom arbetsplatssäkerhet i trafikerade miljöer, bidrar till folkfesten genom att planera och utforma trafikflöden som möjliggör en trygg och säker infrastruktur.

 • 2023-04-24 Del 3: Varför uppstår löparmage och vad kan man göra för att undvika det?

  Ett problem som många av oss troligtvis upplevt i någon utsträckning är att magen begränsar ens prestation. Det drabbar alla konditionsidrottare men kanske främst löpare. I del 3 i Umaras prestationsserie går vi igenom varför man får magproblem och vad man kan göra för att motverka det.

 • 2023-04-20 Hellner® ny partner till Trailvarvet 2023

  Den 7e maj finns vi på Hellner® på plats för årets Trailvarvet! I evenemangsytan kring start och mål har du möjlighet att lära känna våra olika funktionskläder, tävla och vinna fina priser och inte minst, prata konditionsträning med oss.

 • 2023-04-19 Cramo – är med dig varvet runt

  Sedan 1953 har Cramo varit en pionjär inom uthyrningsbranschen. Idag, 70 år senare, har Cramo 90 depåer runt om i hela Sverige och ingår sedan två år tillbaka i Boels Rental. Ett världsledande bolag med ett hundratals depåer runt om i Europa.

 • 2023-04-18 Så förebygger du kramp

  Få saker är så jobbigt och irriterande som när krampen smäller till under ett bra löppass eller under ett lopp. Får du det ofta finns även risken att du åker på bristningar eller liknande muskelskador. Lyckligtvis finns det flera sätt att undvika och förebygga kramp. Här är fyra tips från vår partner STC.

 • 2023-04-13 Bo Tendell - BoLT, Varvets äldsta Allåring

  Det här är Bo!
  Det finns en sak Bo har gemensamt med 43 stycken andra.
  De är Göteborgsvarvet Allåringar. Född 1936 är Bo idag den äldsta i startfållan att ha sprungit alla Varv från 1980. “Där ser man, åren går!”, säger Bo.
  Men hur det hela började beror på rena turen.

 • 2023-04-11 Varva sätter färg på barnens löparfest

  Ett större familjeområde, fler aktiviteter – och full fart med Varva! Det är några av nyheterna i Slottsskogen när Minivarvet och Lilla Varvet arrangeras.

  – Det kommer att bli en ännu härligare upplevelse för både barnen som springer och deras familjer, säger projektledaren Sara Brown.

 • 2023-04-05 Vi är Varvet!

  Lär känna vår stjärna Tommy Bäckström, en man med många titlar; pensionär, fastighetsvärd, projektledare och en glädjespridare som alltid har ett ess i rockärmen.

 • 2023-04-01 Prestationsserie del 2: Varför får du kramp & hur undviker du det?

  I del 2 av vår prestationsserie med Umara går vi igenom alla konditionsutövares stora skräck: kramp!

  Genom åren har nog de flesta upplevt hur baksidor, vader eller lår slutar jobba med oss när vi behöver dem som mest. Man hör om alla möjliga metoder och saker man ska göra eller äta för att motverka detta gissel. Men vad säger forskningen egentligen och vad kan man göra åt krampen?

 • 2023-03-30 Anmäl dig innan 1 april!

  Snart höjer vi priset på Göteborgsvarvet, passa på att anmäla dig innan den 1 april.

 • 2023-03-29 Albert ger barn chans till gratis startplats!

  Läroplattformen Albert satsar på att sätta nästa generation i rörelse genom att erbjudna springsugna barn en gratis startplats till Lilla Varvet eller Minivarvet.
  – Vi vill ge alla barn möjlighet att hitta glädje i lärandet, men vet att tiden framför skärmen behöver kombineras med rörelse, säger Kajsa Lernestål, marknadschef på Albert.

 • 2023-03-27 Träningstillfällen i vår!

  Vårsol och löparglädje, kan det bli bättre? Nu när vårvädret har hittat hit laddar vi upp med ett gäng fartfyllda och härliga lopp och utomhuspass. Häng med på ett eller flera, perfekt för att värma upp inför 13 maj. Här nedan kan du läsa om alla våra kommande träningspass och lopp under våren.

 • 2023-03-24 Göteborgsvarvets officiella t-shirt är framröstad!

  Nu är det klart vilket bidrag som röstades fram av er till vinnare för Göteborgsvarvets T-shirt 2023.


 • 2023-03-19 Elmina med vänner tar Löpartåget till Göteborgsvarvet

  Elmina Saksi är en rutinerad Varvetlöpare med imponerande 1:21:04 som bästa Varvetresultat. Hon siktar dessutom på nytt personbästa under Göteborgsvarvet 2023. I år reser Elmina och halva grannskapet med Löpartåget till Göteborgsvarvet.

 • 2023-03-14 Prestationsserie del 1: Våga vägra vägga!

  Först ut i prestationsserien från vår sportdrycksleverantör Umara är: Våga vägra vägga! Vad betyder då detta?
  Du kanske har känt på ett tidigare Göteborgsvarv eller under ett långpass hur kroppen helt plötsligt ganska snabbt går från att känns ok till tydliga trötthetssignaler, känslan av att energin rinner ur kroppen och musklerna går på tomgång. Väggen har slått till helt enkelt.

 • 2023-03-11 Vi är varvet!

  Lär känna vår fantastiska Linn Färjhage, ansvarig för hållbarhetsarbetet, välgörenhet samt projektledare för sponsoraktiveringar.

 • 2023-03-09 Blir det du som designar årets officiella Göteborgsvarvet T-shirt?


  Nu har du den unika chansen att designa trycket på årets officiella Göteborgvarvet T-shirt i samarbete med New Balance och Boozt.com.

 • 2023-03-07 New Balance lanserar limiterad kollektion för kvinnliga löpare

  Lagom till att löparsäsongen drar i gång lanserar New Balance en limiterad kollektion för kvinnliga löpare.

 • 2023-03-05 Nyheter för Stafettvarvet 2023

  Samla ihop familjen, kompisarna eller kollegorna och ta del av glädjen av att springa och utmanas tillsammans. Stafettvarvet skapar en härlig gemenskap och bjuder på en magisk och förväntansfull stämning både innan, under och efter loppet.

 • 2023-03-03 ANMÄL DIG INNAN 4 MARS!

  Snart höjer vi priset på Göteborgs Marathon. Se till att anmäla dig innan den 4 mars.

 • 2023-02-27 Consat kliv­er in som ny titelpart­ner till Digitala Varvetmilen

  Consat, ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag inom IT-lösningar, blir ny titelpart­ner till nylanserade Digitala Varvetmilen. Sedan 1986 har de gjort skillnad för många människor världen över med smarta digitala lösningar. Consat är ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag som skapar förutsättningar för att samhället ska kunna utvecklas i jämn takt med digitaliseringen. Nu kliver de in som titelpartner till nylanserade satsningen Digitala Varvetmilen.

 • 2023-02-24 Duschmöjligheterna tillbaka under Göteborgsvarvet

  Inför Göteborgsvarvet 2023 är nu duschmöjligheterna efter loppet tillbaka. Men det är i en något begränsad omfattning som arrangören Göteborgs Friidrottsförbund hittat lösningen. Eller snarare lösningarna.

 • 2023-02-22 Specialvarvet växer, flera nyheter 2023!

  Nu förlängs upplevelsen av Specialvarvet både inför loppet och efter målgång. Under april kan löpsugna deltagare i Specialvarvet ladda upp med hela två träningspass. Inte nog med det, efter loppet arrangeras en after run med dans, DJ och massa glädje.

 • 2023-02-14 Premiär för Rosa Varvet i september

  Den 2 september går startskottet för Rosa varvet – ett lopp som Göteborgsvarvet arrangerar tillsammans med Bröstcancerförbundet för att öka medvetenheten kring bröstcancer. Loppet är 5 kilometer och öppet för såväl löpare som gående.

 • 2023-02-08 Daniel Måledal ny ambassadör för Göteborgsvarvet

  Daniel Måledal, löparen bakom Instagramprofilen @charity_runner, blir ny ambassadör för både Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon. Med den imponerande bedriften från soffpotatis till startgrupp 1 på bara fem år både inspirerar och imponerar han hela Varvetorganisationen!

  "Att få hjälpa någon att komma igång och utvecklas inom löpning är för mig nästan lika tillfredställande som när jag själv lyckas."

 • 2023-02-03 Joel Språng tar Trailvarvet till nya höjder

  Joel Språng, grundaren för Språng Träning & Äventyr som bland annat driver en av Göteborgs största löpgrupper för trail, tar sig an Trailvarvet 2023. Inte bara som en av alla trailsugna löpare, utan den här gången som medarrangör. Tillsammans med Joel finslipar vi trailupplevelsen och tar Trailvarvet till nya höjder. Idag får ni chansen att lära känna Joel och ta del av hans allra bästa trailtips, bland annat var Göteborgs "trailparadis" finns!

 • 2023-01-31 Anmäl dig innan 1 februari!

  Snart höjer vi priset på alla våra lopp under Varvetveckan och Varvetmilen. Passa på att anmäla dig innan 1 februari.

 • 2023-01-31 Boozt.com fortsatt huvudpartner till Göteborgsvarvet

  Tusentals löpare, såväl elit som motion, är igång med förberedelserna inför den 21 kilometer långa utmaningen lördagen den 13 maj. Även i år finns Boozt.com med oss som huvudpartner!

 • 2023-01-20 Lauren Hoivik, Del 1 - Vägen till Göteborg

  Följ vår norska ambassadör Lauren Hoivik i hennes träning mot Göteborgsvarvet 2023. Till sin hjälp och som support på resan har hon tränaren och tidigare Varvetvinnaren från 1991, Ingrid Kristiansen.

 • 2023-01-19 Folkfesten är tillbaka på riktigt

  Med knappt fyra månader kvar till Göteborgsvarvet 2023 är antalet anmälda deltagare redan över 25 000 – fler än vad som gick i mål vid förra årets upplaga.
  – Vi ser en klar ökning i anmälningstakt från och med december och framåt. 100–150 privatpersoner anmäler sig dagligen och den positiva känslan kring loppet är tillbaka, säger Erik Bergkvist, evenemangschef för Göteborgsvarvet

 • 2023-01-13 Vi är Varvet!

  Lär känna vår stjärna Sara Stange, ansvarig för Göteborgsvarvets bana och en av få som varit med och målat den unika blå linjen genom Göteborg.


 • 2022-12-22 Vill du jobba extra med Varvet i vår?

  Ta chansen att bli en del av ett fantastiskt team. Nu söker vi personal för kundserviceuppdrag till Göteborgsvarvet. Omfattning cirka 4-16 h/vecka mars-maj, med chans att få jobba vidare med Göteborgsvarvet Marathon i september.

 • 2022-12-08 Löparnas Varvetminnen

  Minnen från Göteborgsvarvet finns det minst lika många som det finns löpare som sprungit med oss; roliga, dråpliga, inspirerande och häftiga. Under hösten har vi efterfrågat löparnas bästa Varvetminnen och ett urval finns att läsa här nedan. Stort tack till alla som skickat in ett Varvetminne.

 • 2022-12-05 Var med och spring för Musikhjälpen

  Snart drar Musikhjälpen igång med temat en tryggare barndom för barn på flykt. Precis som förra året går en rad aktörer inom löpning och träning ihop för att med hjälp av löpar-Sverige dra in så mycket pengar vi någonsin kan till löparinitiativet Run for Musikhjälpen.

 • 2022-12-02 Göteborgsvarvet delar ut 5,6 miljoner till idrotten

  Anmälningsavgifterna till Göteborgsvarvet investeras i den stora folkfesten och löparnas upplevelse och hälsa. Men överskottet av loppet återinvesteras även i Göteborgs föreningsliv.
  Efter 2022 års genomförande har hela 5,6 miljoner kronor delats ut till föreningslivet.
  – Det är en summa som vi skall kunna förbättra ytterligare framöver, men ändå ett fantastiskt bidrag, säger Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund.

 • 2022-11-25 Vi är Varvet!

  Idag får ni lära känna fastighetsvärden Lars Jarnefjord som jobbar med såväl Varvets evenemang som underhåll av Friidrottens hus och friidrottstävlingarna i hallen. Lars är en pratglad stjärna, alltid med en historia i bakfickan.

 • 2022-11-22 Göteborgsvarvet tar nästa steg i att arrangera hållbara event – blir 100 procent vegetariskt

  Göteborgsvarvet har sedan en länge arbetat aktivt för att minska klimatavtrycket och samtidigt bidra till en bättre folkhälsa. Sedan 2016 är loppet miljöcertifierat enligt den internationella standarden ISO 20121. Nu tar Göteborgsvarvet nästa steg i hållbarhetsstrategin när all mat som serveras och säljs inom Göteborgsvarvets arenaområde från och med 2023 kommer vara 100 procent vegetarisk.

 • 2022-11-11 Varvetmilen är tillbaka med flera nyheter

  Idag öppnar anmälan till seedningsloppen Varvetmilen, en loppturné med fem stopp under april nästa år. Perfekta lopp både för att testa formen inför Göteborgsvarvet men även för att kvala in till en bättre startgrupp.

 • 2022-11-04 Förra årets julsuccé är tillbaka

  Urban run Gothenburg, ett upplevelselopp i samarbete med Innerstaden Göteborg har en unik och spännande bansträckning längs innerstadens gator, genom butiker, gränder, kaféer och utsiktsplatser. 2021 blev man tvungen att flytta loppet till december och en juledition arrangerades. Nu är julsuccén tillbaka!

 • 2022-10-19 Ditt bästa Varvetminne

  Första Göteborgsvarvet arrangerades redan 1980, totalt 41 lopp har passerat. Vi har fortfarande ett 40-tal allåringar med oss som sprungit alla lopp. Bara det är en imponerande berättelse i sig. Nu vill vi höra din berättelse, ditt bästa Varvetminne! • 2022-09-30 Allåringen Kenth förevigade 40 lopp med tatuering

  Kenth Jensen, en Göteborgsvarvet allåring fram till 2019, bestämde sig efter sitt 40:e genomförande att föreviga sin otroliga bedrift på ett annorlunda sätt. "Själv har jag sagt att jag tänker aldrig göra en tatuering, skulle jag få för mig det så skulle det vara något personligt som t.ex. något som visade att jag sprungit 40 Göteborgsvarvet. Nu i sommar den 18 augusti var det dags."

 • 2022-09-19 Vi är Varvet!

  Idag får ni lära känna vår projektledare Isabelle Beinö, som roddat hela fyra lopp under 2022 - Specialvarvet, Cityvarvet, Jubileumsloppet och Lindholmenstafetten.

 • 2022-09-06 Eva-Lena Frick ny förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund!

  Under 50 års tid har hon betraktat hur idrottsrörelsen i Sverige formats och utvecklats i takt med samhällets förändring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vätternrundan och Vasaloppet varit Eva-Lenas primära uppdrag. Den förste december kommer hon till Göteborg och friidrotten. “För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid”, säger Eva-Lena.

 • 2022-09-01 Varvetmedaljen 2023 är framröstad!

  Nu är det klart vilken medalj som väntar på dig efter 21 km i maj nästa år. Närmare 5 000 löpare har varit med och tyckt till.

 • 2022-08-26 Anmäl dig innan 1 september!

  Du har väl inte glömt att vi snart höjer priset? Anmäl dig innan 1 september till vårt lägsta pris 695:-.

 • 2022-08-25 Rullstolsburna deltagare välkomnas permanent till Göteborgsvarvet

  Inför genomförandet av Göteborgsvarvet 2022 fick 20-talet rullstolsburna motionärer för första gången möjligheten att starta i loppet som en del av ett pilottest. Nu blir möjligheten för deltagande i rullstol permanent.

 • 2022-08-11 Jubileumsloppet är tillbaka i september

  10 kilo­me­ter löpning genom Eriksberg och Lindholmens kajkanter. Lörda­gen den 3 september är det äntli­gen dags för Jubileumsloppet igen. -Det kom­mer att bli en härlig löpupplevelse för alla delt­a­gare, säger pro­jek­tledaren Isabelle Beinö.

 • 2022-08-11 Vi är varvet!

  Idag har du turen att lära känna vår evenemangschef Erik. Han ansvarar bland annat för hela upplevelsen av Göteborgsvarvet, allt från utformning av start, allt de du ser längs banan, målgång och mycket där till. Erik är till exempel initiativtagaren för årets nyhet Runners zone vid målgång, vilket blev en riktig succé. Själv har han sprungit så många gånger att han inte är säker på antalet, men runt 12-13 gånger, imponerande!

 • 2022-07-15 Vi är varvet!

  Lär känna vår fantastiska Åsa, en av våra projektledare som även har erfarenhet av flera andra roller här på Göteborgsvarvet.

 • 2022-06-29 Vi är varvet!

  Lär känna stjärnan som har hand om försäljning, våra sponsorer och partners på Göteborgsvarvet. Han håller även kontakt med utställare på vår mässa och våra teamsföretag.

 • 2022-06-07 Förra årets succé är tillbaka – Minivarvet på förskolan

  Förra året sprang över 8 000 barn Minivarvet på förskolor i Göteborg med omnejd och platserna tog slut på bara tre dagar. Nu följer Göteborg Energi och Göteborgsvarvet upp förra årets succé med en ny upplaga.

 • 2022-05-21 Kipruto och Assefa vinnare av Göteborgsvarvet 2022

  Löparna var tillbaka, publiken likaså och löpar- och folkfesten intog äntligen Göteborgs gator igen. Då stod Amos Kipruto, Kenya, och Tigist Assefa, Etiopien, som segrare i Göteborgsvarvet 2022.

 • 2022-05-20 Nya etapper ska lyfta Göteborgsvarvet

  I morgon är det äntligen dags för Göteborgsvarvet igen och tiotusentals löpare kommer att kämpa mot målet på Slottsskogsvallen. Nytt för i år är att banan är indelad i tio olika etapper.

 • 2022-05-19 Göteborgsvarvet i siffror

  På lördagen går startskottet för Göteborgsvarvet 2022 och över 44 000 löpare från drygt 60 nationer är i dagsläget anmälda. Här är fler siffror från löparfesten över 21 097,5 meter.

 • 2022-05-18 Världsrekordförsök under Göteborgsvarvet

  Strax före 15.00 på lördag kan Göteborg ha en ny världsrekordinnehavare. Johan Skårbratt tar sig nämligen an utmaningen att ta plats i Guiness rekordbok som den som sprungit ett halvmaraton snabbast med fyra barn.

  – Min ambition är att jag ska komma i mål på runt 1.45, men det kan gå både snabbare och långsammare, säger 40-åringen.

 • 2022-05-18 Göteborgsvarvet Expo fortsätter att växa


  Tiotusentals löpare kommer att besöka Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens hus i helgen. Mässan har utökats med ytterligare en dag och ett fullspäckat schema väntar gästerna.

 • 2022-05-18 Säkrare löpning genom artificiell intelligens

  Tio års data från Göteborgsvarvet har analyserats av en docent och två mastersstudenter på Chalmers. Målet är att ta fram en datainlärningsmodell för hjälpa löpare optimera prestationen och som på sikt kan fungera som en virtuell AI-coach.

 • 2022-05-17 Dubbla jakter på banrekorden

  Göteborgsvarvets banrekord lever farligt – det står klart när elitstartfältet nu kan presenterats. Såväl på herr- som damsidan finns det löpare i världsklass som jagar rekordbonusen på 10 000 euro.

 • 2022-05-17 Elitlöparna laddar på Radisson Blu Scandinavia


  Radisson Blu Scandinavia är logipartner till Göteborgsvarvet och kommer bland annat att se till att elitlöparna får bästa möjliga uppladdning inför tävlingen.

  – Löparna har tränat hårt inför loppet och då är det viktigt att vi också kan ge dem bästa möjliga förutsättningar på plats för att de ska kunna prestera, säger Hampus Bohman, försäljningsansvarig på Göteborgsvarvet.

 • 2022-05-17 Personlig hare ska hjälpa Jonas nå drömgränsen

  Han siktar på att ta sig under 1.30 för första gången på Göteborgsvarvet och får bästa möjliga draghjälp. Jonas Elmer kommer nämligen att ha den svenska löparstjärnan Suldan Hassan som egen hare under loppet.

 • 2022-05-16 Mesta mästaren redo för 16:e Göteborgsvarvet

  Ingen har vunnit Göteborgsvarvet fler gånger än Mats Erixon. Även om han kommer att vara långt från slutsegern den här gången ser han fram emot att springa halvmaran på lördag.

 • 2022-05-14 STC presenterar 3 tips för att förebygga stukningar

  En stukad fot är inte härligt, men lätt hänt om du trampar snett eller ramlar. En stukning kan drabba i princip vem som helst, här ger vår partner STC 3 tips för att förebygga att det händer.

 • 2022-05-13 En folkfest blir bättre med tårta – Almondy ny partner till Göteborgsvarvet

  Årets löparfest och världens största halvmaraton blir nu godare och festligare än någonsin. Med Almondy som Göteborgsvarvets nya evenemangspartner bjuds alla löpare på tårta vid målgång. Dessutom bidrar tårtbageriet till folkfesten genom att sprida glädje längs med banan.

 • 2022-05-13 Äntligen dags för Varvetveckan igen!

  Löparfesten är tillbaka! På söndag går Varvetveckans första startskott och totalt är runt 55 000 deltagare anmälda till något av de åtta loppet.

 • 2022-05-12 Skapa din optimala energiplan för Göteborgsvarvet

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2022-05-12 Göteborgsvarvet Expo fortsätter att växa


  Tiotusentals löpare kommer att besöka Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens hus i helgen. Mässan har utökats med ytterligare en dag och ett fullspäckat schema väntar gästerna.

  – Det kommer att vara dagar fyllda av inspiration om träning, prestation och hälsa, säger projektledare och konferencieren Kia Cohn Linde.

 • 2022-05-11 Prioritet Finans ny huvudpartner till Göteborgsvarvet

  Prioritet Finans fortsätter sitt stora engagemang kring att finansiera svensk idrott genom att bli huvudpartner till Göteborgsvarvet. Finansbolaget kommer vara en del av den stora folkfesten när Göteborgsvarvet äntligen går av stapeln den 21 maj.

 • 2022-05-08 Push the limit – träna på energiintag

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2022-05-04 Polestar och Göteborgsvarvet samarbetar för ökad medvetenhet kring klimat

  Elektriska prestandabilsmärket Polestar fortsätter sitt samarbete med världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, som i år är tillbaka med fysiska lopp. Polestar kommer genom samarbetet att bidra med sin kunskap om klimattransparens och data för att Göteborgsvarvet på ett tydligt och lättförståeligt sätt kan mäta och redovisa klimatavtryck. Dessutom kommer elbilen Polestar 2 att leda Göteborgsvarvets löpare genom banan som både ledarbil och klockbil.

 • 2022-05-02 Skon som kan göra skillnad

  Det är inte bara träning och kost som kan göra att du kommer förberedd till Göteborgsvarvet. Med rätt utrustning på fötter och kropp kan upplevelsen bli desto roligare.

  New Balance kommer att finnas på plats på Göteborgsvarvet Expo med sina nyheter inom såväl skor som kläder.

 • 2022-05-01 Varför behövs kolhydrater när man tränar och tävlar?

  I den här artikelserien från Umara får du lära dig mer om träningslära och nutrition och dess samspel.

 • 2022-04-27 Premiär för dokumentärserien Vägen mot Varvet 21K

  Göteborgsvarvet är så mycket mer än bara 21 kilometers meters löpning. I en dokumentärserie gjord av New Balance får vi i fyra avsnitt följa Christoffer Larsson, Kajsa Barr, Sarah Arts och Charlotta Melin i deras förberedelser inför loppet och får en unik inblick i hur löpargruppen BNBRC ger dem glädje i den gemensamma träningen.

 • 2022-04-24 Träna inför Göteborgsvarvet med Runacademy

  Nu bjuder vi tillsammans med Runacademy in till inspirerande och roliga träningsträffar i 5 olika städer! Gemensam uppvärmning med olika löpskolningsövningar som går över till roligt och fartfyllt intervallpass. Passen avslutas med nedjogg och enklare övningar. Ett roligt och varierande intervallpass med massor av inspiration och en rejäl boost inför Göteborgsvarvet.

 • 2022-04-21 Johan Forsstedt från podden Maratonlabbet debuterar i Göteborgsvarvet

  Johan Forsstedt skall för första gången springa Göteborgsvarvet, dessutom siktar han på att slå sitt personbästa på imponerande 1:16:18. Johan bor i Stockholm och skall ta sig till Göteborg med Löpartåget, ett bekvämt och hållbart resealternativ till löparfesten.

 • 2022-04-17 Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot återstartar samarbetet

  Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot inledde ett samarbete där evenemangen skall verka för att främja motionsidrotten, stärka folkhälsan och bygga en starkare föreningsverksamhet.

  Det innebär att cyklister eller löpare i respektive evenemang får en värdekod på 200 kronor att nyttja hos det andra evenemanget för köp av startplats.

 • 2022-04-11 Påskversion av Minivarvet den 16 april


  På påskafton samlas mängder av barn upp till sex år för att springa Minivarvet vid Slottsskogsvallens entrépark. Detta är en del i Hälsoveckan som anordnas av Göteborg stad för att uppmuntra till gratis träning för alla.

 • 2022-04-07 Världsrekordförsök under Varvetmilen

  Att springa tio kilometer på 45 minuter är svårt, men inte omöjligt. Att göra det med fyra barn i vagnen – det har ingen kvinna tidigare klarat av. På söndag siktar Hanna Skårbratt från Göteborg på att ta plats i Guinness rekordbok.

 • 2022-03-29 GET UP RUN OUT - En digital löparfest

  Göteborgsvarvet, Marathongruppen och Lidingöloppet arrangerar för första gången gemensamt en LIVE digital löparfest ”GET UP RUN OUT” den 24 April kl 12:00. Det blir en fullspäckad digital löpardag med livepoddar, DJs, träningstips och inspiration från världsklasslöpare. Eventet är gratis och öppet för alla.