Special­varvet

Alla kan göra ett varv! Specialvarvet är ett lopp för alla, anpassat för dig med funktionsvariation. Det finns två banor att välja mellan, 4,1 kilometer och 2,2 kilometer. Alla, oavsett ålder, kan snöra på sig skorna och vara med.

20
maj

Specialvarvet:Årets gladaste lopp!

Specialvarvet är ett lopp med fokus på glädje och delaktighet där alla som deltar vinner första pris. Varvet har blivit den stora höjdpunkten under året för många barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. Stämningen är magisk med skrattande och leende människor som fyller Slottsskogen. När uppvärmningen drar igång börjar partyt på riktigt. Uppvärmningsdans, allsång och klapp. När startskottet ljuder promenerar, springer eller rullar deltagaren fram efter sin egen förmåga och förutsättning, ofta tillsammans med en ledsagare. Höjdpunkten för många är att få uppleva den mäktiga målgången på anrika Slottsskogsvallen. Tillsammans skapar vi minnen för livet

Banan:Två spännande banor

Du som springer Specialvarvet startar vid Björngårdsvillan inne i Slottsskogen och kan välja mellan två banor. Den röda banan är 4,1 kilometer lång och den blå banan 2,2 kilometer. Observera att det på den röda, långa, banan finns en brant backe efter ca 2 km.

Båda banorna går i vackra Slottsskogen och avslutas genom Göteborgsvarvetmålet inne på Slottskogssvallen. Väl i mål väntar en välförtjänt medalj och andra överraskningar.

Startgrupper:
Klass, bana och starttid

 • Män Röd bana (4,1 km): kl 11.00
 • Kvinnor Röd bana (4,1 km): kl 11.00
 • Män Blå bana (Blå nummerlapp, 2,2 km): kl 11.30
 • Kvinnor Blå bana (Blå nummerlapp, 2,2 km): kl 11.30
 • Män Blå bana (Vit nummerlapp, 2,2 km): kl 11.45
 • Kvinnor Blå bana (Vit nummerlapp, 2,2 km): kl 11.45

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Specialvarvet har tre starter. De som springer långa banan startar kl 11:00 och de som springer korta banan startar kl 11:30, samt 11:45 (se mer info ovan). Målgång är inne på Slottsskogsvallen.

 • Hitta hit, bil- & bussparkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. För deltagare i Specialvarvet erbjuds fri parkering på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen. Deltagare som anländer i buss ska parkera i Slottsskogen. Kör in genom Slottsskogens södra infart och följ funktionärernas anvisningar.

 • Hjälpmedel

  Du får självklart använda de hjälpmedel du behöver för att genomföra loppet. Observera att det på den långa banan finns en brant backe (nerför) efter ca 2 km, ta det försiktigt.

 • Ledsagare & Medlöpare

  När du deltar i Specialvarvet är det tillåtet att springa tillsammans med en eller flera medlöpare. Det kan exempelvis vara ledsagare, boendepersonal, personlig assistent eller familjemedlem. Detta behöver inte anmälas till oss i förväg.

 • Tidtagning

  Startar på startskott och stoppas när du passerar mållinjen.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Specialvarvet får medalj.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Specialvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Specialvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på plats vid starten i nummerlappstältet. Nummerlappsutdelningen är öppen 9-11.30. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

Huvudpartner

Evenemangspartners