Allårin­gen Kenth före­vi­gade 40 lopp med tatuering

Kenth Jensen, en Göte­borgsvarvet allåring fram till 2019, bestämde sig efter sitt 40:e genom­förande att före­vi­ga sin otroli­ga bedrift på ett annor­lun­da sätt. Själv har jag sagt att jag tänker aldrig göra en tat­uer­ing, skulle jag få för mig det så skulle det vara något per­son­ligt som t.ex. något som visade att jag sprun­git 40 Göte­borgsvarvet. Nu i som­mar den 18 augusti var det dags.”


Genom bekantas bekanta nåddes vi på Varvetorganisationen av ryktet om Kenth, allåringen som efter otroliga 40 genomförda Göteborgsvarvet blev övertalad av sina barn och vänner att tatuera in sin bedrift. Vi hade turen att få intervjua Kenth och dela med oss av hans loppminnen såväl som hans tatueringsberättelse.

Hej Kenth, hur är läget?
Jag har det toppen här på Gran Canaria, utmärkt ställe att vara på om man vill ut och jogga eller vandra i bergen.

Hur många Göteborgsvarvet har du sprungit?
Jag har sprungit 40 stycken Göteborgsvarv från starten 1980 fram till 2019.

Vad är ditt bästa minne från alla dina Göteborgsvarvet?
Mitt allra bästa minne är naturligtvis när jag gjorde mitt bästa lopp och sprang i mål på Slottskogsvallen 1986 som 82:a på tiden 1.15.14.

Annars är det väl så att alla Göteborgsvarv i sig är fantastiska minnen, ofta med fint väder, all publik med alla vänner som hejade på mig och alla orkestrar längs banan, det är så många härliga upplevelser man bär med sig.

Hur kom du på att tatuera dig?
Det började med att jag träffade mina barn och några vänner som hade en del tatueringar och frågade dom varför dom valt att göra så många tatueringar. Själv har jag sagt då ungefär att jag tänker aldrig göra en tatuering, skulle jag få för mig det så skulle det vara något personligt som t.ex. något som visade att jag sprungit 40 Göteborgsvarv

Det var ju något som både mina barn och vänner tände på och började övertala mig att göra. Så nu i somras den 18 augusti var det dags.

Motiverar tatueringen dig till att springa mer?
Det är inte så att tatueringen motiverar mig till träna mer utan nu för tiden blir det lite vardags motion som jogging och vandringar i naturen.

Blir det en nästa Varvettatuering?
Några mer tatueringar kommer det inte att bli, jag är fullt nöjd med den här.

Kommer du stå på startlinjen i maj 23?
Förmodligen blir det inga fler Göteborgsvarv utan jag bestämde mig att när det blev ett uppehåll under pandemin så blev det ett naturligt slut och 40 varv var ett jämt och bra tal att sluta på men man skall väl aldrig säga aldrig.

Jag har ju en förebild och klubbkamrat från SKF Friluftsklubb, Wiktor Burgren, som vid 90 års ålder, 2002 sprang Göteborgsvarvet på 3.21.27. Så jag har tid på mig att fundera på en comeback då.

2022-09-30

← Alla nyheter