Special­varvet

Årets gladaste lopp! Specialvarvet är ett lopp, anpassat för dig med funktionsvariation. Det finns två banor att välja mellan, 3,3 kilometer och 2,1 kilometer. Välkommen att snöra på sig skorna och var med.

Anmälan för 2024 öppnar längre fram. Tack för i år!

 • Resultat och foto

  Här hittar du bilder och ditt resultat från Specialvarvet 2023. Grymt bra jobbat!

  Resultat

  Fotoalbum Facebook

Specialvarvet:Årets gladaste lopp!

Specialvarvet är ett lopp med fokus på glädje och delaktighet där alla som deltar vinner första pris. Varvet har blivit den stora höjdpunkten under året för många barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. Stämningen är magisk med skrattande och leende människor som fyller Slottsskogen. När uppvärmningen drar igång börjar partyt på riktigt. Uppvärmningsdans, allsång och klapp. När startskottet ljuder promenerar, springer eller rullar deltagaren fram efter sin egen förmåga och förutsättning, ofta tillsammans med en ledsagare. Höjdpunkten för många är att få uppleva den mäktiga målgången på anrika Slottsskogsvallen. Tillsammans skapar vi minnen för livet

Banan:Två spännande banor

Du som springer Specialvarvet startar vid Björngårdsvillan inne i Slottsskogen och kan välja mellan två banor. Den röda banan är 3,3 kilometer lång och den blå banan 2,1 kilometer.

Båda banorna går i vackra Slottsskogen och avslutas genom Göteborgsvarvetmålet inne på Slottskogssvallen. Väl i mål väntar en välförtjänt medalj och andra överraskningar.

Startgrupper:
Bana och starttid

 • Röd bana (3,3 km): kl 11.00
 • Blå bana start 1 (2,1 km): kl 11.30
 • Ljusblå bana start 2 (2,1 km): kl 11.45

Skola eller boende:Gruppanmälan

Kommer ni en grupp från en skola eler ett boende, anmäl hela gruppen och administrera den enkelt på egen hand.

Gruppanmälan kommer öppna längre fram.

 • Move & Walk ger tips inför loppet: Träningstips

  Jo, du kan!
  Kika på våra träningstips inför Specialvarvet - för alla har rätt till rörelseglädje.

  Till träningstips

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Specialvarvet har tre starter. De som springer långa banan startar kl 11:00 och de som springer korta banan startar kl 11:30, samt 11:45 (se mer info ovan). Målgång är inne på Slottsskogsvallen.

 • Ledsagare & Medlöpare

  När du deltar i Specialvarvet är det tillåtet att springa tillsammans med en eller flera medlöpare. Det kan exempelvis vara ledsagare, boendepersonal, personlig assistent eller familjemedlem. Detta behöver inte anmälas till oss i förväg.

 • Hjälpmedel

  Du får självklart använda de hjälpmedel du behöver för att genomföra loppet.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Tidtagning

  Startar på startskott och stoppas när du passerar mållinjen.

 • Väskinlämning

  Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc.

 • Medalj och prisutdelning

  Alla som fullföljer Specialvarvet får medalj efter målgång. Nyhet för året är att prisutdelningen är tillbaka. Topp tre dam respektive topp tre herr i respektive startgrupp (blå, ljusblå, röd) får kliva upp på prispodiet igen. Efter loppet, i målområdet sker även en nummerlappsutlottning på några slumpvis valda nummer.

 • Omklädning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning för alla löpare tillhandahålls ej. Toaletter finns vid start- och målområdet. Två av omklädningsrummen i motionscentralen kommer vardera ha 1 lyft, 1 fristående toalettstol, samt 1 brits.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Startbeviset mailas ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Specialvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på plats vid starten i nummerlappstältet. Nummerlappsutdelningen är öppen 9-11.30. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Hitta hit, bil- & bussparkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. För deltagare i Specialvarvet erbjuds fri parkering på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen. Deltagare som anländer i buss kan parkera i Slottsskogen. Kör in genom Slottsskogens södra infart och följ funktionärernas anvisningar. Bussparkeringen stängs av 10:30 p.g.a loppstarten.

Huvudpartners

Evenemangpartners