Lilla Varvet

Under Lilla Varvet springer tusentals barn och unga mellan 7 och 13 år Lilla Varvet i Slottsskogen, Göteborg. Varmt välkomna till en dag för hela familjen, fullspäckad med aktiviteter och härlig stämning. Perfekt för alla med spring i benen.

14
maj

Lilla Varvet:Vi sätter framtidens generation i rörelse

Med Lilla Varvet vill vi uppmuntra och inspirera barn och unga till att börja röra på sig och leva ett aktivt liv redan från unga år. Varje år deltar flera tusen barn, vilket gör att Lilla Varvet är Sveriges i särklass största löparevenemang för barn- och unga. Att springa är kul i sig, men för att boosta den härliga känslan lite extra bjuder vi tillsammans med våra partners på massor av roliga och spännande aktiviteter.

Albert - barnens digitala mattelärare:Spring gratis och få en prova på-månad hos Albert

Anmäl ditt barn via vår partner Albert och få, förutom 30 dagar kostnadsfri provperiod hos dem, en gratis startplats till Lilla Varvet. Albert är en läroplattform för barn och unga som gör det kul att lära! I apparna hittar ni tusentals övningar inom matematik, svenska och engelska – allt baserat på läroplanen. Erbjudandet gäller när du som målsman blir ny medlem hos Albert via länken och ger en gratis startplats för ditt barn till ett av loppen. Läs mer och anmäl via länken.

Anmäl dig gratis till Lilla VarvetBanan:Välkommen till vår stora familjedag

Lilla Varvet har två banor, du som är 7-10 år (född 2013-2016) springer 1,3 km och du som är 11-13 år (född 2010-2012) springer 2,4 km.

Båda banorna startar på samma plats, nedanför Bragebacken vid Margretebergsgatan. Starten samt resten av banorna springer du till största delen på asfalt. Båda banorna går genom Slottskogen och kantas av både musik och jublande publik. På den längre banan finns en vätskekontroll där det är smart att passa på att dricka!

Målgången är inne på klassiska Slottsskogsvallen, precis som i Göteborgsvarvet.

Förening eller skola:Gör en gruppanmälan

Är ni en skola eller förening och vill göra en gruppanmälan till Lilla Varvet, skicka ett mail till info@goteborgsvarvet.se, så återkopplar vi med mer information om hur ni registrerar en större grupp. Gruppen kommer ni sedan på egen hand kunna administrera och lägga till deltagare på ett smidigt sätt.

Startgrupper:Här startar loppet

I Lilla varvet är det flera olika startgrupper för olika åldrar och banor där flickor och pojkar startar tillsammans. Första gruppen startar 11:00 och sista 13:10. Preliminärt finns det två starttider per födelseår, exakt startgrupp informeras i startbeviset som skickas ut via mail ca 2 veckor före start. Nummerlappen hämtas ut på Göteborgsvarvet Expo, Friidrottens Hus, hämta gärna ut nummerlappen torsdag, fredag eller söndag. Öppettider och scenprogram för Göteborgsvarvet Expo samt tider för respektive ålder/startgrupp uppdateras under våren 2023.

Vårt tips är att ni är ute i god tid för att slippa stressa in startfållan. Följ funktionärernas instruktioner på plats.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start- & evenemangsområde

  Starten är på Margretebergsgatan och målet inne på Slottsskogsvallen . Första start sker kl 11.00. I start- och målområdet hittar ni roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Veckan före loppet finns ditt startbevis för nerladdning på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför loppet. Din nummerlapp hämtar du torsdag-söndag på Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens Hus. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Tidtagning

  På baksidan av nummerlappen finns det ett chip som registrerar din tid. I Lilla Varvet är det nettotid i alla klasser utom P/F 13 där det är bruttotid. Vid nettotid startar tiden när du passerar startmattan och vid bruttotid startar tiden på startskottet. I båda fallen stoppas tiden när du passerar mållinjen. Nummerlappen får ej vikas och skall sitta på magen/bröstet. Alla deltagare som fullföljer får en tid.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får medalj.

 • Mötesplats & förälderns telefonnummer

  Vi rekommenderar att ni möter upp ert barn efter mål vid målslussen eller att ni bestämmer en annan bra mötesplats. Ett bra tips är också att skriva förälderns namn och telefonnummer på baksidan av nummerlappen eller direkt på barnets arm. Vi har också en samlingsplats för barn och vuxna som kommit ifrån varandra, mer information om samlingsplats kommer med startbeviset.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Marklandsgatan eller Botaniska Trädgården. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen på söndagen (Swish-betalning).

 • Diplom

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får ett digitalt diplom. Detta laddas ner från "Mina sidor".

Huvudpartners

Partner

Evenemangpartners