Mini­varvet

Det är omöjligt att inte ryckas med i glädjen när de allra minsta löparna tar sig runt banan på 250 meter i Slottsskogen. Förra året sprang över 8 000 barn i åldrarna 0-6 år Minivarvet. Perfekt för alla med spring i benen.

21
maj
22
maj

Minivarvet:Loppet för alla småsprinters

Minivarvet är Sveriges största barnlopp och sedan starten har tusentals och åter tusentals små barn sprungit Minivarvet. Många nöjer sig med ett varv, medan andra varvar banan flera gånger om. Minivarvet är laddat med spring, glädje, lek och äventyr. Vi vill med detta lopp uppmuntra till ett aktivt liv redan från när barnen är små.

Minivarvet vänder sig till de allra yngsta med spring i benen, barn till och med 6 år – födda år 2015 och senare. Anmäl barnet redan idag eller lös en biljett på plats! Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Huvudpartner:Hållbara hela vägen med Göteborg Energi

Extra energi och spring i benen? Nu är vi stolt huvudpartner till Minivarvet och är grymt laddade inför allt kul som händer. Alla barn som springer får en t-shirt i ekologisk bomull (Fairtrade), vattenflaska (av CO2 negativ Bioplast), medalj och ekologisk banan. Vi ses vid startlinjen!

Banan:250 meter i Slottsskogen

Minivarvets bana är ca 250 meter lång, går på gräs och är snitslad på båda sidorna för att skapa trygghet. För de allra minsta är Minivarvet det första stora äventyret. Självklart är det tillåtet för dig som förälder att springa med på sidan om. Om du klarar av att hålla din småsprinters tempo vill säga. Du hittar Minivarvets evenemangsområde just nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starterna i Minivarvet sker fortlöpande klockan 11-16 den 11, 18 och 19 september. I anslutning till start- och målområdet breder Minivarvets stora evenemangsområde ut sig med massor av skoj för alla barn.

 • Anmälan & startbevis

  Anmälan sker via vår hemsida och kostar 80 kr t.o.m. 5 september, därefter 100 kr. Det går även bra att efteranmäla ditt barn vid starten. Har du föranmält ditt barn via vår hemsida måste du ta med startbeviset som skickas ut på mail och visa upp vid starten. OBS! Anmälan gäller för deltagande en dag.

 • T-shirt

  Alla barn som deltar får en t-shirt. T-shirten fungerar också som nummerlapp.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Minivarvet får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Toaletter

  Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Marklandsgatan. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds i begränsad upplaga den 18/9 på Dalens grusplaner vid Slottskogsvallen, övriga dagar som Minivarvet går erbjuder vi inte den möjligheten.

Huvudpartner

Evenemangspartners