Stafett­varvet

I Stafettvarvet springer fem löpare 3,7 kilometer vardera genom Slottsskogen. Efter målgång väntar ett smarrigt matpaket att dela på. Samla ihop kompisgänget, kollegorna eller familjen och upplev glädjen av att träna och tävla tillsammans!

18
maj

Stafettvarvet:Gör något roligt och hälsosamt tillsammans!

Stafettvarvet har år för år växt sig större och populärare. Succén är ett faktum. Företag samlar kollegor och kunder och minglar och springer ihop, kompisgäng utmanar varandra och familjer bildar lag tillsammans. Tältbyn är populär och många väljer att samlas kring sitt tält för att ladda och tagga varandra och sedan njuta av en after run med laget. Stafettvarvet bjuder på magisk och förväntansfull stämningen innan starten och runt banan fortsätter den peppiga stämningen.

Banan:3,7 snabba kilometer runt vackra Slottsskogen

Stafettvarvets bana är 3,7 kilometer lång och alla deltagare i laget springer samma bana. Banan sträcker sig runt Slottsskogen innan den letar sig tillbaka till växlingsområdet och den stämningsfulla tältbyn där dina lagkamrater kommer att skrika sig hesa för att få dig att orka sista biten!
(Obs, banan kan komma att justeras något inför 2021)

Kom förberedd:Viktig information inför start

 • Start & evenemangsområde

  Starten och målet är i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. Starten sker kl 18:00. I start- och målområdet, samt utmed banan finns det underhållning av olika slag.

 • Laget

  Samla ihop ett gäng på 5 personer och ställ upp i någon av klasserna: dam, herr eller mix (där minst en deltagare är av motsatt kön). Varje lagmedlem springer 3,7 km var, och tid tas på den individuella löparen samt totalt för hela laget. Vi rekommenderar att deltagare är över 15 år. Om någon i laget blir sjuk så är det okej att en lagmedlem springer två av sträckorna, viktigt är alltså att laget springer samtliga fem sträckor.

 • Startbevis, nummerlapp & nummerlappsutdelning

  Samtliga som anmält sig till Stafettvarvet kan veckan före loppet ladda hem sitt startbevis på Mina sidor. Startbeviset mailas också ut till den e-post du som lagledare uppgav vid anmälan. I startbeviset finns all nödvändig information inför evenemanget. Nyheter och nyttig information inför Stafettvarvet hittar du här på hemsidan. Din nummerlapp hämtar du vid start mellan kl 16.00-18.00. Var ute i god tid och glöm inte startbeviset! Nummerlappen ska bäras enligt anvisning.

 • Startgrupper

  Första startgrupp startar kl 18.00. Därefter sker starterna med en minuts mellanrum. Det är viktigt att starta i rätt startgrupp. Löpare som startar i fel startgrupp diskkvalificeras. Det är inte tillåtet att byta startgrupp. Inpassering till starten gör du från den främre delen av startområdet. Första löparen bör vara inne i startområdet 20 minuter före start. Varje lagmedlem springer banan ett varv för att sedan växla över till nästa löpare i växlingsområdet. Sista lagmedlemmen springer över mållinjen.

  Löpare på sträcka 1, 2, 3 och 4 som kommer in för växling ska hålla till vänster under mål- och växlingsportalen för att komma till växlingsområdet. Växlingen sker genom att stafettpinnen överräcks över växlingstaketet till en lagkamrat. De väntande lagkamraterna står i skyltade fållor vilket gör det lätt att hitta. Löpare på sträcka 5 väljer höger fil under målportalen för att tiden på laget ska stoppas och registreras.

 • Tidtagning & stafettpinne

  Tidtagningen startar på startskott. Tidtagningschip finns i stafettpinnen och tiden stannar då sista löparen korsar mållinjen. Stafettpinnen rullas ihop enligt anvisning. Tider redovisas både per lagmedlem/sträcka samt totalt för hela laget. Tänk på att ta det lugnt vid växlingen. Ha stafettpinnen i höfthöjd när du passerar över tidtagningsmattan, detta för att säkerställa tidtagningen! Det är viktigt att laget startar i rätt startgrupp enligt startbeviset.

 • Uppvärmning

  Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

 • Omklädning, väskinlämning & toaletter

  Vi rekommenderar att du kommer ombytt, utrymme för dusch/omklädning tillhandahålls ej. Arrangören tillhandahåller ingen förvaring av väskor, värdesaker etc. Toaletter finns vid start- och målområdet.

 • Matpaket

  I anmälan till Stafettvarvet ingår ett matpaket per lag som hämtas ut i samband med nummerlapps- och stafettpinneutdelningen innan start mellan klockan 16.00-18.00. Utöver detta finns också matförsäljning i evenemangsområdet.

 • Hitta hit & parkering

  Åk gärna kollektivt till start, närmaste hållplatserna är Botaniska Trädgården, Marklandsgatan eller Linnéplatsen. Sök efter din resväg i Västtrafiks app Reseplanereran eller på vasttrafik.se. Parkering erbjuds mot en miljöavgift, 100 kr, på Dalens grusplaner vid Slottsskogsvallen (Swish- eller kontantbetalning)

Evenemangspartners