Ett lopp som blandar gam­malt och nytt

Nu är kar­tan för Göte­borgsvarvet Marathon spikad. Det drygt fyra mil lån­ga lop­pet blandar gam­malt och nytt – från klas­siska mark­er som Göta­plat­sen och Slottsskogsvallen till moder­na Göte­borgsop­er­an och spril­lans nya His­ings­bron. Vi ser varmt fram emot att få hyl­la stadens gator och torg med ljudet av löpande fötter.

Göteborg fyller 400 år och det firar vi med att förlänga vanliga Göteborgsvarvets bansträckning med bandelar kopplade till flera historiska platser. Du kommer att starta, varva och gå i mål vid Slottsskogsvallens anrika arena och uppleva tillhörande vackra Slottsskogen. Under din 42 195 meter långa resa kommer du att möta både gammalt och nytt med bland annat hjärtat av Majorna, gamla färjeläget på Hisingen, Varvsindustrins lämningar, Göteborgsoperan, Fiskhamnen, Röda Sten, Innerstaden, Kungsportsavenyn, Älvsborgsbron och helt nya Hisingsbron.

Även årets medalj andas historia och har staden Göteborgs 400-årsjubileum i fokus. På Göteborgsvarvet har vi skapat den medalj vi själva skulle vilja belönas med efter målgång i ett marathonlopp då staden firar 400 år.

2021-06-14

← Alla nyheter