Plocka ut det bästa av Göteborgsvarvet! 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen.

Upplev folkfesten kring Göteborgsvarvet, men spring lite kortare:Cityvarvet 18 maj 2024

Tycker du att Göteborgsvarvets 21,1 km är lite för långt? Har du just kommit igång med löpningen? Springer du hellre riktigt snabbt på kortare banor? Vill du uppleva folkfesten kring Göteborgsvarvet utan att behöva springa en halvmara? Då är Cityvarvet perfekt för dig. Du startar på Götaplatsen högst upp på Göteborgs paradgata avenyn. Sedan springer du längs den blå linjen på banan som kantas av storpublik som klappar och hejar, musik- och peppstationer och inte minst den mäktiga målgången inne på Slottsskogsvallen. Vi rekommenderar att alla upp till 13 år springer tillsammans med en vuxen.

Anmälan Cityvarvet

Banan:Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Pris till de tre snabbaste löparna i respektive åldersklass F/P15, F/P17, F/P19, Dam och Herr.


Bansträckningen kan komma att uppdateras inför 2024.

Cityvarvets Arena:Start och mål

Som löpare i Cityvarvet får du ta del av Runner Zone i målgång precis som Göteborgsvarvets löpare. En plats för återhämtning, snacks och dryck. Här kan ni kan njuta av stunden, och av er prestation. Karta i stort format hittar du här.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten sker klockan 13:00 på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik. Starten sker gemensamt med ett startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde.

 • Startbevis & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Cityvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Cityvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du torsdag-lördag 16-18 maj på Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens Hus. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Omklädning, väskförvaring & toaletter

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Toaletter finns både i start- och målområdet.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden; från startlinjen till målgången. För dig som motionär behöver du inte trängas i starten.

  För dig som vill tävla om topp 3-placering i respektive åldersklass tävlar med Bruttotid. Bruttotid är startskott - målgång. Alltså först över mållinjen vinner, placera dig långt fram i starten för bästa förutsättningar.

 • Tävling / Prisutdelning

  För dig som vill tävla om topp 3-placering i respektive åldersklass tävlar med Bruttotid. Bruttotid är startskott - målgång. Alltså först över mållinjen vinner. Placera dig långt fram i starten för bästa förutsättningar.

  Pris till de tre snabbaste löparna i respektive åldersklass F/P15, F/P17, F/P19, Dam och Herr. Prisutdelning sker inne på Slottsskogsvallen i direkt anslutning till att de tre främsta i respektive åldersklass sprungit i mål.

 • Medalj / Maxtid

  Alla som fullföljer Cityvarvet får medalj.

  Maxtid för Cityvarvet är 50 minuter. Du behöver passera mållinjen senast kl 13.50, då målet stänger för Cityvarvets löpare. Om löpare fortfarande befinner sig på banan kan de behöva avbryta sitt lopp då elitfältet i Göteborgsvarvet är på ingång till målområdet.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start. Bästa hållplatsen för start är Korsvägen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Det finns parkeringar i området. Vi hänvisar till Parkering Göteborg.

Huvudpartners

Evenemangpartners