Nu dub­blas även Minivarvet!

Bar­nens löpar­fest är till­ba­ka redan i sep­tem­ber när Mini­varvet åter­vän­der under Göte­borgsvarvet Marathon. Den­na gång kom­mer bar­nen, pré­cis som sina föräl­drar, att få möj­ligheten att utmana sig själ­va genom att springa den dub­bla dis­tansen i Mini­varvet Marathon– lop­pet sträck­er sig nu från 210 meter till 420 meter. 

Minivarvet Marathon är en fantastisk möjlighet för de yngsta deltagarna att uppleva spänningen och glädjen i att vara en del av Göteborgsvarvet Marathon. Loppet arrangeras i Göteborgsvarvet familjeområde precis vid starten av Göteborgsvarvet Marathon och Rosa Varvet mitt i Slottskogen, en perfekt plats för hela familjen att samlas och peppa varandra inför de utmaningar man står inför.

Familjeområdet kommer förutom den 420 meter långa utmaningen innehålla massa annat skoj för hela familjen, matvagnar, pyssel, Minivarvet Trail, picknickytor och sist men inte minst kommer löpartrollet Varva tillbaka för att heja på alla duktiga minisprinters. Favoriten från barn-tv Sara Edwardsson återvänder också till Göteborgsvarvets familjeområde i egenskap av sig själv, tillika Varvas bästa vän. Sara kanske du känner som Supersnällasilversara eller féerna Prutta och Ros-Louise? Sara tillsammans med Varva kommer att hjälpa till med uppladdning och uppsjungning för att skapa den rätta stämningen inför den dubbla distansen.

Sara Brown, projektledare för Minivarvet, delar med sig av sin entusiasm inför årets utökning av loppet: "Vi är så glada över att kunna erbjuda barnen samma utmaning som för de som nu antar den dubbla Göteborgsvarvet-distansen. Att se barnes glädje och stolthet när de tar sig an utmaningen är verkligen en underbar upplevelse."

Minivarvet Marathons bana kommer, precis som Göteborgsvarvet Marathon, innehålla två varv. Orkar man inte båda varven går det såklart lika bra att stanna efter ett varv. Minvarvet Trail finns också på området och är som vanligt 210 m.

Loppinformation Minivarvet Marathon

Datum: 2-3 sep
Tid: 10:00 - 16:00
Var: Göteborgsvarvet familjeområde mellan Björngårdsvillan och Villa Belparc, Slottsskogen
Pris: 80:- fram till och med 1 sep. Därefter 100:-

Läs mer och anmälan


2023-06-09

← Alla nyheter