Lovisa sik­tar på dröm­gränsen med hjälp av per­son­lig hare

Hon har aldrig miss­ly­ck­ats med ett tidsmål sedan hon bör­jade springa för fem år sedan. Lovisa Tysklind ska med hjälp av löparstjär­nan Sul­dan Has­san som per­son­lig hare inte göra det under Göte­borgsvarvet heller.

– Jag sik­tar på under 90 minut­er och tror att jag kan klara det med hjälp av Sul­dan, säger 25-åringen.

Liksom förra året anordnade Göteborgsvarvet en tävling i sociala medier där vinsten är en personlig hare under Göteborgsvarvet. Haren i det här fallet är Suldan Hassan, en av Sveriges främsta löpare.

Lovisa Tysklind, ursprungligen från Halmstad med sedan fem år boende i Göteborg, vann årets tävling och laddar nu för sitt andra Göteborgsvarv. 2019 sprang hon i mål på 1.55.58 – nu är målet satt till under 1.30.

– När jag kom till 10-kilometersmarkeringen efter Älvsborgsbron då hade jag aldrig någonsin sprungit längre och då kändes de sista elva kilometerna långa. Förra året hade jag förberett mig bra, men blev tyvärr sjuk och fick titta på i stället, säger hon.

Det var 2018 som hon började att springa för att må bättre och löparglädjen kom snabbt. För varje år har hon förbättrat sina tider och under hon har under våren laddat upp med att slå personbästa på Varvetmilen med fina 41.19.

Hur känns det att få en personlig hare under Göteborgsvarvet?

– Det har gått från att vara kul till att jag känt en enorm press, jag har funderat på att sälja honom dyrt, säger hon med ett skratt.

– Nej, men det ska bli jättekul. Mitt tidsmål är tufft, men med Suldan får jag bättre förutsättningar och han har lovat att dra mig över mållinjen om jag inte orkar hela vägen. Det gäller att inte gå ut för hårt, jag får försöka bromsa mig lite där så att jag får en negativ split (snabbare andrahalva än första) som jag lyckades bra med på Varvetmilen.

Suldan Hassan, som hade ett skadefyllt fjolår, har börjat hitta formen igen och gör tävlingspremiär under veckan. Han ser fram emot att springa Göteborgsvarvet tillsammans med Lovisa.

– Det ska bli jätteroligt att göra det tillsammans och hjälpa henne att försöka nå sitt mål. Det var en kul upplevelse förra året och Jonas som jag sprang med då persade stort, så nu är pressen stort på Lovisa (skratt), säger han.

2023-05-07

← Alla nyheter