Special­varvet

Alla kan göra ett varv! Specialvarvet är tävlingen för löpare med intellektuella funktionsvariationer. Det finns två banor att välja mellan, 4,1 kilometer och 2,2 kilometer. Alla, oavsett ålder, kan snöra på sig skorna och vara med. Starten går den i september.

Nytt datum i september presenteras snart och då öppnar anmälan igen.

 • Specialvarvet: Jag vill göra en gruppanmälan till Specialvarvet!

  För att göra en gruppanmälan till Specialvarvet behöver du mejla till info@goteborgsvarvet.se. Vi återkommer då med mer information hur du anmäler en större grupp.

  Information om anmälan

Specialvarvet:Årets gladaste lopp!

Specialvarvet har blivit den stora höjdpunkten under året för många barn, ungdomar och vuxna med intellektuella funktionsvariationer. Stämningen är magisk med skrattande och leende människor som fyller Slottsskogen. När uppvärmningen drar igång börjar partyt på riktigt. Uppvärmningsdans, allsång och klapp. När startskottet ljuder promenerar, springer eller rullar deltagaren fram efter sin egna förmåga och förutsättning, ofta tillsammans med sin ledsagare. Höjdpunkten för många är att få uppleva den mäktiga målgången på anrika Slottsskogsvallen. Tillsammans skapar vi minnen för livet.

Information om anmälan

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Specialvarvet har tre starter. De som springer långa banan startar kl 11:00 och de som springer korta banan startar kl 11:30, samt 11:45 (se mer info ovan). Målgång är inne på Slottsskogsvallen.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Specialvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Specialvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du på plats vid starten i nummerlappstältet. Nummerlappsutdelningen är öppen 9-11.30. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Hjälpmedel & ledsagare

  För allas säkerhet används rullstolar endast som hjälpmedel under loppet. Observera att det på den långa banan finns en brant backe (nerför) efter ca 2 km, ta det försiktigt. Det är tillåtet att ledsagare springer med under loppet. Detta behöver ej anmälas till oss.

 • Tidtagning

  Startar på startskott och stoppas när du passerar mållinjen.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Specialvarvet får medalj.

 • Hitta hit, bil- & bussparkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. För deltagare i Specialvarvet erbjuds fri parkering på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen. Deltagare som anländer i buss ska parkera i Slottsskogen. Kör in genom Slottsskogens södra infart och följ funktionärernas anvisningar.

Evenemangspartners