Förbered dig inför Göteborgs­varvet

Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder dig för ditt stundande Göteborgsvarv. Bläddra bland träningsprogram, tips, trix och inspiration!

 • Träna för framgång!: Göteborgsvarvet Löparkvällar

  Efter en längre paus är det äntligen dags för Göteborgsvarvet Löparkvällar att återigen locka hundratals löpare varje vecka för att inspirera och främja en aktiv livsstil. Årets upplaga av löparkvällarna sträcker sig över åtta veckor, från mars till maj, och erbjuder kostnadsfria pass för både nybörjare och erfarna löpare.

  Läs mer!

Move your mind with ASICS

Lyssna till psykologen och träningsentusiasten Björn Hedensjö som berättar om hur bra din hjärna mår när du rör på dig. Fysisk aktivitet ger god effekt på allt från ditt tänkande till ditt känslotillstånd, dessutom är det stress- och ångestdämpande. Med regelbunden träning håller du dig i form både fysiskt som mentalt!

 • Träningslära och nutrition - Del 1: Rätt energiintag för dig

  Energi­in­tag under löp­n­ing är inget du kan vän­ta med tills själ­va tävlings­da­gen. Tvär­tom är det en lång process där du behöver pro­va dig fram till vad just din kropp klarar av och gillar.

  Del 1


 • Träningslära och nutrition - Del 2: Rätt energi vid rätt tillfälle

  Energi­in­tag är per­son­ligt. Vad våra krop­par kan klara av under presta­tion kräver övn­ing och det är viktigt att du har en sorts energi som du gillar.

  Del 2

 • Träningslära och nutrition - Del 3: Tävlingsdagen – ta det steg för steg

  Startlinjen närmar sig. Det här är vad all din träning – där du lärt dig av dina misstag – lett fram till. Din utrustning, ditt tempo, din energi – nu vet du vad som fungerar.

  Del 3

ASICS FrontRunner

En dokumentärserie om löpning och livet

Upptäck spänningen i löpning och hälsa när Sverige Springer tar rygg på ASICS FrontRunner. Följ med på inspirerande träningsresor, ta del av livshistorier och inspireras av varje steg som innehåller utmaningar, triumfer och en dedikation till en sund kropp och sund själ.

Se mer

Träning och hälsa:Med STC

Tillsammans med STC vill vi ge tips på bra och säker träning. Nedan hittar du flera löpar- och träningsrelaterade artiklar från STC med allt från den bästa uppladdningen till rehabilitering av löparknä.

Så laddar du upp inför ett halvmarathon

Inför halvmaratonet, starta träning månader i förväg, särskilt för nybörjare. Mat och vätska är viktigt före och under loppet. Efteråt, vila och fira prestationen! Lycka till!

Förbered dig inför ett Marathon

Är ditt mål att någon gång i livet springa ett maraton? Med rätt uppladdning och träningsnivå kommer du klara det, men det krävs ett jäkla anamma. Idag ger vi några tips på vägen!

Backträning

Backträning. Bara ordet framkallar starka känslor – för det är jobbigt, riktigt jobbigt. Men lägger du in backträning i dina löprundor bygger du dig starkare och tränar upp din kondition mer effektivt.

Bra att veta när du väljer löparskor

Innan du köper nya löparskor, ta en titt på denna guide för att öka chansen att hitta ett par som passar din löpstil och behov perfekt.

Träna allsidigt – stora fördelar med varierad träning

Regelbunden och varierad träning främjar både kroppslig och mental hälsa. Aktivitet dagligen stärker inte bara kroppen utan förbättrar även prestanda och välmående.

5 vanliga orsaker till ont i ryggen

Ryggbesvär är vanliga och orsakerna varierar. Här identifierar vi vanliga orsaker och ger tips för att förebygga ryggsmärta.

Enkla tips som boostar immunförsvaret!

I vintermörkret är risken för förkylning hög, särskilt med kyla och förskolebaciller. Lyckligtvis finns smarta sätt att boosta immunförsvaret och undvika sjukdomar.

Träna i trappa

Ett enkelt men effektivt träningspass kan skapas med bara en trappa och lite motivation. Genom några grundläggande övningar får du igång kroppen på ett varierat sätt.

Löparknä

Är du nybörjar- eller iblandlöpare? Har du ökat antalet löprundor eller springer du längre än tidigare? I så fall är löparknä en skada att ha koll på.

Sex saker du kanske inte visste om löpning

Löpning är en mycket tillgänglig träningsform som alla har någon relation till. Här är några intressanta fakta som kanske är nya för dig!

Möt löparna som inspirer oss:Varvets löparprofiler som inspirerar

Löparna som får oss att vilja fortsätta arrangera Göteborgs stora folkfest år efter år.

Varvets nyhetsbrev:Håll dig uppdaterad

Allt det senaste från löparvärlden direkt i din inkorg!

Anmäl dig till nyhetsbrevet!

Inspirerande från Instagram