En folk­fest blir bät­tre med tår­ta – Almondy ny part­ner till Göteborgsvarvet

Årets löpar­fest och världens störs­ta halv­mara­ton blir nu godare och fes­tli­gare än någon­sin. Med Almondy som Göte­borgsvarvets nya even­e­mangspart­ner bjuds alla löpare på tår­ta vid mål­gång. Dessu­tom bidrar tårt­bageri­et till folk­festen genom att spri­da gläd­je längs med banan.

Almondy grundades i Göteborg 1982 och blev snabbt känt för sin goda mandeltårta som från början bakades i det lilla bageriet på Aschebergsgatan mitt i stan. Snabbt växte man ur lokalerna och sedan flera år tillbaka huserar Almondy i ett betydligt större bageri i Torslanda. Här bakar man drygt 80 000 (!) tårtor om dagen som säljs i över 50 länder. I år firar man sitt 40-årsjubileum och vill fira med så många som möjligt, och startskottet blir hemstaden Göteborgs stora folkfest. Målet är att sprida glädje världen över varje dag och med hjälp av goda tårtor vill man skapa minnesvärda, glada stunder, vardag som fest. Nu kommer deras strävan att bli verklighet även under Göteborgsvarvet-veckan.

– Göteborgsvarvet har utvecklats till en folkfest som involverar hela stan, oavsett om man springer eller inte. Enligt oss är ett firande inte komplett utan tårta och vi är därför stolta över att få sätta extra guldkant på den här löparfesten, säger Angelica Cramér, Brand Manager på Almondy.

Som evenemangspartner kommer Almondy att finnas vid Björngårdsvillan längs med loppet och i Runner Zone vid målområdet. Vid målgång belönas alla löpare för sin insats med en tårtbit och under tiden pågår festen för fullt vid Almondys station längs med banan och i Sponsor Village.

Läs mer om Almondy

2022-05-13

← Alla nyheter