Förbered dig inför Göteborgs­varvet

Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder dig för ditt stundande Göteborgsvarv. Bläddra bland träningsprogram, tips, trix och inspiration!

 • Nå din måltid på 21 km: Träna som proffsen

  Nå dina mål med våra träningsprogram med Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkai som står redo att inspirera och guida dig inför Göteborgsvarvet 2024.

  Programmen finns på sex olika nivåer, från att springa Varvet under 1:30 till att klara av att springa hela distansen – utan ett konkret tidsmål. Med ett träningsprogram får du kontinuitet genom rolig och varierad – men också utmanade – träning.

  Till träningsprogram

 • Träningslära och nutrition: Våga vägra vägga- del 1

  Först ut i presta­tion­sse­rien är: Våga vägra väg­ga! Vad bety­der då det­ta? Du kanske har känt att krop­pen helt plöt­sligt går från att kännas ok till tydli­ga tröt­thetssig­naler, känslan av att ener­gin rin­ner ur krop­pen och muskler­na går på tomgång. Väggen har slått till helt enkelt.

  Del 1


 • Träningslära och nutrition: Varför får du kramp - del 2

  Genom åren har nog de fles­ta upplevt hur bak­si­dor, vad­er eller lår slu­tar job­ba med oss när vi behöver dem som mest. Man hör om alla möjli­ga metoder och sak­er man ska göra eller äta för att motver­ka det­ta gis­sel. Men vad säger forsknin­gen egentli­gen och vad kan man göra åt krampen?

  Del 2

 • Träningslära och nutrition: Varför uppstår löparmage? - Del 3

  Ett prob­lem som mån­ga av oss troligtvis upplevt i någon utsträck­n­ing är att magen begrän­sar ens presta­tion. Det drab­bar alla kon­di­tion­sid­rottare men kanske främst löpare. I del 3 i presta­tion­sserien går vi igenom var­för man får mag­prob­lem och vad man kan göra för att motver­ka det.

  Del 3

ASICS FrontRunner

En dokumentärserie om löpning och livet

Upptäck spänningen i löpning och hälsa när Sverige Springer tar rygg på ASICS FrontRunner. Följ med på inspirerande träningsresor, ta del av livshistorier och inspireras av varje steg som innehåller utmaningar, triumfer och en dedikation till en sund kropp och sund själ.

Se mer

Träning och hälsa:Med STC

Tillsammans med STC vill vi ge tips på bra och säker träning. Nedan hittar du flera löpar- och träningsrelaterade artiklar från STC med allt från den bästa uppladdningen till rehabilitering av löparknä.

Så laddar du upp inför ett halvmaraton
Förbered dig inför ett maraton
Backträning
Bra att veta när du väljer löparskor
Därför är det bra med varierad träning

5 vanliga orsaker till ont i ryggen
Enkla tips som boostar immunförsvaret
Träna i trappa
Löparknä

Sex saker du kanske inte visste om löpning

Inspirerande från Instagram

Möt löparna som inspirer oss:Varvets löparprofiler som inspirerar

Löparna som får oss att vilja fortsätta arrangera Göteborgs stora folkfest år efter år.