Lilla Varvet

Den 17 maj springer tusentals barn och unga mellan 7 och 13 år Lilla Varvet i Slottsskogen, Göteborg. Varmt välkomna till en dag för hela familjen, fullspäckad med aktiviteter och härlig stämning. Perfekt för alla med spring i benen.

17
maj

Lilla Varvet:Vi sätter framtidens generation i rörelse

Med Lilla Varvet vill vi uppmuntra och inspirera barn och unga till att börja röra på sig och leva ett aktivt liv redan från unga år. Varje år deltar över 6000 barn, vilket gör att Lilla Varvet är Sveriges i särklass största löparevenemang för barn- och unga. Att springa är kul i sig, men för att boosta den härliga känslan lite extra bjuder vi tillsammans med våra partners på massor av roliga och spännande aktiviteter.

Information om anmälan

 • Anmälan med värdekod: Vill du anmäla dig till Lilla Varvet med en värdekod?

  Har du fått en värdekod från till exempel en förening eller ett företag och vill nyttja denna för anmälan till Lilla Varvet? Klicka på länken nedan för anmälan.

  Anmäl dig här med värdekod

Albert - barnens digitala mattelärare:Barn och unga springer gratis med Albert!

Favorit i repris! Barnens digitala mattelärare Albert erbjuder alla barn en gratis startplats i Lilla Varvet. Dessutom får barnen en månad gratis mattehjälp. Bra va?

Värm upp med lite hjärngympa - Räkna ner dagarna med Albert och kom till startlinjen med värdefull kunskap i ryggsäcken. Vi ses!

Anmäl dig redan idag

Banan:Välkommen till vår stora familjedag

Lilla Varvet har två banor. Du som är 7-10 år springer 1,3 kilometer (det gröna strecket) och du som 11-13 år springer 2,4 kilometer (det blå strecket).

Båda banorna startar på samma plats, nedanför Bragebacken vid Margretebergsgatan. Starten samt resten av banorna springer du till största delen på asfalt. Båda banorna går genom Slottskogen och kantas av både musik och jublande publik. På den längre banan finns en vätskekontroll där det är smart att passa på att dricka!

Målgången är inne på klassiska Slottsskogsvallen, precis som i Göteborgsvarvet.

Starttider Lilla Varvet 2020

Startgrupper:När är det din tur att starta?

I Lilla varvet är det flera olika startgrupper för olika åldrar och banor där flickor och pojkar startar tillsammans. Första grupp startar 11:00 och sista 15:10. Vårt tips är att ni är ute i god tid för att slippa stressa in startfållan. Följ funktionärernas instruktioner på plats.

Lilla Varvets Löparskola, en del av HEJA:Kom och var med på vår löparskola!

Aktiviteterna är friidrottsinspirerade med mycket löpning, samarbetsövningar och lekar. På löparskolan får du lära dig om löpning och hur du bäst förser kroppen med bra kost för att må bra och orka vara aktiv.

Se platser och tider här

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start- & evenemangsområde

  Starten är på Margretebergsgatan och målet inne på Slottsskogsvallen . Första start sker kl 11.00. I Slottsskogen, i start- och målområdet, samt utanför Frölundaborg hittar ni den 17 maj massor av roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Lilla Varvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Lilla Varvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du torsdag-lördag i Varvetveckan på Göteborgsvarvet Expo. På söndag är nummerlappsutdelningen i Frölundaborg. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Tidtagning

  På baksidan av nummerlappen finns det ett chip som registrerar din tid. I Lilla Varvet är det nettotid i alla klasser utom P/F 13 där det är bruttotid. Vid nettotid startar tiden när du passerar startmattan och vid bruttotid startar tiden på startskottet. I båda fallen stoppas tiden när du passerar mållinjen. Nummerlappen får ej vikas och skall sitta på magen/bröstet. Alla deltagare som fullföljer får en tid.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning är vid start och sker under ledning av instruktörer från SATS.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får medalj.

 • Diplom

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får ett digitalt diplom. Detta laddas ner från "Mina sidor".

 • Mötesplats & förälderns telefonnummer

  Vi rekommenderar att ni möter upp ert barn efter mål vid målslussen eller att ni bestämmer en annan bra mötesplats. Ett bra tips är också att skriva förälderns namn och telefonnummer på baksidan av nummerlappen eller direkt på barnets arm. Vi har också en samlingsplats för barn och vuxna som kommit ifrån varandra i ett tält bakom Slottsskogsvallens huvudläktare, mellan Frölundaborg Slottsskogsvallen.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Marklandsgatan eller Botaniska Trädgården. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen på söndagen (Swish- eller kontantbetalning).

Huvudpartner

Evemangspartners