Rätt ener­gi vid rätt tillfälle

Energi­in­tag är per­son­ligt. Vad våra krop­par kan klara av under presta­tion kräver övn­ing, men ibland finns det fak­tor­er som gör att vi avstår – till exem­pel att vi tröt­tnat på en smak eller en tex­tur. Men om du inte kän­ner för att kon­sumera din ener­gi är du mer benä­gen att få energib­rist, och det försäm­rar din prestation.

Sportnutrition är specifikt framtaget för att hjälpa kroppen att absorbera och använda kolhydrater – den energi vi behöver för att bibehålla prestandan – under högintensiv aktivitet. Och därför är det viktigt att du har en sorts energi som du gillar.

Att planera ditt energiintag är viktigt, och vi rekommenderar att du under träning försöker öva på att konsumera en viss mängd kolhydrater per timme. Du behöver veta vad du kan förvänta dig av din energi innan tävlingsdagen – för när det väl är dags för loppet ska du inte testa något nytt.

Med Maurtens olika typer av energi har du alternativ. Gel, sportdryck och bars gör det enkelt för idrottare att konsumera rätt mängd och i ett format som bäst passar din personliga preferens.

Bara du vet vad som passar dig bäst.

Låt oss börja med att vara ärliga.

Energiintag börjar med riktig mat – med att få grunderna rätt. Att äta hälsosamt, och vid rätt tidpunkter, kommer att hjälpa din kropp att anpassa sig till processen att förbereda sig för att springa ett halvmaraton. Det är värt att notera att även om sportnutrition stöds av vetenskap, fungerar det som komplement till riktig mat – inte som ersättning. Det är de längre eller mer intensiva träningspassen som förlitar sig tungt på den specifika sammansättningen av sportnutrition. När intensiteten ökar kommer de flesta löpare uppleva att den vetenskapligt framtagna sportnutritionen fungerar bättre för magen jämfört med riktig mat.

Maurten erbjuder energi i flera olika former – och nu är det dags att titta närmare på dessa:

Maurten Drink Mix

Maurten Drink Mix är sportdrycken som har revolutionerat långdistanslöpning – särskilt inom maraton. Maurten Drink Mix är baserad på Maurtens hydrogelteknologi och har specifikt utvecklats i flytande format. Den pH-känsliga drycken bildar en hydrogel i magen som kapslar in kolhydraten, begränsar exponeringen för magsyra och gör det enklare för den att passera genom tarmarna, där energin absorberas. Maurten Drink Mix är en favorit hos många elitlöpare eftersom den här sportdrycken eliminerar den tunga, kluckande känslan av vätska som studsar i magen efter intag.

En annan unik egenskap med Maurten Drink Mix är att den baserad på rena principer. Det innebär att den inte innehåller några tillsatta färger, inga tillsatta konserveringsmedel och inga tillsatta smaker. Förstag gången du provar den kommer du kanske reagera på att den neutrala färgen och den neutrala smaken känns ovant – men din mage kommer att tacka dig efteråt. Maurten Drink Mix 160 innehåller 40 gram kolhydrater per 500 ml och kommer att finnas tillgänglig vid 4 av vätskestationerna längs med banan.

Maurten Gel

En bärbar, lättåtkomlig källa till kolhydrater. Maurtens gel är också baserad på hydrogenteknologin och påminner inte alls om traditionella, sirapsliknande energigels. När Maurtens gel väl är i magen utför hydrogelen samma jobb som Maurten Drink Mix, det vill säga att leverera kolhydraterna genom tarmarna. Maurten Gel 100 innehåller 25 gram kolhydrater och Gel 160 innehåller 40 gram. Båda alternativen innehåller bara sex ingredienser – endast det som krävs för att hjälpa till att förbättra prestandan – vilket minskar risken för magproblem.

Maurten Solid

Maurten Solid 160 är en energibar att lita på. En snabb, lätt, och tuggbar källa till kolhydrater. En förpackning innehåller 40 gram kolhydrater, uppdelat i två lika stora 20-gramsportioner. Solid är ett utmärkt alternativ till frukost före loppet, eller för att fylla på med kolhydrater efter loppet. Som atlet är man alltid på språng, och då är Solid en perfekt produkt att ha nära till hands. Med Solid är det enkelt att få i dig den energi du behöver.

Behandla varje bränslealternativ som en del av ett modulärt system. Välj och kombinera rätt mängd kolhydrater på ett sätt som passar din personliga plan för loppet. Genom att utforma ditt energiintag på detta sätt undviker du problem med att du tröttnar på en smak eller konsistens, och detta kommer leda till att du upprätthåller en god energinivå och ger dig själv möjligheterna att prestera på topp.

Inför Göteborgsvarvet har vi satt ihop Maurten Training Pack och Maurten Race Pack så att du kan förbereda dig på bästa sätt, både inför och under loppet. Kolla in dessa och övrigt sortiment via länkarna nedan:

Maurten Training Pack

Maurten Race Pack

Övrigt sortiment

2024-04-25

← Alla nyheter