En lopputmaning för barn mellan 7 och 13 år. Samma pampiga start och mål som Göteborgsvarvet!

 • Resultat

  Här hittar du ditt resultat från Lilla varvet 2024 och du kan dessutom ladda ned ett diplom.

  Resultat Ladda ned diplom

Lilla Varvet 19 maj 2024:Vi sätter framtidens generation i rörelse

En loppfest för dig mellan 7-13 år!

Välkomna till Lilla Varvet i Göteborg - ett superroligt lopp som är speciellt för er mellan 7 och 13 år! Testa era löparfärdigheter samtidigt som ni har kul med era vänner.

Anmälan till Lilla Varvet 2025 öppnar senare.

Varje år deltar flera tusen barn, vilket gör att Lilla Varvet är Sveriges i särklass största löparevenemang för barn- och unga. Att springa är kul i sig, men för att boosta den härliga känslan lite extra bjuder vi tillsammans med våra partners på massor av roliga och spännande aktiviteter.

En tävling för klasser och idrottslag!:Lilla Varvet-utmaningen

Nu har du som är mel­lan 7 – 13 år chansen att tävla om start­platser till Lil­la Varvet till hela klassen eller idrottslaget, dessu­tom får ni ett par­tytält i star­tom­rådet, resa med SJ till Göte­borg och pep­pande besök av själ­vaste Rackar­Alex inför start!

Allt ni behöver göra är att röra på er tillsammans!

Till utmaningen

Skola eller idrottslag:Gruppanmälan

Kommer ni en grupp från en skola eller ett idrottslag kan ni nu anmäla hela gruppen och administrera den på egen hand.

Anmälan öppnar senare.

Manual Gruppanmälan

Upplevelse! Löparfest

Lilla Varvet är som en stor löparfest där ni får springa genom Slottsskogen och känna pulsen av staden. Det spelar ingen roll om ni är snabba som blixtar eller tar det i er egen takt - det viktigaste är att ha kul!

Ta med hem Coola medaljer!

Efter att ni har korsat mållinjen kommer ni att få fantastiska medaljer som bevis på ert mod och uthållighet. De är som små skatter som ni kan vara stolta över!

Peppen längs banan Hejarop!

Under loppet kommer ni att få massor av hejarop från publiken längs vägen. Det finns inget bättre än att höra hejaropen när ni närmar er målet. Det ger massvis av energi!

Tillsammans med vännerna! Gemenskap

Lilla Varvet är inte bara ett lopp, det är också ett tillfälle att vara tillsammans med andra löpare. Ni kan heja på varandra och skapa nya vänner som ni delar er härliga upplevelse tillsammans med.

Aktiviera syskon och föräldrar En dag för hela familjen

Kanske vill ni ta med er familjen och göra det till en rolig familjeaktivitet. Familjeområdet mitt i Slottsskogen bjuder på aktiviteter för både stora som små. Löpning är ett fantastiskt sätt att vara aktiva tillsammans och skapa hälsosamma vanor.

En upplevelse Pampig målgång!

Lilla Varvet har samma pampiga start och mål som Göteborgsvarvet, världens största halvmaraton! När ni närmar er målet välkomnas ni in på Slottsskogsvallens arena med en häftig målportal.

Roliga och smarriga partneraktiviteter Sponsor village

I nära anslutning till start-och mål finns våra partners som bjuder in till härliga aktiviteter. Kanske bjuds det på glass, roliga utmaningar, fotoväggar och mycket annat skoj!

Personligt diplom:Föreviga din prestation

För alla löpare som vill minnas sitt lopp lite extra erbjuder vi nu möjligheten att ladda ner ett personligt diplom. Diplomet är en fin och personlig detalj som du kan spara och dela med vänner och familj för att komma ihåg din prestation.

Ladda ner här

100% rörelseglädje:Bli peppad av RackarAlex!

Efter flera år av glädje och skratt i TV, har han inte bara blivit en stor idol för flera generationer barn, unga och hela familjer, Alex har också med sina akrobatiska talanger och spektakulära volter blivit ett ansikte utåt för träning och rörelse bland unga. Därför är vi är mycket glada över att RackarAlex kommer till Lilla Varvet 19 maj 2024!

Med sin smittsamma energi och entusiasm kommer han göra Lilla Varvet till en dag full av skratt, svett och rörelseglädje. Vi utlovar bästa peppen i startområdet där Alex kommer heja, peppa och kanske till och med springa med en bit. 🚀💫

Alex om samarbetet

Banan:Välkommen till vår stora familjedag

Lilla Varvet har två banor, du som är 7-10 år. (född 2014-2017) springer 1,3 km och du som är 11-13 år (född 2011-2013) springer 2,4 km.

Båda banorna startar på samma plats, nedanför Bragebacken vid Margretebergsgatan. Starten samt resten av banorna springer du till största delen på asfalt. Båda banorna går genom Slottskogen och kantas av både musik och jublande publik. På den längre banan finns en vätskekontroll där det är smart att passa på att dricka!

Målgången är inne på klassiska Slottsskogsvallen, precis som i Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvets familjeområde
Inte nog med lopp, i vårt familjeområde hittar ni massor av aktiviteter för hela familjen. Här kan ni klättra, leka, äta smarrig mat eller varför inte dansa loss med Varva. Men framförallt ha en riktigt kul dag!

Läs mer om Göteborgsvarvets familjeområde

Inspiration från Instagram

Startgrupper:Här startar loppet

I Lilla varvet är det flera olika startgrupper för olika åldrar och banor där flickor och pojkar startar tillsammans. Första gruppen startar 11:00 och sista 13:10. Preliminärt finns det två starttider per födelseår, exakt startgrupp informeras i startbeviset som skickas ut via mail ca 1 vecka före start. Nummerlappen hämtas ut på Göteborgsvarvet Expo, Friidrottens Hus, hämta gärna ut nummerlappen torsdag, fredag eller söndag.

Vårt tips är att ni är ute i god tid för att slippa stressa in startfållan. Följ funktionärernas instruktioner på plats.

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Anmälan

  Anmälan är öppen till 10:45 på loppdagen (OBS med reservation för att loppet kan bli slutsålt). Vi rekommenderar att göra sin anmälan i förväg. Vid efteranmälan på plats så görs det hos vår kundservice, men tänk då på att vara ute i god tid innan loppets första start. Anmälan öppen t.o.m kl 10.45.

 • Start- & evenemangsområde

  Starten är på Margretebergsgatan och målet inne på Slottsskogsvallen . Första start sker kl 11.00. I start- och målområdet hittar ni roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

 • Omklädning, väskförvaring & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Startbevis & nummerlappsutdelning

  Startbeviset mailas ut till den e-post du uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför loppet. Din nummerlapp hämtar du torsdag-söndag i Friidrottens Hus. Öppettider nummerlappsutdelning: Torsdag kl. 11-21, fredag kl. 10-21, lördag kl. 8-15, söndag: kl. 9-13. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset!

 • Tidtagning

  På baksidan av nummerlappen finns det ett chip som registrerar din tid. I Lilla Varvet är det nettotid i alla klasser utom P/F 13 där det är bruttotid. Vid nettotid startar tiden när du passerar startmattan och vid bruttotid startar tiden på startskottet. I båda fallen stoppas tiden när du passerar mållinjen. Nummerlappen får ej vikas och skall sitta på magen/bröstet. Alla deltagare som fullföljer får en tid.

 • Prisutdelning

  Pris till de tio snabbaste löparna i klasserna P/F13.

 • Medalj

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får medalj.

 • Mötesplats & förälderns telefonnummer

  Vi rekommenderar att ni möter upp ert barn efter mål vid målslussen. Vi uppmanar att skriva förälderns namn och telefonnummer på baksidan av nummerlappen eller direkt på barnets arm. Vi har också en samlingsplats för barn och vuxna som kommit ifrån varandra, mer information om samlingsplats kommer med startbeviset.

 • Hitta hit & parkering

  Planera din resa och var ute i god tid för att hämta ditt barns nummerlapp. Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Marklandsgatan eller Botaniska Trädgården. Observera att hållplats Botaniska Trädgården ej lämpar sig med barnvagn. Sök efter din resväg i Västtrafiks app ToGo eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen på söndagen (Swish-betalning).

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Diplom

  Alla som fullföljer Lilla Varvet får ett digitalt diplom.

  Ladda ner diplom

 • Kundservice

  Kundservice finns på plats i Infocenter i Entréparken 10.00-14.00 på loppdagen, samt i Friidrottens hus torsdag kl. 11-21, fredag kl. 10-21, lördag kl. 8-15, söndag: kl. 9-13.

Huvudpartners

Evenemangpartners