50 st Göte­borgsvarvet på ett år

Vad fick vän­ner­na Jes­per Fahlén och Jes­per Bogren att inle­da det ambitiösa pro­jek­tet att springa Göte­borgsvarvets bana en gång i veck­an och full­bor­da hela 50 varv under 2023? Och hur har utmanin­gen fort­satt för en av löpar­na på egen hand? Vi föl­jer deras spän­nande berät­telse och får insikt i deras resa mot det­ta imponerande mål.

*Hur uppstod idén om att springa Göteborgsvarvets banan varje vecka?

Det var Jesper Bogrens idé från början med att springa 50 st Göteborgsvarvet 2023 och jag nappade på detta då jag tänkte att det kan vara kul, då jag fyllde 50 år i somras. Samt att kunna inspirera andra att komma ut och träna.

*Ni startade projektet tillsammans och nu är det endast du Jesper Fahlén som fortsätter. Vad låg till grund för detta och hur känns det att fortsätta på egen hand?

Jesper B blev skadad i våras & jag valde då att springa vidare framförallt för att se om kroppen & knoppen löser detta.

*När började din träningsresa, och vad var det som motiverade dig att börja träna om du inte alltid har haft en förkärlek för det?

Jag började träna som överviktig 2009 genom att cykla Vätternrundan har sen dess tränat på & gått ner en hel del i vikt. Genom detta blir ju löpningen mycket roligare eftersom att man blir lättare.

*Kan du dela med dig av några minnesvärda ögonblick eller upplevelser som ni haft under en av era varv.

Alltid trevligt när man får springa i dräkt som exempelvis nationaldagen/påsk osv.

*Hur har din inställning till mål och prestationer förändrats under året med ditt regelbundna löpande av Göteborgsvarvets bana?

Man klarar mer än vad man tror, vi har även genomfört Ultra Vasan, Lidingöloppet och Göteborgsvarvet Marathon.

*Vilken musik eller ljud föredrar du att lyssna på under dina löprundor?

Lyssnar mycket på poddar framför allt konditionspodden & Pace on earth.

*Hur ser din drömträning eller löprunda ut om du kunde välja vart som helst i värden?

New York Marathon

*När har du planerat att genomföra ditt 50:e och sista varv för i år, och hur tänker du fira att du har klarat utmaningen?

Den 16 december kommer jag att genomföra mitt 50:e Göteborgsvarvet. Jag planerar att springa klädd i en tomtedräkt och donera en matkasse till en stor familj hos Stadsmissionen Göteborg. Det skulle vara fantastiskt roligt om fler ville vara med och springa, antingen i tomtedräkt eller utan, och de som deltar kan skänka valfritt belopp.

Om ni önskar springa hela varvet, är starten klockan 08:30 i Slottsskogen vid Villa Belparc. För de som föredrar att springa halva varvet eller de sista 5 kilometrarna, gäller följande tider:

  • Cirka kl. 09:30 vid Lindholmspiren 4.
  • Cirka kl. 10:00 vid Göteborgs Operan.

Häng med och skänk ett bidrag så att fler får en fin jul!


2023-11-07

← Alla nyheter