City­varvet

Det bästa av Göteborgsvarvet. Starten går på Götaplatsen och följer sedan Göteborgsvarvets blå linje 4,3 kilometer genom alléer och folkhav fram till mål på Slottsskogsvallen. Cityvarvet är öppet för alla löpare oavsett ålder.

22
maj

Cityvarvet:Upplev folkfesten kring Göteborgsvarvet, men spring lite kortare

Tycker du att Göteborgsvarvets 21,1 km är lite för långt? Har du just kommit igång med löpningen? Springer du hellre riktigt snabbt på kortare banor? Vill du uppleva folkfesten kring Göteborgsvarvet utan att behöva springa en halvmara? Då är Cityvarvet perfekt för dig. Du startar på Götaplatsen högst upp på Göteborgs paradgata avenyn. Sedan springer du längs den blå linjen på banan som kantas av storpublik som klappar och hejar, musik- och peppstationer och inte minst den mäktiga målgången inne på Slottsskogsvallen. I Cityvarvet får alla vara med oavsett ålder, vilket är perfekt för dig som vill springa tillsammans med dina barn.

Information om anmälan

Banan:Festliga kilometer genom stan

Cityvarvets bana är 4,3 kilometer lång. Starten sker på Götaplatsen, mitt i Göteborg. Här finns musik och underhållning, banan går sedan nerför Avenyn, in på Vasagatan, längs Övre Husargatan, in i Slottsskogen och i mål på klassiska Slottsskogsvallen.

I samband med målgången sker även starter för halvmaran Göteborgsvarvet utanför Slottsskogsvallen. För att peppa dig spelas det musik längs banan och det finns dessutom två vätskekontroller ute på banan där du kan få en välförtjänt mugg med vatten eller sportdryck.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten sker klockan 13:00 på Götaplatsen, Avenyn. Här kommer det vara musik, uppvärmning och gott om publik. Starten sker gemensamt med ett startskott för både tjejer och killar i alla åldersklasser. I målområdet vid Slottsskogsvallen finns servering, musik och aktivitetsområde.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Cityvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Cityvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på mässan Göteborgsvarvets sportmässa den 20-22 maj. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett elektroniskt chip i nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången. Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  I startområdet vid Götaplatsen finns möjlighet att lämna in väskor och kläder fram till 12.30. Väskorna körs sedan till Preem vid Margretebergsvägen, där kan du hämta dina tillhörigheter efter loppet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Toaletter finns både i start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Cityvarvet får medalj.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start. Bästa hållplatsen för både Göteborgsvarvet Expo och start är Korsvägen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Det finns parkeringar i området. Vi hänvisar till Parkering Göteborg.

Gillar du att springa och yoga?:Cityvarvet + yoga = Yogavarvet

Samtidigt som Cityvarvet arrangeras även Yogavarvet, med 4,3 km löpning och yoga/meditationspass i Slottsskogen efter målgång. Det spelar ingen roll om du yogar/mediterar för tiotusende gången eller första gången – du kommer att hitta rytmen och få uppleva den sköna yogakänslan!

Mer info och anmälan till Yogavarvet

Evenemangspartners