Gör dig redo för Varvetmilen Göteborg

10 kilometer väntar på en snabb och flack bana vid Älvstranden i Göteborg. Är det kanske här du gör din snabbaste mil någonsin? Din tid från Varvetmilen Göteborg den 29:e mars är seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2020.

Banan:Bansträckning för Varvetmilen Göteborg

Det är en flack och snabb bana som väntar på Älvstranden när det är dags för start för Varvetmilen Göteborg 2020. Banan löps två varv och är totalt 10 km.

Se fullständigt bansträckning här

Tävlingsinformation:Anmälan

Datum för loppet: 29 mars 2020.

Anmälningsavgift:
Till och med 14 mars 275 kr.
Från och med 15 mars 375 kr.

Anmälan på webben stänger 30 minuter före start. Det går även att efteranmäla sig fram till kl 12.45 vid informationsdisken vid tävlingscentrum på tävlingsdagen, Swish-betalning. Vid tävlingsområdet finns en informationsdisk för frågor, här tar vi även emot efteranmälningar fram till kl 12.45, betalning via Swish. Du kan även anmäla dig via webben fram till kl 12.30.

OBS! Om loppet skulle bli fulltecknat stänger anmälan tidigare!

Tävlingsinformation:Om loppet

Tid: 29 mars klockan 13:00 är det gemensam start för alla löpare.

Nummerlappsutdelning: fredag 27/3 kl 16-20, lördag 28/3 kl 9-13 på SATS Eriksberg. Under tävlingsdagen i start- och målområdet från kl 10. Dagen före loppet skickas ett SMS med ditt startnummer som du uppger när du hämtar ut ditt startnummer.

Tidtagning: Tiden tas med elektroniskt chip och det är nettotiden från startlinjen till mål som räknas. Tiden startar alltså först när du passerar startlinjen.

Inför start: Innan start blir det skön gemensam uppvärmning. I start/målområdet hittar du effekt- och värdeförvaring. Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk. Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns begränsade möjligheter till omklädning i start- och målområdet.

Efter målgång: Efter loppet har du möjlighet att duscha på SATS Eriksberg, Kolhamnsgatan 3. Observera att du ej kan byta om inför loppet eller förvara saker på SATS.

Tävlingsinformation:Regler/Resultat

Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma. Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

Seedningsregler:Seedningsregler i Göteborgsvarvet

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

Läs mer


Arrangör

Varvetmilen Göteborg arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund

Huvudpartner

Partner