Mini­varvet

Det är omöjligt att inte ryckas med i glädjen när de allra minsta löparna tar sig runt banan på 210 meter i Slottsskogen. Förra året sprang över 8 000 barn i åldrarna 0-6 år Minivarvet. Perfekt för alla med spring i benen.

18
maj
19
maj

Dubbelt så kul!:Minivarvet dubblas i september

Barnens löparfest är tillbaka redan i september när Minivarvet återvänder under Göteborgsvarvet Marathon. Denna gång kommer barnen, precis som sina föräldrar, att få möjligheten att utmana sig själva genom att springa den dubbla distansen i Minivarvet Marathon – loppet sträcker sig i september från 210 meter till 420 meter.

Anmälan Minivarvet Marathon

Karta över familjeområdet kan komma att uppdateras inför 2024.

Minivarvet:Loppet för alla småsprinters

Minivarvet är Sveriges största barnlopp och sedan starten har tusentals och åter tusentals små barn sprungit Minivarvet. Många nöjer sig med ett varv, medan andra varvar banan flera gånger om. Minivarvet är laddat med spring, glädje, lek och äventyr. Vi vill med detta lopp uppmuntra till ett aktivt liv redan från när barnen är små.

Minivarvet vänder sig till de allra yngsta med spring i benen, barn till och med 6 år – födda år 2018 och senare. Anmäl barnet på hemsidan eller lös en startplats på plats vid "information och anmälan"! Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Minivarvet har utökats med Minivarvet Trail. Ett tidigt äventyr för de allra minsta, där de får ta sig an en bana med hinder i familjeområdet. Båda loppen ingår i Minivarvets anmälan och våra minisprinters kan springa så många varv benen bär.

Gör er redo för fart och skoj:Familjeområde

Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde den 13 - 14 maj. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

Läs mer om Varva och familjeområdet

Banan:210 meter i Slottsskogen

Minivarvets bana är ca 210 meter lång, går på gräs och är snitslad på båda sidorna för att skapa trygghet. För de allra minsta är Minivarvet det första stora äventyret. Självklart är det tillåtet för dig som förälder att springa med på sidan om. Om du klarar av att hålla din småsprinters tempo vill säga. Du hittar Minivarvets evenemangsområde just nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starterna i Minivarvet sker fortlöpande mellan klockan 10-16 den 18-19 maj. I anslutning till start- och målområdet breder Göteborgsvarvets familjeområde ut sig med massor av skoj för alla barn.

 • Anmälan & startbevis

  Anmälan sker via vår hemsida och kostar 80 kr t.o.m 17 maj. Det går även bra att efteranmäla ditt barn i familjeområdet vid "information och anmälan" för 100 kr, 13-14 maj. Har du föranmält ditt barn via vår hemsida behöver du ta med startbeviset som skickas till din mail och visa upp det i "information och anmälan". Anmälan gäller för deltagande en av dagarna, ni bestämmer själv vilken dag ni vill delta.

 • T-shirt

  Alla barn som deltar får en t-shirt. T-shirten fungerar också som nummerlapp. T-shirt hämtas ut i samband med anmälan på plats eller när du som föranmält ditt barn visar upp ditt startbevis vid "information och anmälan".

 • Medalj

  Alla som fullföljer Minivarvet får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Toaletter & amningsrum

  Toaletter samt amningsrum finns i familjeområdet, se karta längre upp på sidan.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Marklandsgatan. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds i begränsad upplaga den 19 maj vid Dalens grusplaner, den 18 maj erbjuder vi tyvärr inte den möjligheten.

 • Minivarvet & Mini Trailvarvet

  Minivarvet och Minivarvet Trail ingår båda i Minivarvets anmälan. Är ditt barn föranmält visar ni upp startbevis samt hämtar ut t-shirt vid "information och anmälan" (se karta längre upp på sidan). Anmäler ni barnet på plats görs detta vid "information och anmälan".

Huvudpartners

Evenemangpartners