Det ser ut att bli ett soligt och varmt lopp på lördag!

Att springa Göte­borgsvarvet är redan en bedrift i sig, men att göra det i väldigt var­ma och soli­ga förhål­lan­den kan vara särskilt utmanande. Där­för vill vi dela med oss med ett par vik­ti­ga tips så att du håller hela vägen in i mål.

Se till att du är ordentligt hydrerad
Det är viktigt att du är ordentligt hydrerad både innan, under och efter loppet. Längs banan finns totalt 9 vätskestationer, se till att få i dig vätska på alla vätskestopp! För att motverka muskelkramper och trötthet är det också bra att inta sportdrycker eller få i dig en nypa salt under loppet.

Det finns vatten på alla våra vätskestationer, energidryck på fyra stationer (Karl IXs väg, Theres Svenssons gata, Hisingsbron och Handelshögskolan). Vid sista på bordet på varje station finns det även salt. Studera gärna bankartan för att få koll på var längs banan det finns vätska.

Ät ordentligt innan loppet
Tänkt på att få i dig tillräckligt med energi inför loppet, ät ordentligt både dagen innan loppet och ett ordentligt mål med frukost samma dag. Addera gärna lite extra salt inför en varm loppdag.

Anpassa tempot
Se till att du inte börjar loppet för snabbt och försök att hålla en konstant takt under loppet. Ett annat alternativ är att börja lite lugnt för istället senare eventuellt öka.

Använd lämplig utrustning
Spring i lämpliga kläder och skor som är lätta och ventilerande för att hjälpa din kropp att kyla ner sig. En hatt eller solskydd kan också vara till hjälp för att skydda dig mot solen. Besök gärna Eucerin på Göteborgsvarvet EXPO som delar ut solskyddsfaktor.

Var uppmärksam på dina kroppssignaler
Under loppet är det viktigt att du lyssnar på din kropp så att du inte överanstränger dig. Om du känner dig yr eller illamående, ta en paus och se till att du är ordentligt hydrerad.

Kontaktuppgifter
Vi uppmanar alla löpare att skriva kontaktuppgifter och nödkontakt på baksidan av sin nummerlapp.

Ha kul!
Kom ihåg, det är alltid viktigast att ha kul, kanske är det inte i år du ska slå rekord. Lycka till och njut av loppet!

Har du fler frågor?
Passa på att chatta med vår tävlingsläkare Per som finns tillgänglig för fler frågor i GP.se chatt från 16.15 idag den 16 maj.


Lycka till på lördag önskar alla vi på Göteborgsvarvet

2024-05-16

← Alla nyheter