Specialvarvet är ett lopp anpassat för dig med funktionsvariation

Stort tack för årets gladaste lopp! Anmälan för 2025 öppnar längre fram.


 • Resultat och foto

  Här hittar du ditt resultat från Specialvarvet 2024.

  Resultat

Specialvarvet:Årets gladaste lopp!

Specialvarvet är ett lopp med fokus på glädje och delaktighet där alla som deltar vinner första pris. Varvet har blivit den stora höjdpunkten under året för många barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. Stämningen är magisk med skrattande och leende människor som fyller Slottsskogen. När uppvärmningen drar igång börjar partyt på riktigt. Uppvärmningsdans, allsång och klapp. När loppet sätter igång promenerar, springer eller rullar deltagaren fram efter sin egen förmåga och förutsättning, ofta tillsammans med en ledsagare. Höjdpunkten för många är att få uppleva den mäktiga målgången på anrika Slottsskogsvallen. Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Anmälan till Specialvarvet 2025 öppnar senare.

En aktiv fritid:Häng med Passalen!

Specialvarvets samarbetspartner Passalen är en ideell organisation som arbetar för att barn och unga med funktionsvariation ska få en aktiv fritid. Klubbar by Passalen har varje vecka massvis med aktiviteter där ALLA är välkomna!

Läs mer

Banan:Två spännande banor

Du som springer Specialvarvet startar vid Björngårdsvillan inne i Slottsskogen och kan välja mellan två banor. Den röda banan är 3,3 kilometer lång och den blå banan 2,1 kilometer.

Båda banorna går i vackra Slottsskogen och avslutas genom Göteborgsvarvetmålet inne på Slottskogssvallen. Väl i mål väntar en välförtjänt medalj och andra överraskningar.

Startgrupper:
Bana och starttid

 • Röd bana (3,3 km): kl 11.00
 • Blå bana start 1 (2,1 km): kl 11.30
 • Blå bana start 2 (2,1 km): kl 11.45

Specialvarvet Arena:Start och mål

Specialvarvet startar vid Björdgårdsvillan i Slottsskogen, i anslutning till starten hämtar du din nummerlapp.

Som löpare i Specialvarvet får du ta del av Runners Zone i målgång. En plats för återhämtning, snacks och dryck. Här kan ni kan njuta av stunden och fira din prestation tillsammans med dina löparkompisar. Karta i stort format hittar du här.

Skola eller boende:Gruppanmälan

Kommer ni en grupp från en skola eller ett boende kan ni nu anmäla hela gruppen och administrera den på egen hand.

Anmälan för 2025 öppnar längre fram.

Träffa Löpartrollet Varva!

NYTT FÖR 2024!

I startområdet kommer vi att få besök av Göteborgsvarvet egna löpartroll Varva. Löpartrollet Varva älskar att springa men också att kramas. Det finns möjlighet att träffa Varva i Varvas tält mellan tiderna 9.30-10.15 & 10.45-11.15. Hoppas vi ses där!

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Anmälan

  Anmälan är öppen till 10:45 på loppdagen (OBS med reservation för att loppet kan bli slutsålt). Vi rekommenderar att göra sin anmälan i förväg. Vid efteranmälan på plats så görs det hos vår kundservice, men tänk då på att vara ute i god tid innan loppets start.

 • Start & evenemangsområde

  Starten är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Specialvarvet har tre starter. De som springer långa banan startar kl 11:00 och de som springer korta banan startar kl 11:30, samt 11:45 (se mer info ovan). Målgång är inne på Slottsskogsvallen.

 • Hitta hit, bil- & bussparkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. För deltagare i Specialvarvet erbjuds fri parkering på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen. Deltagare som anländer i buss kan parkera i Slottsskogen. Kör in genom Slottsskogens södra infart och följ funktionärernas anvisningar. Bussparkeringen stängs av 10:30 p.g.a loppstarten.

 • Startbevis & nummerlappsutdelning

  Startbeviset mailas ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Specialvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på plats vid starten i nummerlappstältet. Nummerlappsutdelningen är öppen 9-11.30. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Ledsagare & Medlöpare

  När du deltar i Specialvarvet är det tillåtet att springa tillsammans med en eller flera medlöpare. Det kan exempelvis vara ledsagare, boendepersonal, personlig assistent eller familjemedlem. Detta behöver inte anmälas till oss i förväg.

 • Hjälpmedel

  Du får självklart använda de hjälpmedel du behöver för att genomföra loppet.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Tidtagning

  Startar när löparen passerar startlinjen och stoppas när du passerar mållinjen.

 • Väskförvaring

  Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc.

 • Medalj och prisutdelning

  Alla som fullföljer Specialvarvet får medalj efter målgång. Topp tre dam respektive topp tre herr i respektive bana (3,3 km & 2,1km) får pris.

 • Omklädning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet. Två rum i Slottskogsvallens idrottsanläggning kommer vardera ha 1 lyft, 1 fristående toalettstol, samt 1 brits.

 • Kundservice

  Kundservice finns på plats i startområdet i anslutning till nummerlappsutdelningen 8.30-12.00 på loppdagen.

Huvudpartners

Evenemangpartners