Anmäl en Hem­lig kompis

Köp en extra start­plats till en hem­lig kom­p­is och hjälp fler barn att uppl­e­va gläd­jen med löp­n­ing! Göte­borgs Stadsmis­sion till­sam­mans med Göte­borgsvarvet erb­jud­er barn som lever i ekonomisk utsatthet möj­ligheten delta i loppet.

Nu lanserar Göteborgsvarvet tillsammans med Göteborgs Stadsmission ”Hemlig kompis” Att uppleva glädjen med löpning och deltagande i lopp är något många tar för givet. Men för barn som lever i ekonomisk utsatthet är detta inte alltid en självklarhet. Nu lanserar Göteborgsvarvet tillsammans med Göteborgs Stadsmission ett gemensamt initiativ som ger föräldrar möjligheten att anmäla en hemlig kompis när de anmäler sitt barn till Minivarvet. Genom att köpa en extra startplats till en hemlig kompis i samband med anmälan till Minivarvet får ett annat barn som lever i ekonomisk utsatthet möjligheten att delta i loppet. Minivarvet, som är för barn mellan 0-6 år, arrangeras i Slottsskogen mellan 18-19 maj och besöks varje år av tusentals barn.

"Tillsammans med Göteborgs Stadsmission strävar vi efter att göra löpning och deltagande i Minivarvet tillgängliga för alla barn, oavsett bakgrund eller ekonomiska förutsättningar," säger Stina, projektledare välgörenhet Göteborgsvarvet. "Vi är stolta över att nu kunna erbjuda föräldrar möjligheten att bjuda med fler barn och på så vis en möjlighet att sprida vidare rörelseglädje och gemenskapen som löpningen ger" fortsätter Stina.

Under våren arrangeras det även en träningsdag i Friidrottens hus för barnen som ingår i projekt Hemlig kompis. Träningsdagen ger chansen att lära sig mer om löpning och träning under professionell vägledning.

”Vi är så glada och tacksamma över det här initiativet som gör det möjligt för fler barn och familjer att ta del av den fantastiska folkfesten och inspireras till rörelseglädje.” Säger Camilla Hall Insamlingsansvarig Göteborgs Stadsmission

Göteborgs Stadsmission finns på plats den 19 maj i Göteborgsvarvet familjeområde i anslutning till Minivarvet. Passa på att besöka deras tält för att få redo på mer om deras arbete för att förbättra förutsättningarna till hälsa och rörelse för barn som lever i ekonomisk utsatthet.

Information om Minivarvet:

Datum:18-19 Maj

Banlängd: ca 210 m

Ålder på deltagare: 0- 6 år

Var: Slottsskogen

Pris: 80:- förköp, 100:- på plats.

Hemlig kompis: Läggs till i samband med anmälan via hemsidan/förköp


Klicka här för att komma vidare till anmälan

2024-04-15

← Alla nyheter