Göte­borgsvarvet firar 45 år med 80-talstema

Näs­ta år firar Göte­borgsvarvet sin 45-års­dag, och för att mark­era jubileet kom­mer even­e­manget att ta delt­a­gare och åskå­dare till­ba­ka till 1980-talet. Halv­mara­tonet, som har bliv­it en höjd­punkt för både löpare och staden Göte­borg, planer­ar en rad fes­t­ligheter och aktiviteter inspir­erade av det färggla­da och ener­giska decenniet.

Sedan starten 1980 har Göteborgsvarvet vuxit från 1800 deltagare till att bli världens största halvmaratonlopp, med tiotusentals löpare från hela världen som deltar varje år. Under 2025 års upplaga kommer stämningen att höjas ytterligare med ett genomgående 80-tals tema. Deltagare och publik kan förvänta sig musik från 80-talets största hits, neonglänsande dekor och nostalgiska återblickar till en tid då löparmodet präglades av färgglada träningskläder och pannband.

Under jubileumsåret kommer arrangörerna att erbjuda specialutgåvor av bland annat medaljer och annat kul som hyllar loppets historia och 80-talets kultur. Längs banan planeras det för retroinspirerade underhållningszoner för att underhålla löpare såväl som publik.

"Vi vill skapa en oförglömlig upplevelse för både löpare och åskådare," säger Göteborgsvarvets experience manager Madelene Gimlegård "80-talet var en tid av stor energi och färg, vilket vi tror kommer att bidra till en fantastisk atmosfär under loppet" fortsätter Gimlegård.

Anmälan till Göteborgsvarvet 2025 har redan öppnat, och intresset för att delta i loppet är stort. ”Vi har redan nu passerat 12 500 anmälda, en fjärdedel av vår maxkapacitet, och nu med jubeliumstemat avslöjat tror vi intresset kommer öka ytterligare” säger Gimlegård.

Med en blandning av idrottsglädje, nostalgiska inslag och en festlig atmosfär ser 2025 års Göteborgsvarvet ut att bli en minnesvärd milstolpe i loppets historia.

”Nästa års lopp skall bli en hyllning till både löpningen och 80-talet, en fest som ingen vill missa” avslutar Gimlegård.

Anmälan Göteborgsvarvet 2025

2024-06-19

← Alla nyheter