Ca 5,8 miljon­er kro­nor till­ba­ka till föreningarna

När 2023 snart sum­meras står det klart att ca 5,8 miljon­er kro­nor delas ut till 64 föreningar som var­it med och arbe­tat med Göte­borgsvarvets even­e­mang under året. 

– Göte­borgsvarvet bety­der myck­et för föreningar­na, men det är ock­så vice ver­sa. Föreningar­na är guld vär­da för Göte­borgsvarvet och vi är helt beroende av dem, säger Eva-Lena Frick, för­bund­schef för Göte­borgs Friidrottsförbund.

Anmälningsavgifterna till Göteborgsvarvet och övriga lopp i Göteborgsvarvets regi investeras inte bara för att höja upplevelsen för löparna. En del av överskottet går till att driva Friidrottens hus där tusentals barn, ungdomar och vuxna tränar året runt och en annan del av överskottet delas ut till de föreningar som ställt upp med funktionärer.

Göteborgsvarvet drivs av Göteborgs Friidrottsförbund med syfte att ge tillbaka så mycket som möjligt till föreningslivet. Under 2023 har totalt 64 föreningar hjälpt till och dessa får nu dela på ca 5,8 miljoner kronor.

– Föreningarna har i över 40 år bidragit till Göteborgsvarvets utveckling och överskottet har hjälpt föreningarnas verksamheter att utvecklas. Ett plus ett blir inte två här, utan tre, säger förbundschefen Eva-Lena Frick.

Runt 4 000 funktionärer har under året hjälpt till under Göteborgsvarvet, Göteborgsvarvet Marathon, Lilla Varvet, Specialvarvet, Stafettvarvet, Cityvarvet, Minivarvet, Varvetmilen, Trailvarvet och Veteran SM i friidrott.

Varje föreningsfunktionär bidrar ekonomiskt tillbaka till sin förening per åtagen arbetstimme. Utöver dessa ersättningar fördelas även överskottet från verksamheten ut till Göteborgs Friidrottsförbund och dess medlemsföreningar. Bara inom Göteborgs Friidrottsförbunds anslutna föreningar finns det 50 000 aktiva som årligen sätts i rörelse.

– Göteborgsvarvet och de övriga evenemangen är en skatt som vi är väldigt stolta över. Den glädje de bidrar med tillsammans med den expertis och erfarenhet som organisationen i sin helhet bidrar med, betyder så mycket för så många människor, säger Frick.

Varvetveckan 2024 inleds den 12 maj och Göteborgsvarvet avgörs den 18 maj. Under 2024 kommer även Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund att arrangera veteran-VM i friidrott 13–25 augusti.

64 FÖRENINGAR SOM DELAT PÅ MILJONERNA

Angereds Atletiska
Angereds IS
Baltichof
Bilkåren
BK Heid
Bohus IF
Brattås CK
Enebybergs IF

Frölunda OL
Gamla MAIK:are
GC Troops
GF Energo
GKIK
GK Steget
Göteborgs Konståkningsakademi
Göteborgs Konståkningsklubb Singel
Göteborgs Simhopp
Göteborgs Slalomklubb
Heleneholms IF
Herrljunga SK
Hisingens Cykelklubb
Hälle IF
Hönö IS
IF Kville
IFK Göteborg Friidrott
IF Rigor
IKHP Huskvarna IK
IK Lerum Friidrott
IK Orient
IK Stern
IK Vikingen
IK Wega
IK Ymer
IK Zenith
Isdala Konståkningsklubb
Kongahälla AIK
KRIS
Kungsbacka Konståkningsförening
Kungsladugård BK
Kungälvs OK
Kungälvs Roddklubb
LK TV
Majornas IK
Mistlåhren HHGS
Mölndals AIK
Mölndals Outdoor IF
OK Alehof
OK Landehof
Postens IF
Proletären FF
Qviding
Redbergslids IK
Sävedalens AIK Friidrott
Sävedalens AIK Orientering
Sjövalla
Stenkullen GOIK
Team Inspire
Team Spirit
Tingbergs AIS
Trollhättan FIK
Tyft Arena
Utby IK
YRGO
Örgryte IS

2023-12-04

← Alla nyheter