Göte­borg Ener­gi blir huvud­part­ner till Minivarvet

I maj fylls Göte­borgs gator av tusen­tals löpare som under en vec­ka deltar i Göte­borgsvarvets oli­ka lopp. I år går Göte­borg Ener­gi in som huvud­part­ner till Mini­varvet – lop­pet för alla barn mel­lan 0 – 6 år som genom­förs i Slottssko­gen den 16 – 17 maj.

- Som göteborgarnas eget energibolag vill vi vara med och bidra till den folkfest som Göteborgsvarvet är. Vi har samarbetat med Varvet i många år och vårt engagemang är en långsiktig satsning som ger oss möjlighet att möta många av våra kunder i Göteborg och samtidigt bidra till ett mer hållbart evenemang. I år ser vi extra mycket fram emot att få ge barnfamiljerna en riktigt härlig dag genom vår satsning på Minivarvet. I Slottsskogen finns ett eventområde för hela familjen och det är glädjen som står i fokus, säger Anna-Stina Spetz, Marknadsföringsansvarig på Göteborg Energi.

Med partnerskapet väljer Göteborg Energi att fokusera sitt engagemang i Göteborgsvarvet lite extra på den framtida generationen.

- Vi är väldigt glada över att Göteborg Energi går in som huvudpartner till Minivarvet. Tillsammans med Göteborg Energi stärker vi nu folkfesten kring Göteborgsvarvet och ger många unga möjligheter att uppleva glädjen i att röra på sig. Sunda vanor byggs tidigt i livet och om vi skapar goda minnen för deltagarna i Minivarvet, så hoppas vi också bidra till en aktiv livsstil för många, i många år framöver, säger Annika Knutsson, tf Race Director på Göteborgsvarvet.

Fakta Göteborg Energi och Göteborgsvarvet

  • Göteborg Energi har varit en av Göteborgsvarvets samarbetspartners sedan år 2000
  • Satsningen är långsiktig för att göra evenemanget mer hållbart och energigivande 2020 går Göteborg Energi in som huvudpartner till Minivarvet, loppet för barn mellan 0-6 år som genomförs i Slottsskogen den 16-17 maj

  • Göteborg Energi levererar också förnybar energi till Göteborgsvarvet och står för fritt wifi i Slottsskogen och i start- och målområdet

  • Göteborg Energi kommer också att ha vätskestationer (Energistationer) längs med 21-kilometersbanan den 16 maj

  • Göteborgsvarvet arrangeras den 16 maj 2020 för 41:a gången sedan premiären 1980. Totalt förväntas cirka 80 000 löpare delta i något av Varvetloppen under Göteborgsvarvetveckan 2020. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgsvarvet är certifierat enligt standarden ISO 20121, för ett hållbart evenemang.

2020-01-22

← Alla nyheter