Lilla Varvet

Under Lilla Varvet springer tusentals barn och unga mellan 7 och 13 år Lilla Varvet i Slottsskogen, Göteborg. Varmt välkomna till en dag för hela familjen, fullspäckad med aktiviteter och härlig stämning. Perfekt för alla med spring i benen.

19
maj

Lilla Varvet:Vi sätter framtidens generation i rörelse

Med Lilla Varvet vill vi uppmuntra och inspirera barn och unga till att börja röra på sig och leva ett aktivt liv redan från unga år. Varje år deltar flera tusen barn, vilket gör att Lilla Varvet är Sveriges i särklass största löparevenemang för barn- och unga. Att springa är kul i sig, men för att boosta den härliga känslan lite extra bjuder vi tillsammans med våra partners på massor av roliga och spännande aktiviteter.

Gör er redo för fart och skoj:Familjeområde

Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

Läs mer om Varva och familjeområdet

Banan:Välkommen till vår stora familjedag

Lilla Varvet har två banor, du som är 7-10 år. (född 2014-2017) springer 1,3 km och du som är 11-13 år (född 2011-2013) springer 2,4 km (gäller 2024 års lopp).

Båda banorna startar på samma plats, nedanför Bragebacken vid Margretebergsgatan. Starten samt resten av banorna springer du till största delen på asfalt. Båda banorna går genom Slottskogen och kantas av både musik och jublande publik. På den längre banan finns en vätskekontroll där det är smart att passa på att dricka!

Målgången är inne på klassiska Slottsskogsvallen, precis som i Göteborgsvarvet.

Bansträckningen kan komma att uppdateras inför 2024.

Startgrupper:Här startar loppet

I Lilla varvet är det flera olika startgrupper för olika åldrar och banor där flickor och pojkar startar tillsammans. Första gruppen startar 11:00 och sista 13:10. Preliminärt finns det två starttider per födelseår, exakt startgrupp informeras i startbeviset som skickas ut via mail ca 1 vecka före start. Nummerlappen hämtas ut på Göteborgsvarvet Expo, Friidrottens Hus, hämta gärna ut nummerlappen torsdag, fredag eller söndag.

Vårt tips är att ni är ute i god tid för att slippa stressa in startfållan. Följ funktionärernas instruktioner på plats.

Startgruppskarta kommer att uppdateras inför Lilla Varvet 2024.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start- & evenemangsområde

  Starten är på Margretebergsgatan och målet inne på Slottsskogsvallen . Första start sker kl 11.00. I start- och målområdet hittar ni roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Veckan före loppet finns ditt startbevis för nerladdning på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför loppet. Din nummerlapp hämtar du torsdag-söndag på Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens Hus. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Tidtagning

  På baksidan av nummerlappen finns det ett chip som registrerar din tid. I Lilla Varvet är det nettotid i alla klasser utom P/F 13 där det är bruttotid. Vid nettotid startar tiden när du passerar startmattan och vid bruttotid startar tiden på startskottet. I båda fallen stoppas tiden när du passerar mållinjen. Nummerlappen får ej vikas och skall sitta på magen/bröstet. Alla deltagare som fullföljer får en tid.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får medalj.

 • Mötesplats & förälderns telefonnummer

  Vi rekommenderar att ni möter upp ert barn efter mål vid målslussen eller att ni bestämmer en annan bra mötesplats. Ett bra tips är också att skriva förälderns namn och telefonnummer på baksidan av nummerlappen eller direkt på barnets arm. Vi har också en samlingsplats för barn och vuxna som kommit ifrån varandra, mer information om samlingsplats kommer med startbeviset.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Marklandsgatan eller Botaniska Trädgården. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen på söndagen (Swish-betalning).

 • Diplom

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får ett digitalt diplom. Detta laddas ner från "Mina sidor".

Huvudpartners

Evenemangpartners