Mini­varvet

Det är omöjligt att inte ryckas med i glädjen när de allra minsta löparna tar sig runt banan på 250 meter i Slottsskogen. Förra året sprang över 8 000 barn i åldrarna 0-6 år Minivarvet. Perfekt för alla med spring i benen.

13
maj
14
maj

Minivarvet:Loppet för alla småsprinters

Minivarvet är Sveriges största barnlopp och sedan starten har tusentals och åter tusentals små barn sprungit Minivarvet. Många nöjer sig med ett varv, medan andra varvar banan flera gånger om. Minivarvet är laddat med spring, glädje, lek och äventyr. Vi vill med detta lopp uppmuntra till ett aktivt liv redan från när barnen är små.

Minivarvet vänder sig till de allra yngsta med spring i benen, barn till och med 6 år – födda år 2017 och senare. Anmäl barnet redan idag eller lös en biljett på plats! Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Albert - barnens digitala mattelärare:Spring gratis och få en prova på-månad hos Albert

Anmäl ditt barn via vår partner Albert och få, förutom 30 dagar kostnadsfri provperiod hos dem, en gratis startplats till Minivarvet. Albert är en läroplattform för barn och unga som gör det kul att lära! I apparna hittar ni tusentals övningar inom matematik, svenska och engelska – allt baserat på läroplanen. Erbjudandet gäller när du som målsman blir ny medlem hos Albert via länken och ger en gratis startplats för ditt barn till ett av loppen. Läs mer och anmäl via länken.

Anmäl dig gratis till Minivarvet

Banan:250 meter i Slottsskogen

Minivarvets bana är ca 250 meter lång, går på gräs och är snitslad på båda sidorna för att skapa trygghet. För de allra minsta är Minivarvet det första stora äventyret. Självklart är det tillåtet för dig som förälder att springa med på sidan om. Om du klarar av att hålla din småsprinters tempo vill säga. Du hittar Minivarvets evenemangsområde just nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starterna i Minivarvet sker fortlöpande mellan klockan 10-16 den 13-14 maj. I anslutning till start- och målområdet breder Minivarvets stora evenemangsområde ut sig med massor av skoj för alla barn.

 • Anmälan & startbevis

  Anmälan sker via vår hemsida och kostar 80 kr. Det går även bra att efteranmäla ditt barn vid starten för 100 kr. Har du föranmält ditt barn via vår hemsida behöver du ta med startbeviset som skickas till din mail. Anmälan gäller för deltagande en av dagarna, ni bestämmer själv vilken dag ni vill delta.

 • T-shirt

  Alla barn som deltar får en t-shirt. T-shirten fungerar också som nummerlapp.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Minivarvet får medalj.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Toaletter

  Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Linnéplatsen eller Marklandsgatan. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds i begränsad upplaga den 14 maj vid Dalens grusplaner, den 13 maj erbjuder vi tyvärr inte den möjligheten.

Huvudpartners

Partner

Evenemangpartners