Duschmöj­ligheter­na till­ba­ka under Göteborgsvarvet

Inför Göte­borgsvarvet 2023 är nu duschmöj­ligheter­na efter lop­pet till­ba­ka. Men det är i en något begrän­sad omfat­tning som arrangören Göte­borgs Fri­idrotts­för­bund hit­tat lös­nin­gen. Eller snarare lösningarna.

De gamla duschvagnarnas varmvattenproduktion drevs av dieselaggregat och dess spillvatten gick rätt ut i gatubrunnarna. Lösningen var långt ifrån tillfredställande i relation till Göteborgsvarvets och stadens omfattande hållbarhetsarbete med sin kraftigt negativa miljöpåverkan.

- Där vi kan, skall vi förändra och förbättra oss varje år och ta steg mot ett ännu mer hållbart evenemang, säger Göteborgsvarvets evenemangschef Erik Bergkvist.

När 21 km-loppet genomförs den 13 maj finns nu alternativen framme för att möta den efterfrågan som trots allt finns bland löparna. Även om det rör sig om en relativt liten andel av löparna som nyttjat tidigare duschlösningar, så vill vi kunna erbjuda en service för de som har ett behov.

- Samtidigt vädjar vi till alla deltagare att först värdera om duschen är nödvändig innan man är åter hemmavid, men också att man även väljer lämpligast alternativ, säger Erik Bergkvist.

Duschalternativ 1 – Den sköna hemmaduschen

Duscha hemma. Det är ok att vara lite smutsig med 21 km i ryggen.
Detta är det absolut mest hållbara alternativet. Duschen blir dessutom goare och goare ju längre du väntar.

Duschalternativ 2 – Duscha där du ställde bilen

Duscha i Friskis & Svettis fräscha lokaler i Åby Arena där du smidigt parkerat bilen.
Här parkerar lämpligast du som reser till oss från andra städer eller från kranskommuner.

Våra shuttle-bussar tar dig från parkeringen helt gratis tur & retur start- och målområdet.

Både på parkeringen och vid Friskis & Svettis finns våra värdar och informatörer och hjälper dig med allt utom själva tvagningen.

Duschalternativ 3 – Duscha nära Göteborgs uteliv

Du tar dig smidigt till Heden med spårvagn till hållplats Ullevi Södra, beläget i centrala Göteborg, där bemannar vi idrottsanläggningen vid korsningen Parkgatan och Stensturegatan vid Heden.

Spårvagn 8 från Marklandsgatan tar dig till hållplats Ullevi Södra. Resan tar ca 16 minuter. Sök din resa i Västtrafiks app To Go för bästa resval på loppdag.
(med reservation för ändringar i kollektivtrafiken, mer exakt trafikinfo kommer publiceras närmare loppet)

Här byter du om och tar dig en go varm dusch innan du gör dig redo för att nyfixad och nöjd gå ut och äta med vännerna efter loppet. Eller går hem.

Duschalternativ 4 – Duscha i Frölundaborg

Mitt i evenemangsområdet har vi hyrt alla Frölundaborgs omklädningsrum. Men det är ändå kraftigt begränsade förutsättningar som erbjuds. Här duschar du som tål både köer och väntan och som under inga omständigheter accepterar att vara svettig under en längre tid.

På duschalternativ två till fyra finns följande:

  • Separata omklädningsrum för herrar och damer
  • Värdar och informatörer från Göteborgsvarvet som håller ordning och reda
  • Avsaknad av handdukar och rengöringsprodukter (tag med själv)
  • Begränsat antal duschar
  • Många nöjda, duscheffektiva löpare

2023-02-24

← Alla nyheter