Mini­varvet

Det är omöjligt att inte ryckas med i glädjen när de allra minsta löparna tar sig runt banan på 250 meter i Slottsskogen. Förra året sprang över 8 000 barn i åldrarna 0-6 år Minivarvet. Perfekt för alla med spring i benen.

21
maj
22
maj

Minivarvet:Loppet för alla småsprinters

Minivarvet är Sveriges största barnlopp och sedan starten har tusentals och åter tusentals små barn sprungit Minivarvet. Många nöjer sig med ett varv, medan andra varvar banan flera gånger om. Minivarvet är laddat med spring, glädje, lek och äventyr. Vi vill med detta lopp uppmuntra till ett aktivt liv redan från när barnen är små.

Minivarvet vänder sig till de allra yngsta med spring i benen, barn till och med 6 år – födda år 2016 och senare. Anmäl barnet redan idag eller lös en biljett på plats! Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Banan:250 meter i Slottsskogen

Minivarvets bana är ca 250 meter lång, går på gräs och är snitslad på båda sidorna för att skapa trygghet. För de allra minsta är Minivarvet det första stora äventyret. Självklart är det tillåtet för dig som förälder att springa med på sidan om. Om du klarar av att hålla din småsprinters tempo vill säga. Du hittar Minivarvets evenemangsområde just nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

En dag för hela familjen:Göteborgsvarvet Expo

Passa på att besök Familjedagen på Göteborgsvarvet Expo innan eller efter Minivarvet på söndagen.

På Göteborgsvarvet Expo kan du utmana familjemedlemmar i femkamp och få diplom, träffa och ”latcha” med Bingolottos programledare Stefan Odelberg, lära dig häftiga dansmoves av Petra Johansson eller inspireras av bl.a. friidrottsmedaljören Calle Bengtström. Ta del av hela programmet här.

Det kommer även finnas en digital tipsrunda från Expo till Minivarvetområdet och en i motsatt håll, från Minivarvetområdet till Expo. För att kunna delta i rundan behöver man ladda ner appen Tipsrundan som finns på Appstore och Google Play. Kod för att delta i tipspromenaden kommer att finnas vis tipspromenadens start, oberoende på var ifrån du startar.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starterna i Minivarvet sker fortlöpande mellan klockan 10-16 den 21-22 maj. I anslutning till start- och målområdet breder Minivarvets stora evenemangsområde ut sig med massor av skoj för alla barn.

 • Anmälan & startbevis

  Anmälan sker via vår hemsida och kostar 80 kr. Det går även bra att efteranmäla ditt barn vid starten för 100 kr. Har du föranmält ditt barn via vår hemsida behöver du ta med startbeviset som skickas till din mail. OBS! Anmälan gäller för deltagande en dag.

 • T-shirt

  Alla barn som deltar får en t-shirt. T-shirten fungerar också som nummerlapp.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Minivarvet får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Toaletter

  Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Marklandsgatan. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds i begränsad upplaga den 22 maj vid Dalens grusplaner, den 21 maj erbjuder vi tyvärr inte den möjligheten.

Huvudparners

Evenemangspartners