Polestar är huvud­part­ner till Göte­borgsvarvet 2021

I sep­tem­ber är det återi­gen dags för tio­tusen­tals löpare att springa Göte­borgsvarvet, ett lopp som i år kom­mer ledas av elbilen Polestar 2. Det är förs­ta gån­gen i lop­pets his­to­ria som ledar­bil och klock­bil är 100% elektrisk.

Polestar strävar efter en hållbar framtid och att inspirera andra till förändring och förbättring. Göteborgsvarvet är ett av världens största lopp och även sett som ett av de mest hållbara loppen i världen. Halvmaratonloppet är certifierat enligt den internationella standarden ISO-20121 och har tilldelats AIMS Green Award samt belönats som årets hållbarhetsinsats av GMIC Sweden.

– Hållbarhet och prestanda är viktiga områden för Polestar och därför känns det naturligt och självklart att Göteborgsvarvet ska ledas av elbilen Polestar 2, som även kommer att agera som klockbil under loppet, kommenterar Martin Ölund, VD på Polestar Sverige.

Polestar kommer även att finnas på plats vid start- och målområdet vid Slottsskogsvallen där löparna kan se och uppleva elbilen Polestar 2.

I år kommer Göteborgsvarvet genomföras både som fysiskt och virtuellt lopp. Detta innebär att såväl löparna som springer Varvetbanan i Göteborg som digitalt runt om i världen kommer att ha genomfört Göteborgsvarvet 2021.

– Det är inspirerande att arbeta med partners som Polestar som tillsammans med oss vill utveckla Göteborgsvarvet att bli ännu mer digitalt och delar vår ambition om en hållbar löparfest. Mer information om hur man deltar digitalt kommuniceras längre fram, säger Sara Brankell, kommersiell chef för Göteborgsvarvet.

Redan under år 2020 var Polestar partner till Göteborgsvarvet, då till Göteborgsvarvet Virtual Race 21K, som ersatte det inställda loppet. Polestar 2 agera då som virtuell ledarbil för de tusentals löpare som genomförde det digitala loppet runt om i världen. Ett av de digitala loppen genomfördes på Polestars testanläggning i Hällered utanför Göteborg där landslagslöparen Suldan Hassan sprang de dryga 21 kilometerna, med just elbilen Polestar 2 som ledar- och klockbil. Loppet live-streamades bland annat på; gp.se samt Göteborgsvarvets och Polestars Facebook-sidor.

– Att fysiskt kan bli digitalt är något som Polestar redan bevisat genom att all försäljning sker digitalt via polestar.se. Det Göteborgsvarvet och dess löpare gjort under 2020 och 2021 är fantastiskt inspirerande – att tänka nytt, tänka om och tänka digitalt, kommenterar Martin Ölund, VD på Polestar Sverige.

Under det senaste året har Polestar accelererat sina ambitioner inom hållbarhet. Transparens är ett nyckelord för företagets verksamhet som genom design och innovation driver utvecklingen mot hållbar mobilitet.

Hösten 2020 presenterade exempelvis en livscykelanalys (LCA) på Polestar 2 som redovisar det totala klimatavtrycket från materialtillverkning, tillverkning, användningsfas och slutfas. Rapporten visar att en Polestar 2 under sin livslängd har lägre klimatavtryck och utsläpp än dess fossildrivna motsvarighet oavsett hur den laddas. I april i år lanserades även Projekt Polestar 0, företagets ambitiösa mål att skapa den första verkligt klimatneutrala bilen under år 2030. Neutralitet skall nås genom att förändra hur bilar tillverkas.

– Vår ambition är att inspirera och vi behöver tillsammans hjälpas åt att skynda på omställningen till elektrifiering. Jag gillar symboliken att Göteborgsvarvets löpare i kommer springa efter elbilen Polestar 2”, säger Fredrika Klarén, Polestars hållbarhetschef. ”För löpare har ju elektrifieringen en självklar och direkt nytta, tänk när löprundan i stan kan ske fritt från avgaser”, avslutar hon.

2021-06-29

← Alla nyheter